Americká nebo obyčejná lednice? Výhody a nevýhody.

Ahoj, rozhodujeme se s přítelem mezi americkou (nejlépe s výrobníkem ledu) a obyčejnou lednicí. Prosím kdo máte ameriku o vaše názory - s čím jste ne/spokojeni, výhody, nevýhody oproti obyčejné lednici? 🙂 děkuji.
Odpovědět
My jsme se rozhodovali mezi normální a amerikou. Nakonec jsme vzali normální protože amerika má vetší hloubku a vyčuhovala by z kuch. linky :-) cca o 10 cm ven. Výrobník ledu :-D, přitom taková blbost.
Odpovědět
@stavitelka_172 my jdeme do ameriky (která se osvědčila u známých), linka se tomu přizpůsobí od začátku (skutečně mají 70cm místo 60cm), takže to není problém, ale do klasické se prostě nevejdeme a tohle je podle mě lepší než nějaký externí mrazák nebo druhá lednička. Výrobník ledu je fajn, je ale dobrý i na to myslet předem při tvorbě linky, abyste mohli případně lednici napojit na vodu. Nicméně výrobník ledu se dá sehnat i v klasické, takže to není úplně největší argument :) Jinak my jdem do té poloviční ameriky, má necelý metr na šířku. Ta obří skutečná amerika je dost drahá a už asi relativně i zbytečná pokud se nejedná o 5 - 6 člennou rodinu. Nevýhody žádné nemám kromě toho, že se s ní musí prostě počítat v rámci linky. Prostorově je to podle mě mnohem efektivněji využito, v mrazáku je nesrovnatelně lepší přehled a přístup ke všem věcem. A teda cena bude o něco vyšší, ale to je pochopitelné :)
Odpovědět
jedině americkou s napojením na vodovod, i tak je mala nakonec, ale mozna je to jen spatnou správou uloženýho jídla... :-D :-D :-D
Odpovědět
Pokud jsou finance, tak určitě americká s výrobníkem ledu umístěným přímo ve dveřích. Je třeba ale dopředu počítat s umístěním v kuchyni a prostor případně přizpůsobit nebo ji zabudovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám třeba výrobník ledu ve všech elektrech rozmlouvali, přípravu na vodu ale máme. Máme hodně tvrdou vodu a hodně se prý ucpává hadice a filtry,ty bychom museli měnit párkrát do roka a není to zrovna levné.Jinak amerika je super, mrazák máme dole a ne běžně po celém jednom boku, to nám nevyhovovalo.Taky bych se zaměřil na spotřebu a hlučnost pokud ji budete mít v propojeném obýváku s kuchyní.
Odpovědět
Jsme zvykli na ameriku napojenou na vodu a pujde i do domu. Vyrobnik ledu vyuzivame celorocne. Mame ji 4 roky (Samsung) a hodne tvrdou vodu na byte a zadny problem s ni nikdy nebyl.
Odpovědět
@stavitelka_172 Tak možná se pletu, ale "americká lednice" je prostě "jen" velká lednice, ne? Upřímně, větší lednici bych uvítala. Na běžný provoz nám klasická vestavná stačí, ale mít návštěvu a hodit něco z jídla chladit do lednice, to je někdy skoro nemožné. Naopak mrazák nepotřebuji velký, používám ho jen na mísu na zmrzlinu a tvořítka na led. Výrobník ledu nepoužíváme, protože to strašně zlobí - naši to měli věčně ucpané, kámen atd.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme spokojeni s tzv francouzskou, je velká jako americká- ale lednice a mrazak nejsou vedle sebe, ale pod sebou. Ta lednice na siroko je úžasná na tacy, plechy. Navíc je trojzonova, takže z poloviny mrazáku jde jeste udělat lednice. Případně na jinou teplotu chlazený prostor. Ledovac jsme už nedali, už jsme měli ve dveřích a moc nevyuzivali (jen ze začátku), ale přípravu do budoucna máme, kdybychom se někdy zase rozhodli mít, tím se nic nezkazi. I tato je hluboká 70cm, takže se s tím počítalo už v projektu. ;-)
Odpovědět
Máme ameriku s výrobníkem ledu. Dřív jsem si říkala jaká je to zbytečnost a když už ameriku, na co výrobník ledu... no a teď je to ta nejpoužívanější věc vůbec. :D I vodu si čepujeme jen z lednice - chlazenou a filtrovanou. Já se do té lednice zamilovala a jinou už bych nechtěla. Jediná "nevýhoda" je mrazák (u klasické půlené ameriky). Do šuplíků nahážete spoustu věcí, kdežto do polic to musíte hezky rovnat na sebe, jinak to padá a nejde toho na sebe naštosovat tolik. Na druhou stranu nás to nutí ty mražené věci spotřebovávat.
Odpovědět
@ookami_hime my bychom také chtěli rozměr 90 cm - poloviční amerka a s dotažením vody počítáme. Co jsem se dívala tak určitě mi přijde lepší lednice bez sloupku uprostřed viz. obrázek - mužů tam dát i celý plech. To že je tam velký a přehlednější mrazák je bomba! V případě pořízení obyč lednice jsem uvažovala s pořízením maleho mrazáku do spíže. Máte už vybranou konkrétní značku?
Odpovědět
@oskar83 tak tvrdost vody jsem ještě neřešila a určitě to zvážím, protože rodiče mají doma tvrdou vodu a vím co je to za otrava 😔. Kuchyň budeme mít propojenou s obyvákem takže i ta hlučnost je dobrá připomínka. Nevěděla jsem že se vyrábějí lednice z půlky mrazak a z půlky lednice. Určitě bych dala přednost rozložení co jsem poslala na obrázku. Děkuji za rady 🙂
Odpovědět
@zuzalinkak a mohu se zeptat na typ a značku ledničky?
Odpovědět
Článek se načítá
@stavitelka_172 Samsung HM12 RS 7768FHCSR
Odpovědět
Máme taky ameriku jako zuzalinkak, akorát černou a spokojenost. Vodu máme tvrdou, po dvou letech používání zatím problém nebyl. Zhruba jednou za půl roku měním filtr a jinak nic. Akorát je potřeba si zvyknout na padající led když se vyrábí, to mi dělalo ze začátku trošku problém :-D
Odpovědět
@stavitelka_172 Můžu se zeptat, zda už máte lednici? Chtěla bych stejný typ jak uvádíte a dívala jsem se i na to beko na obrázku. Ještě jsem našla podobnou, ale ta má mrazák vcelku jako šuplíky a je to značka Hisense.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@oskar83 Dobrý den, můžu se zeptat jakou máte značku americké lednice a jak jste spokojení s hlučností?
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz Dobrý den, můžu se zeptat jakou máte značku americké lednice a jak jste spokojení s hlučností?
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 máme beko, občas zaznamenám, že sepne, ale je to velmi málokdy. Máme op s kk a v pohodě, v tom běžném provozu o ní vubec nevím
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Dobrý den, vidím, že se tu řeší americké lednice a nemohu nikde najít, zda existuje americká vestavná lednice. Díky za odpověď.
Odpovědět
@nemeasis koupíš vestavnou mono + mrazák, máme tak a je to super, jen to má 120cm namísto 90cm
Odpovědět
@iveta_89 prosím to mono je co?
Odpovědět
@nemeasis monoklimatickou, jen lednice a bejvají u spodu s fresh zonou apod.
Odpovědět
@nemeasis Existuje, ale jsou pěkně drahé...
Odpovědět
Děkuji 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?