Digestoř do kuchyně - ano či ne?

Chtěla bych se zeptat, je tu někdo kdo v kuchyni nemá vůbec digestoř? Jaký na to máte názor? Je ta digestoř důležitá nebo se lze obejít bez ní?
Odpovědět
Ano, v současné době bydlíme v přechodném bydlišti, než se dofinišuje naše rekonstrukce nového bydlení, a digestoř tu není. Je to hrůza, nevařím sice každý den, ale docela často, a musím říct že bez dokořán otevřeného okna bych tu nic neuvařila. Okno ale pomůže jen částečně, co ta mastnota, která se usazuje okolo? Co když budeš něco smažit - takový ten kouř a zápach ti neodtáhne ani okno.
Odpovědět
My teď v bytě v podnájmu digestoř nemáme. Dokud jsme moc nevařili, tak to bylo ok. Ale pak jsme si začali každý den vařit jídla do práce a museli jsme si dodělat aspoň ventilátor ke stropu :-| I tak ale musíme po vaření větrat (což je v mrazech nepříjemné) a když vařím něco s cibulkou, tak to v bytě cítím ještě druhý den. Do nové kuchyně budu mít digestoř hned nad deskou a už se na ni těším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dost ale záleží i na typu digestoře. Takové ty panelákové, co to jen honí kolem dokola, jsou k ničemu. Mastnotu jsem měla vždycky všude kolem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme taky neměli a zato se nám dělala plíseň když jsem začala vařit víc.... dobrovolně bych se digestoře nevzdala...
Odpovědět
My v podnajmu nemeli a kdybychom tam museli jeste zustat, tak jsem rikala, ze bychom si ji koupili. A to temer nesmazim, spis varim, ale denne
Odpovědět
nevím jestli to může být i typem domu. V paneláku u našich jsme digestoř sice měli, ale nikdy ji nezapínali a vůbec nám to nevadilo. Teď v jiném bytě (starý cihlový dům) ji nemáme a byla by fakt potřeba. Některá jídla cítím ještě druhý den a třeba při vaření těstovin mám i celé okno zapařené a to větrám. Nevím tedy v čem je takový rozdíl, ale dnes už bych si ji dala
Odpovědět
V nájmu jsme jí neměli a bylo mi to celkem jedno. I když některá aromatická jídla byly cítit dost dlouho (okno nebylo poblíž linky, a třeba v mrazech se mi půl hodiny větrat nechtělo). Ve vlastním už je to ale něco jiného. Ono se to nezdá, ale ta mastnota (a to nesmažíme skoro vůbec) se na zdech usadí a je to pěkný humus..V druhém bytě jsme jí také neměli, byla to kuchyně, kde se digestoř nepoužívala třeba 10 let a v místech nad sporákem to bylo celkem patrné...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to jde řešit jsem pro Digestoř
Odpovědět
Profilova fotka
Ano je dulezita - pokud to jde - doporucuju ji dat
Odpovědět
Profilova fotka
tak bez digestoře se snad nedá ani vařit bez smradu - určitě koupit digestoř s velkým odtahem - silnější - méně hlučnou - proč vůbec uvažujete digestoř nedávat ???
Odpovědět
Bez digestoře ani ránu!!! My čekáme na kuchyň, starý digestoř odešel a všechny skřínky mám seshora mastné a ulepené, takže rozhodně! Pokud nebudete mít kuchyň jen na namazání chleba, ale bude se v ní vařit, tak je digestoř potřeba.
Odpovědět
pokud by byl ostrůvek a ve velkém prostoru tak by to šlo, ale jinak ani ránu bez digestroře, jednak smrad z vaření,mastnota, jak na skřínkách tak třeba i na stropě nebo na stěně okolo kde se vaří.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Pokud to jde, digestoř určitě dejte. Je pravda, že my ji v paneláku skoro nezapínáme (přijde mi, že to snad ani neodtahuje, vlastně je tam jen taková roura, která končí uprostřed horní skříňky). Zato sousedi pod námi digestoř hojně využívají a jsme z toho nadšeni :-S Nechápu, jak to mají vyřešené, ale když vaří, máme všechen jejich smrad v bytě-v kuchyni, na wc a občas i v obýváku!
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli ano, nebo ne závisí také na typu digestoře a domu. U recirkulační v domě s rekuperací to dost postrádá smysl. Já mám naplánované digestoř neosazovat (pouze udělat přípravu na stropní recirkulační) a do vzduchotechnických ventilů dát tukové filtry.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?