Tipy na výhodné a levné bydlení v Českých Budějovicích?

Profilova fotka
Je tu někdo z ČB? Jak a kde bydlíte? Máte nějaké typy na výhodné, levné a (nebo) krásné bydlení?
Odpovědět
Ahojky pablinka :-) Tak já jsem z Českých Budějovic, bydlíme v paneláku, kompletně jsme to tady zrekonstruovali ;-) Začalo to zděným jádrem - dlažba, obklady, nový nábytek, vana, záchod, dále plovoucí podlahy v obýváku a půlce haly, dlažba v kuchyni a zbytku haly, dětský pokojíček a ložnice koberce :-) Nová kuchyň, obklad, komplet nový nábytek a postupně ještě dokupujeme elektroniku ;-) A co ty? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj kristo, taky bydlíme v paneláku v ČB, zatím jen v 2+0, časem chceme do vlastního, zatím jsme tento malý "pouze" zařídili nábytkem, dali koberce a lino (u toho lina si každý myslí, že to jsou plovoucí podlahy:-), pomalu mě začíná rozčilovat klasické umakartové jádro s malým sprchovým koutem s polyvanou... Ale asi počkáme, až půjdeme do něčeho většího...
Odpovědět
Pablinka to mi povídej, nemohla jsem se na ten umakart už vůbec dívat a teď se přistihnu kolikrát jak jsem už zhýčkaná tím naším ytongovým :-D Jo a ty malý koupelny a záchody to je prostě panelákovej problém :-p a něco tady rekonstruovat!? No to bylo naposled, křivý zdi, křivý podlahy ... na podhledu v koupelně jsme našli bordel po dělníkách co to před xx lety staveli :-o
Odpovědět
Profilova fotka
Krista. Chápu:-). Koukám, že jsem napsala "časem chceme do vlastního" - myslela jsem do "většího" - vlastní je i tento malinký :-). Tak aspoň něco... Jsme sice na sídlišti kousek od centra Máje, ale na kraji, je tu klid... Zjistila jsem, že Máj je široký pojem - když někomu řeknu, že bydlíme na Máji, tak si každý myslí, že musíme žít v šílených podmínkách a přitom to tak vůbec není...
Odpovědět
Profilova fotka
Potřebovala bych ještě poradit, jak zútulnit balkon. Občas vidívám uvnitř balkonu rohože, ale nejsem si jistá, jestli by neplesnivěly, kdyby tam byly v zimě-v létě...
Odpovědět
Pablinka to ti rozumim :-D Bydlim taky na Máji, v klidu, ne ve Volfovce :-D Chápu že do většího by bylo asi lepší, ale pokud jste zatím dva nebo i tři tak s tam složíte že :-) Náhodou záleží jak si to člověk doma zařídí ne ;-) Nemusí vnějšek a lokalita vypovídat o tom jak to u něj doma vypadá :-)
Odpovědět
Pablinka no o balkonu jsem taky přemýšlela, ale jsme osmý patro tak nemáme nikoho kdo by nás kryl nad námi :-S Ale koupili jsme si klasickej umělej trávník - ten by dle mého názoru splesnivět neměl ;-) Jenže mi ho tam nestihly dát a v březnu nám budou dělat lodžie :-D Máte opravenej panelák? Jestli nejsi ze stejnýho baráku? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: Zatím jsme 2, rozšířit rodinu plánujeme tak za rok, i tak myslím, že bychom tu mohli zůstat ještě tak do 3 let věku dítěte, koupili jsme do obýv. pokoje rozkládací gauč, na kterým se i báječně spí :-), dítěti by pak zůstal pokojíček s 2 válendami (kvůli tomu jsme si taky nekupovali manželskou postel).
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: panelák máme komplet opravený, proto jsme si ten byt taky koupili - v minulém podnájmu jsme zažili docela šílenou výměnu oken - té firmě to trvalo velmi dlouho, 3 dny mi lezli po bytě... Myslela jsem spíš rohože takové ty rákosové - ne na podlahu balkonu ale na vyplnění vnitřních stěn balkonu - aby se zakrylo to plechové...
Odpovědět
Pablinka no vidíš tak to je super, my máme taky rozkládací gauč, mě ty nerozkládací přijdou nepraktický, třeba když přijede návštěva tak to vůbec nemusíme řešit :-) Přihodím za chvilku fota :-)
Odpovědět
Pablinka jo tak, tak tohle jsme natřeli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky já jsem taky z ČB.My zatim bydlíme u manželovo rodičů a na jaře by jsme chtěli začít stavět.Ale celý život jsem vyrůstala v paneláku,takže vim,jaký to je,tam žít :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Krista: máte velký byt? Známí mají byt sice 4+1, ale takové menší místnůstky, že si připadám volněji v našem 2+0... Já jsem místo natírání balkonů uvažovala o těch rohožích, líbilo by se mi to... Na druhou stranu pak mám problém ten, že poněvadž jsem celkem malá, když si na balkoně sednu, nevidím pořádně ven - tak plánujeme na příští jaro/léto koupit barové židle - poohlížíme se, ale nikde teď nemají takové ty klasické, dřevěné, nezdobené, levné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tytyta: a chce se ti do baráčku? Já mám trochu problém v tom, že jsem od svých 12 let bydlela v paneláku, pak 5 let v ČB na VŠ kolejích, pak v paneláku s přítelem v podnájmu, teď máme zase panelákový byt... Jsem tak nějak zvyklá na ty lidi kolem sebe, v domě se pak cítím nesvá... V tom se s přítelem neshodneme, on zase pochází z baráku, tak mu to přijde jako nejlepší řešení :-)
Odpovědět
Tytyta tak to máš určitě lepší než jít z baráčku do paneláku, to prý hodně lidí nezkousne, taky by se nám líbil baráček, možná někdy do něj půjdeme, teď zatím ne, zkusili jsme si tu rekonstrukci a na víc neni síla ani finance :-D :-N Pablinka tak já taky z balkonu nevidim když tam sedim :-D Těšim se na tu lodžii až nám udělaji, my máme 3+1 72m2 a vy? Já právě ty lidi tady nějak nemůžu kousnout, prostě mě to štve, pořád tu někdo dělá diskotéky a buší do něčeho :-|
Odpovědět
Profilova fotka
krista: u nás je celkem klid - kromě některých závistivých sousedů, kteří si dělají naschvály - ale s těmi se radši nebavíme :-). My máme 2+0, 48 m2 + balkón. Pro 2 akorát :-).
Odpovědět
Pablinka to jo, my bydleli s manželem v 1+1 30m2 a taky nám to bohatě stačilo, teď čekáme přírustek v březnu, takže tohle je lepší, ale bydlíme tu ještě s mou mámou :-| Takže máme prakticky 2+1, ten pokoj obývá ona ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
krista: hm, to si radši ani nepředstavuju. Mí rodiče bydlí 200 km od ČB, přítelovi u Rudolfova a úplně nám to vyhovuje:-).
Odpovědět
Profilova fotka
krista: ale zase ti pak maminka pomůže s miminkem, což bude fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
teda ve fotoalbech jsou některé byty pěkné, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že mnohdy plně IKEácké... Ještě že mi v ČB máme do IKEy daleko a nesvádí nás to všechno nakoupit šmahem v 1 obchodě... Ono by sice bylo fajn mít obchod, kde najdeme všechno, ale na druhou stranu... na úkol osobnosti zařizovatele. Krista: líbí se mi Váš konferenční stolek a koberec v obýváku :-)
Odpovědět
Pablinka no radši mi to nepřipomínej, ona se mi právě do všeho plete, byla mezi námi jistá dohoda kterou nedodržela a to taková že se odstěhuje do svého baráku, jenže jí to tady očividně vyhovuje, takže prd :-p Ale já chci vlastní klid, neni to k tomu když ti každej den někdo do něčeho kecá, neuklízí po sobě a ty v 7.měsíci na rizikovým musíš dělat za něj, fakt ne ;-) Akorát nemáme nikdo sílu si o tom promluvit, ale mě brzo rupnou nervy ;-) Tak ty jsi se sem přistěhovala za přítelem? :-)
Odpovědět
Pablinka děkuji :-D Stolek za 1,2tis. z Lišova a koberec za 2,7tis. z Quelle :-D Všechno jsme zařizovali za hodně levno, netajím se tím, prostě nebylo na to tolik peněz a navíc si myslím, že za pár let až to nebude moderní tak se to stejně obmění, uvidíme no, nějakej ten rok to určitě vydržet musí, chtěla jsem světlej gauč i přesto že jsem věděla že budeme brzo chtít děti tak jsem zvědavá jak to přežije hlavně on :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: Rozumím, to musí být hrozné soužití. Když myslel přítel, že bych třeba bydleli u ČB tam, kde bydlí jeho rodiče, byla jsem rezolutně proti. Vycházím s nimi dobře, ale chci, aby to tak taky zůstalo :-). Přistěhovala za přítelem - jak se to vezme, byla jsem 5 let na vejšce v ČB, bydlela na koleji, ve čtvrťáku jsem potkala přítele, před mými státnicemi jsme šli spolu do podnájmu a teď do vlastního :-). Tak nějak ten vztah přišel tak "akorát na čas" :-). Já tu stejně chtěla zůstat. Pocházím z Litomyšle, to je malé městečko ve východních Čechách, v ČB se mi líbí - je to optimální velikost mezi Litomyšlí a Prahou - akorát pro mě:-).
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: taky sem časem dám nějaké fotky:-), asi během zítřka, až provedu předvánoční úklid - nevím teda jak, jsem teď na neschopence, nějaká chřipka mě sklátila... My máme konferenční stolek z Rolleru a hrůza děs - píšu o tom v auditku Konferenční stolky - v odd. Zařizujeme (nebo tak nějak :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: my zase chtěli jednobarevný gauč bez vzoru - máme šedo-vínový. Maminky nám pořád radily, že to chce se vzorkem, neboť jedině tak nebude vidět špína - teď jim dáváme za pravdu. Ale se vzorkem se mi moc nelíbí, tak to řeším tak, že jsem koupila přehoz v úplně stejné vínové barvě, jako je ten gauč :-)
Odpovědět
Pablinka tak to je super, že jsi přítele potkala v ten správný čas x-) Tak to jsi Mgr. nebo Ing.? Teda gratuluju :-) Jinak z Rolleru máme Davida :-D Tak tady teď s nim sedim :-D http://www.fortel-katalog.cz/uploads/... Celej se klepe ale na chvíli to stačí :-p Až se rozpadne koupíme pořádnej :-D O tý chřipce mi nemluv, už jednou jsem za těhotenství byla nachcípaná a nechci být znova, já si dávám pozor, ale manža to vždycky přitáhne domů, já to chytim a pak se z toho nemůžu vyhrabat :-S A co říkáš na Moebelix nebo jak se to píše :-N
Odpovědět
Pablinka to jste vyřešili super, ten náš je taky jednobarevný, jsou na něm potahy a polštářky z Quelle :-D Jinak tyhle polštářky máme v ložnici: http://www.quelle-international.com/c...
Odpovědět
Já toho mám z Quelle dost, objednávám si to ale vždycky na prodejnu, už jsem se s nima párkrát hadrkovala a přes prodejnu je to OK, navíc vždycky můžu říct že to nechci a nic neplatim dopředu :-p
Odpovědět
Tyhle závěsy máme v obýváku :-D http://www.quelle-international.com/c... Tyhle v ložnici :-) http://www.quelle-international.com/c... My máme celý byt laděný do červenooranžovožluta a vy? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Krista: Mgr. Moebelix mi přijde podobný jako byl Roller, ještě jsem tam teda nebyla, ale co chodí v letácích, tak to vypadá úplně stejně, mají tam mnohdy úplně stejné zboží. Tak si říkám, co se tam vlastně změnilo. Kamarádky tam prodávají a říkaly, že ty první dny se tam i chlapi porvali o levná prostěradla! Chlapi!!!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?