Indukce a trouba od jin0ho vyrobce, mohou být nad sebou?

Zdravím, mam vybranou indukci elektrolux a vestavnou troubu Moru. Mohu byt normalne nad sebou? Nebo se musi kupovat vzdy v setu? O stejny design mi tak nejde nez o cena/vykon. Dekuji za rady
Odpovědět
Je to na Vás... Design indukce a trouby bych asi neřešila, kdybyste měla nad sebou mikrovlnku a troubu, tak ano...
Odpovědět
Design nemá nic společného s elektronormama nebo zapojením. To je stejné jako kdyby si dal někdo do podmínek, že nesmí troba MORA být instalována k výrobkům Elektrolux do menší vzdálenosti než 10km. Prostě tohle nemá spolu nic společného :-) Jediné tak v setu to bývá levnější. Jiná věc jsou napájecí okruhy v domě. Vzhledem k tomu, že trouba má cca 9kW a Indukce až 8kW tak nemohou být zapojeny do jednoho okruhu. Tady kontatktujte elektrikáře. Z rozvadiče ke každému přístroji zvlášť CYKY 5x2,5.
Odpovědět
@profitechnik: Proč radíš blbosti? Záleží to na dané indukci, některá se zapojuje na 3 fáze, ale hodně z nich jen na 2 fáze. Každopádně tam bych dal 5x2,5 do budoucna, ikdyž by stačil 4x2,5. Nicméně, trouby se zapojují na 230V, takže tam klasicky 3x2,5. Nevidím důvod tam dávat 5x2,5... Své okruhy určitě ano. A trouba, že má 9 kw? V kterém roce žiješ? Trouba pro normální běžné použití má cca 3,3 kW. @mbb2214: klidně si to tak dej a běžně se to tak dělá.
Odpovědět
@mbb2214 Jinak bych ti poradil, dát troubu jinde než pod indukční desku. Pokud máš možnost a kuchyň plánuješ, dej si ji do lepší ergonomické pozice, cca 700 mm nad zem do nějaké svislé skříňky.
Odpovědět
@davex díky, slo mi spis o to, ze mezi indukci a troubou musi byt urcita mezera.pry ale nektera trouba kdyz neni v setu indukci prehriva. Co se tyce trouby ve vysce...jasne je to lepsi, ale tahle kuchyn je provizorni a malicka, prisla bych o 60 cm pracovni desky, proto tohle reseni. :)
Odpovědět
@mbb2214 Z trouby teplo stoupá nahoru - to je logické. Indukční deska má zespodu jeden a některé i dva ventilátory. Nejde jen o mezeru a teplotu, ale také o to jestli bude prostor uzavřen a teplo nebude mít kam uniknout. Pak se může stát, že chlazení nedostačuje. Konkrétní radu není možné dát - je to model od modelu... určitě se setem nebo značnou výrobce to nemá nic společného. Jinak takhle se to instaluje běžně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?