Digestoř bílé sklo Elica - zkušenost

Nemáte někdo zkušenost s touto digestoří? Musíme se vejít kolem 8000, bílá, šikmá... měla jsem zálusk na značky Bosch, Siemens, Miele, ale to jsou jiné ceny :( Digestoře CATA podle recenzí nic moc, energetická třída D, no nelákají mě. K této jsem nikde nic nedohledala, ani špatné, ani dobré. Trochu se bojím, aby se mi netloukly bílé barvy digestoř a varná deska, ale to už je jiná kapitola. https://digestore.heureka.cz/elica-sh...
Odpovědět
@kativka Na netu je hodně recenzí na 60-tkovou verzi (myslím že to bude asi hodně podobné co do funkčnosti jako 90-tková), tak se když tak podívej. Podle parametrů, které jsou na heurece, tak je hodně dobrá za super peníze. Já mám třeba faber black tie a ta je 3x dražší se stejnýma vlastnostma.... Faber má celkem dost bílých digestoří kolem desítky, ale žádná nemá takový odtah. A nemají někde showroom? Nejlepší je to stejně vidět naživo. Ale poměr cena-výkon super. Taky záruka 5 let.
Odpovědět
@kekita Jj, to jsem koukala, něco je, ale nejsem z toho moudrá, tak zkouším, zda nemá někdo konkrétně sklo :) podívat se pojedu, ale v obchodě se mi určitě bude líbit :) podle popisu mi přijde fajn, jen ta realita mě zajímá :)
Odpovědět
Na značce fakt nesejde. Co energetické třídy se týká - chceš-li výkon musí tam být výkonný ventilátor. Hezká A digestoř nic moc neodsaje. Na nízké ceně výrobci vydělávají na filtrech. Sice si koupíš levnou digestoř, ale filtr se zalepí za 3 měsíce a stojí třeba 600,- Protožře je malinkatý. Bílou na odsavač par? Máš plyn? jestli ANO tak tak se staneš otrokem úklidu. Jak ušetřit na digestoři? Nesmažit!
Odpovědět
@profitechnik aha, já rovnou D házela do koše a koukala jsem po vyšších třídách. A jak mám jako zákazník poznat, kde je dobrý poměr cena/výkon? Budu mít bílou indukci, odtah ven, tak proto volím bílou digestoř, ale ve finále, at je klidne cerná, vzhledem k naší výšce volíme raději šikmou a prostě 30 000 za digestoře, které třeba v dTestu procházejí dobře, nedám. Ta Elica se tváří jako né úplný šunt, ale jak poznám jaké mají filtry? a smažím ráda :)
Odpovědět
@kativka Dát víc jak 10tis za digestoř je blbost, a ty testy... já nějakým testům hvězdičkám a referencím moc nevěřím, většinou je píší sami prodejci - podle toho co mají od výrobce nařízeno prodávat. Nejlepší je zajít tam kde je prodávají - mají vystaveny a vyzkoušet si to. Zeptej se na příslušenství - filtry - kolik stojí. To je jak u vysavače - kupíš vysavač za 2000 a 10 sáčků stojí 500,-. Pak je jasné že chceš aspoň vysavač s většími sáčky. U digestoře je to stejné - životnost filtrů, velikost a cena. A ještě jedna taková drobnost - známá si pořídila digestoř a fungovala perfektně. Jenže v zimě zjistila, že je v kuchyni nějak chladno. Po rozdělání jsem nevycházel z údivu - filtr ventilátor a trubka ven - žádná klapka za motorem, před stěnou ani venku. Nakonec to promrzalo a kondezovala v tom voda... A snad na závěr - ventilátor tvoří v místnosti podtlak, a jestliže je místnost utěsněná - tedy není kde vzít vzduch, pak ten ventilátor to prostě nepřetlačí - neudělá podtlak v místnosti - prostě to nebude odsávat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?