Centrální vysavač - hadice ve zdi vs. hadice zvlášť

Profilova fotka
Mohu požádat o zkušenosti, jsme ve fázi před přípravou rozvodů na centrální vysavač a musíme se rozhodnout, zdali hadice ve zdi anebo hadice zvlášť a vždy vytáhnu, napojím a uklízím. Nemohu najít skoro žádné recenze hadic ve zdi, ale ta myšlenka se mi moc líbí. Má někdo zkušenosti s hadicí ve zdi? Děkuji!!!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
také si ráda počtu. my máme nachystáno na hadici zvlášť, přítel té ve zdi moc nefandil, tak raději jistota :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem se dívala, že kromě normální hadice se prodává i smršťovací, to by taky byla varianta, než tahat tu devítimetrovou
Odpovědět
@jadie Rozhodně doporučuju mít "klapku" v kuchyni pod linkou. Ta stačí pak odklopit, vzít smeták a zamést ke klapce. To je super. Ale jinak si říkám, jestli tahat za sebou 9m hadici nebo samostatný vysavač, no nejsem si jistý, co je úplně lepší. Navíc i ta 9m hadice musí být někde uskladněná a ona je jak chobotnice. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jadie já mám pocit, že říkal, že jsou různé délky nebo se dá i zkrátit. já rozhodně taky nechci tahat obra. dům máme malý a dolů i nahoru jsme dali zásuvku na hadici doprostřed domu, aby nám stačila hadice i kratší. 9 metrů máme celý dům :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius v kuchyni ji máme, ale mrzí mě, že jsme ji nedomysleli do zádveří
Odpovědět
@blahova_andrea Máme ji ještě v garáži....
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius my nemáme garáž :-D
Odpovědět
@jadie my máme rozvody na centrální vysavač v podlahách, nejsou to hadice, ale trubky. V přízemí a v patře pak máme po jedné zásuvce, do které budu strkat hadici. Vysavač máme v garáži. Zatím nebydlíme, tak nemám vyzkoušeno. Ale nějak si neumím představit, jak by to mělo fungovat bez zabudovaných trubek ve zdi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@peca07 však ty trubky jsou tam tak jako tak. ale my dvě máme nachystáno na to, že hadici teprve odněkud doneseme a zapojíme. a je i varianta, kdy je hadice uvnitř trubek a vytáhneš ji. jestli jsem to teda dobře pochopila. něco jako dřezová baterie s vysouvací sprškou nebo zasouvací sprchová hadice do vany....
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, hadice je pořád uvnitř trubek a jen ji vytáhnu zevnitř "zdi". Ale jakoby to nikdo takto neměl, nemůžu najít žádné recenze, všichni mají hadici zvlášť, tak to mě překvapuje, asi ten systém hadic ve zdi má nějaký zádrhel
Odpovědět
Profilova fotka
@jadie Napadá mě problém s dostatečnou délkou vnitřních rozvodů vysavače? Pokud to chápu správně, musí být minimálně tak dlouhé jako vnější hadice a neměly by vést do pravého úhlu ve zdi. Ale jsem laik a píšu jen to co jsem vyčetl ... reálnou zkušenost nemám.
Odpovědět
@jadie My tento system klientum navrhujeme a zatim spokojenost....jen se vsichni boji az se nekomu hadice uvnitr zasekne nebo neco podobneho...ale zatim se tak nestalo. Jedine minus....tato varianta je drazsi a nelze pouzit tak dlouhe hadice.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No me odradila cena.
Odpovědět
Já bych se bála že se uvnitř někde hadice zasekne, nebo že bude zbytečně třeba od prachu z té vnější strany, jakože když to vytáhnu, tak i s nějakým prachem. A co se délky týče, tak pokud budete chtít vysát i schody, potřebujete tu dlouhou.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame po velkem rozhodovani nakonec variantu dlouhe hadice,co budu nosit. Manzel to resil jak v Beamu tak v Husky a u obou dosli k zaveru, ze ta navijeci muze casem zlobit a atd. A znacku jsme nakonec zvolili Husky, ukdyz Beam ma libivejsi design...servis a zaruka nas presvedcili.
Odpovědět
Profilova fotka
A v kuchyni nakonec na dopoceni bude wrum s malou hadici a ne jen odtah v lince.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji moc, dneska dorazí pán na rozvody před omítkama a taky mi doporučil tu ve zdi raději nedávat, tak jdeme do klasiky, dáme víc zásuvek abychom mohli tahat jen kratší hadici. A do kuchyně doporučil štěrbinovku anebo WALLLY FLEX taky s malou hadicí, tak dáme obojí :)
Odpovědět
Já nakonec šel do Menred centrálního vysavače. Výkonnostně stejný s Husky a Beamem. Cenově ovšem o mnoho lepší !! :) Motor má americký Ametek, Bypass chlazení jako Husky a tělo vysavače robustní z nerezu. Mě naopak u Beamu a Husky nepřesvědčila předražená cena. Mám pocit, že se zde platí pouze za značku a možná hezky vypadající obal vysavače.
Odpovědět
Profilova fotka
@hamikaw dáš prosím odkaz, co jsi pořídil? přítel má vybraný nějaký elektrolux, ale kdo ví jestli se ještě bude prodávat než to u nás bude aktuální :-N ať máme víc možností. díky
Odpovědět
Profilova fotka
@hamikaw Zajímaly by mne zkušenosti z provozu. Našel jsem jednu recenzi, která vyznívá pozitivně: https://www.lupa.cz/clanky/centralni-... Máme připravené rozvody od firmy montující Beam, který je zatím varianta, ale předpokládám, že koncovky jsou univerzální a může se nakonec použít i jednotka jiného výrobce.
Odpovědět
Jj, myslím, že potrubí, koncovky a zásuvky, jsou univerzální. Důležitý díl bude vždy ten vysavač :) Já koupil komplet potrubí a komplet celou sadu vč. vysavače od www.menredvac.cz. Mám ten typ 1800BP Plus co je zde v recenzi: https://www.lupa.cz/clanky/centralni-.... Je to teď aktuálně zase vylepšený oproti původnímu (proto v názvu PLUS). Jsou tam i odkazy na další články. A taky někde na netu koluje recenze od uživatele i s fotkama jeho instalace atd.., ale to teď nemůžu honem vygooglit :) Já raději koupil vše najednou vč. vysavače. Chtěl jsem mít jistotu, že jsem dobře vydrátoval zásuvky na automatické spínání a že to vše funguje jak má. A funguje :)... Musí.. Teď už mám všechny zdi natažené v lepidle :D
Odpovědět
@jadie Máme dvou patrový dům. v každém patře máme jednu zásuvku. Více zásuvek do jednoho patra bych nedávala, to potom podle mme popírá smysl centrálního vysavače, pořád předělávat zásuvky. Hadici máme 9 metrovou, v pohodě si vysaji vždy celé patro. Na hadici máme speciální návlek tak, aby se neodírali rohy a zárubně. Zatím s tímto maximální spokojenost. V kuchyni máme vroom, u něj je vysouvací hadice + plus taková zarážka, aby se navracel zpět. Používám jej hodně, ale systém vytahovací hadice mi příliš nevyhovuje, takže bych to asi nechtěla ani u centrálního vysavače. Do zádveří jsme potom dali wally flex. Jediné čeho lituji, že jsme si wally flex nedali i do koupelny, tam by se hodil.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@viky007 a co kdyby Wally flex byl i v té kuchyni? Je myslím o dost levnější než ten Vroom? Vleze se do skříňky? Zatím obesílám různé firmy na cenovou kalkulaci, zkušenost žádnou nemám...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam wally flex v kuchyni,ale ne ve skrince ale normal na zdi a jsem spokojena,lepsi nez dole zasuvky,tam musim nejdriv vytahnout smetak abych to tam nametla a vysala.ale mam teda i zasuvku
Odpovědět
Mohla bych se prosím zeptat, zda jste měli CV zapracovaný v projektu ? Nebo stačí řešit až budu mít zpracovaný projekt s tím, že obešlu dodavatele ? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@katterina CV jsme v projektu zapracovaný neměli. Máme dřevostavbu, na začátku výstavby jsme oslovili dodavatele, kterému stačil půdorys, zaslal nákres rozvodů a návrh umístění zásuvek, poté se dořešila realizace. Nevím, jak je to u zděných staveb, v našem případě se vše řešilo před záklopem SDK a vylitím podlahy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj, jak je to s centr. vysavačem a mopováním? My CV mít budeme, ale koberce skoro nikde nebudou, tak mě zajímá, zda se to dá rozumně použít na vinylové podlahy a dlažbu... Budeme mít Electrolux...
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek Můžeš si koupit CV s možností vysávat vodu. Osobně bych do toho ale nešel. Pár kapek vody zvládne i běžný CV. Vysávat dlažbu a vinyl s CV samozřejmě naprosto v pohodě.
Odpovědět
Jste prosím s centrálními vysavači spokojení nebo byste se obešli i bez?
Odpovědět
Profilova fotka
@vess Za mě jedna z nejlepších věcí, co jsme do nového domu pořídili. Už si neumím představit používat klasický přístroj.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?