Hlučná sušička, co s ní?

Mam sušičku LG RC 7055 AH6M. Je velice hlučná, protože to je moje první, tak nemám s čím porovnávat. Jak tady čtu v jedné diskuzi o spokojenosti s touto značkou, tak si říkám, jestli to není na reklamaci. Mohl by mi někdo napsat třeba porovnání s pračkou? Tu mám taky LG a je tichounká, oproti sušce není téměř slyšet. Díky všem! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám sušičku Bosch rok starou a taky je hlučná. Ale nijak nám to nevadí, zavřu dveře do koupelny a dá se to vydržet. Řekla bych, že je hlučnější než pračka, ale to je dáno jinou technologií práce. Sušička hučí stále stejně, navíc v ní mohou mlátit různé zipy a knoflíky od oblečení. Pračka pere potichoučku, chvilku se točí, chvilku stojí a nejvíc je slyšet jen při ždímání.
Odpovědět
Profilova fotka
mám oboje LG....co myslíš tím hlučná...pračka když pere taky ji skoro neslyším...sušičku slyším když suší...ale hlavne slyším jak to prádlo tam bunuje...třeba zipy o buben... je hlučnejší..,.mám zavřeno když suším...
Odpovědět
Ano, jak je to už bez vody, tak tam kolikrát mlátí zipy i knoflíky atd... :-( . Srovnej si kolik máš dcbl u pračky a kolik dcbl u sušičky. Mělo by to být uvedeno :-) .
Odpovědět
no, někdy mám pocit, že to není sušička, ale používám míchačku ... asi tak nějak... je v chodbě vedle pračky, je slyšet přes bytové dveře na společnou chodbu. hukot je po celém bytě, dveře z jednotlivých místností zavíráme, slyšet je i tak. jako kdyby sušila ve dvou fázích, začíná tak nějak přijatelně, ovšem graduje do maxima a potom to je vážně mazec. jako by to v ní rezonovalo, či co. změna není ani když jí zastavím, prádlo načechrán, kdyby to bylo nerovnoměrným rozložením. dívala jsem se na hlučnost v db a podle mě to je víc, než se uvádí. chystám se nechat udělat vestavěnou skříň a do ní spotřebiče umístit, snad se to zlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@lalule_vosule hmmm...tak nám hučí furt stejne...negráduje...možná by stálo za to poptat servis...at to skouknou...:-)
Odpovědět
@samasa uvažuji o tom a právě proto jsem se ptala na zkušenosti jiných, abych neplašila zbytečně. zjišťovala jsem si měření hlučnosti, ale to je moc komplikované. sama to neodhadnu, kolik by to mohlo být dB. před chvílí jsem si našla na netu, že by to mohl být problém s kompresorem, takže to řešit se servisem budu.
Odpovědět
v pátek by měl přijít servisní technik, tak potom budu moudřejší! :-)
Odpovědět
Servisák přijel, sušku rozebral na prvočinitele, vše dal zpátky, vše bylo OK, žádná vada. Hluk dělala rezonace nedotaženého z výroby, takže po řádném dotažení, sem tam něco přilípnul, aby se to moc nemrskalo a nerezonovalo. Při sušení je hluk tak 30% oproti původnímu stavu. Jinak mi začala vrzat pračka stejné značky, vyměnil čerpadlo. Naštěstí oba spotřebiče ještě v záruce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?