Indukce nebo raději elektrika?

Máte zkušenosti s indukcí? Dočetla jsem se, že snad i není zdravá nebo co. Volíte indukci nebo raději jinou varnou desku? A proč?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Indukci.je rychlejsi, uspornejsi.pracuje se s ni jako s plynem, na ktery jsem zvykla.s elektrikou jsem se nikdy nezkamaradila.nevyhovuje mi.
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto stejný názor jako předchozí. :)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodne indukce, skvela vec, rekl bych, ze i rychlejsi nez plyn a hlavne bezpecnost
Odpovědět
Indukce bez diskuse :-) nejlepší věc, na které jsem kdy vařila
Odpovědět
INDUKCE měli jsme v nájmu a nedá se to srovnat s elektrikou protože než se rozehřeje elektrika tak mužu i sledovat pomalu nějaky seriál :D fakt indukce nemá chybu
Odpovědět
Indukce, elektrika je šíleně pomalá
Odpovědět
No, zrovna se tím zabývám s bandou ženských. Záleží na stylu Vašeho vaření. Jste-li tradiční, máte ráda táhlé vývary a vaření v tlakáči, pak se jeví dle informací z modrého koníka elektrická s funkcí high speed nebo turbo. Pakliže vaříte rychlé minutky, vývary nikdy, asi je lepší indukce. Zrovna tam psala jedna paní, že když na indukci používá tlakáč, neumí vychytat používání, buď tlakáč povolí a uvolní páru jakoby ani nevařil a vaří tedy jako obyč hrnec, když přidá, má strach přetlakování a možného bouchnutí. Sama nemám s indukcí zkušenost, pouze sbírám info, abych koupila, ale když vezmu v úvahu to, jak je indukce nezdravá (jako byste vařila v mikrovlnce) a jak se na ni nedá poctivě pomalu vařit, asi půjdu do elektrické s turbem (zrychlení výkonu zahřívání). Údajně ale 90% lidí koupí indukci a důvody se ani nezabývá.
Odpovědět
Teď mám obyčejnou elektrickou bez turba a je to občas o nervy, ale dělám vývary i 6 hodin a jsou silné, což nevím, zda na indukci jde, podle názorů lidí ne.
Odpovědět
@katka_katousek v čem že má být ta indukce nezdravá? Nějakej odkaz na výzkum kde se toto řeší? Jediné čemu by to mohlo vadit, je když si na ní lehne člověk s kardiostimulátorem... Klasická sklokeramická deska je dnes už dávno překonaná a není prakticky jediný důvod ji pořizovat,.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek jezisi,co je to za skupinu???ta asi indukci nevidela ani z rychliku,natoz aby na ni neco varila...ja delam vyvary kazdy tyden na indukci pravidelne,stridam masove,zeleninove,nekdy i dva do tydne,vzdy pres 5 hod.a nikdy jsem s tim nemela problem.. To clovek jen zira,co lidi dokazou vyplodit kolikrat za nesmysly.. Indukce je nezdrava,mikrovlnka je nezdrava,jidlo je nezdrave,vzduch dychame nezdravy..mozna nejvice nezdrave na tom vsem je,ze tomu lidi venuji sve myslenky,pak se jim to zhmotnuje a manifestuje.. ;-) Klasickou sklokeramiku bych si nedala domu i kdyby mi za to jeste platili..nebe a dudy v porovnani s indukci..
Odpovědět
Hmmm dobře tedy. A vy co máte indukci, vaříte na ní v pohodě vývary a omáčky? :)))
Odpovědět
@gigi2 Jste byla rychlejší než já. :D
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzalinkak mám porovnání plyn, elektrika, indukce. Elektriku bych nechtěla ani omylem, neumím a nenaučila jsem se to s ní. Přechod z plynu na indukci naprosto bez rozdílu. Vařím omáčky, vývary, smažím, dusím, používám papiňák a naprosto bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
Vývary dělám málo, páč je neumím (a nešly mi ani dříve v bytě na plynu), ale omáčky na ní dělám běžně (malý miluje knedlíky a omáčky) a je to úplně ok. Já už bych neměnila a jsem z indukce nadšená.
Odpovědět
@katka_katousek jistě, že na indukci vývary jdou, proč by nešly?? =-) Dělám je tak běžně, dám 2ku a jen to lehce probublává... Já bych indukci neměnila.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek @zuzalinkak Na indukci bacha, stejne jako fotak vam ukradne dusi a bude vam zapovezen vecny blazeny zivot. Na rozil od fotaku to ale dela rafinovane a pomalicku, jako kdyz varite vyvar, takze si toho ani nevsimnete. Ale to stridave elektromagneticke pole ma strasnou silu, interferuje to s mozkovyma EM vlnama a uplne to z vas nejprve vysaje energii a protoze vase duse je vlastne cista energie, docista o ni prijdete!
Odpovědět
@jumpmans @gigi2 @requied Já se vás nesnažím přesvědčit. Ironii si nechte pro sebe. Tak samo Vám tu nebudu deliverovat výzkumy, dejte si to do vyhledavače a najdete, jak jsem našla já. Diskuze se nemusí zvrhnout do slepičince, že ne? Viz příspěvek od @jumpmans . Svoboda spočívá v tom, že si každý koupíme, co chceme, a to bez keců. Dobrou noc.
Odpovědět
@katka_katousek výzkumy o nezdravé indukci neexistují, stejnětak výzkumy o nezdravém jídle připraveném v mikrovlnce (na rozdíl od sporáku) a navíc pokud někdo napíše: "...ale když vezmu v úvahu to, jak je indukce nezdravá (jako byste vařila v mikrovlnce) a jak se na ni nedá poctivě pomalu vařit..." tak už z diskuze dělá bramboračku sám a je nejspíš pro většinu opravdu k smíchu a k blbým kecům, jediný co je na tom nezdravý jsou mikrovlný vlny v mikrovlnce, když běží, ale ty se nikdy nedostanou ven, po vypnutí zmizí, stejně jako se objeví po zapnutí, nezůstanou v ohřívaném jídle, v použitém nádobí, ve vzduchu v mikrovlnce prostě nikde... dobrou noc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzalinkak jsem jednoznačně pro indukci z důvodu rychlosti, nic jiného bych ani nechtěl ;-)
Odpovědět
Hezký den všem Po přečtení nadšených ovací na indukci , přidám své poznatky.Po půl ročním používání ( Elektrolux ) jsem zjistila ,že co se týče rychlého náběhu , budiž to má ale pokud potřebuji na malé teplotě vařit pod pokličkou třeba dvě hodiny tak nelze.přednastavená skoková regulace mi neumožní tak jako u sklokeramiky nastavit např. " "3 stupeň a odejít na dvě hodiny ven.skokeramika pravidelně spíná a udržuje nastavenou teplotu na pomalém varu.Indukce buďto rychle a vytrvale vaří a vypění přes pokličku nebo po nastavení o stupeň níže jen ohřívá ale už nevaří.manžel jako technik naměřil vyzařování elmg pole v tak vysoké hodnotě,že ho to donutilo zkoumat celý elektronický systém a jeho názor je ,že je to nedotažená technologie ,zbrkle vrhnutá na trh.Má to vysokou poruchovost a co se týče úspory,ta není nijak převratná v porovnání s naší druhou sklokeramickou deskou,ke které jsme se nyní z vícero důvodů vrátili.vaří se mi na ní lépe,nepotřebuji mít vodu ve varu za 20 vteřin,klidně si počkám 2 minuty a je to bez poruch větrání ,omezení v okolí spotřebiče a vyzařování do okolí.Jako těhotná bych si k indukci nestoupla.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek já ti přece nepsala nic ironickýho..psala jsem jen povzdech nad tím,když někdo sbírá info a narazí na takovou skupinu,kde se dozví,že na indukci neuvaří vývar...jen další názornej příklad toho,jaký bláboly se nejenom po internetu šířej..naštěstí má každej v hlavě mozek,aby to dokázal vyfiltrovat a žít spokojeně i s tou vší škodlivostí světa...
Odpovědět
Profilova fotka
jednoznacne indukce a nebal bych se ji, protoze nejhorsi ze vseho jsou trpaslici, ty potvory vam vlezou vsude a strasne rychle se mnozej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svět se zbláznil .... na indukci jsem vařila obě těhotenství , dokonce jsem si ohrivala jídlo v mikrovlnce a byla jsem tak odvážná, ze jsem žila v domácnosti s vynilovou podlahou. Kupodivu obě děti mají sudy počet koncetin, jednu hlavu a dovednosti úměrné jejich věku.
Odpovědět
Profilova fotka
Všichni si pořizují ty novoty, vaří na indukci, elektřině nebo dokonce na importovaném plynu a na klasiku v podobě ohniště, kde se normálně prikládá dřevo a děti přes něj mohou přeskakovat, se zapomíná. A přitom takové dobře postavené ohniště je bez debat největší dominanta každého obývacího prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda to bezdebat. Osobně jsem také pro návrat ke kořenům. Jen ten vývar se na ohništi fakt vařit nedá...
Odpovědět
Profilova fotka
@nininka23 Dobrý vývar mám rád, ale není nad pravý kotlíkový guláš. A s kotlíkem na indukci se mi moc dobře nepracovalo. Takže asi všechno má svoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777 tak máš asi nějakou levnou desku, já s ní v tomto ohledu problém nemám... co se týče poruchovosti, tak právě klasické spirály spíše odcházely... a že to něco vyzařuje ? no hlavně aby nás to nezabilo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@nininka23 hmmm... dve deti, jedna hlava... neni to malo? just kidding 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777 Nezlob se, ale asi máš fakt vadnou desku. Mám taky Electrolux, ne půl roku, ale už 8,5, a nedám na ni dopustit. Měla jsem možnost vařit i na plynu a elektrice, ale indukci bych za nic nevyměnila. Jo, koupila jsem tehdy dražší verzi, protože jsem chtěla stupnici u každé plotýnky (ne jen plus a minus), takže ve vteřině si jedním dotykem přepnu z turba na stupeň 2 a opravdu mi nic z hrnce nevypění a hezky pomalu rovnoměrně vaří. A že je to nedotažená technologie zbrkle puštěná na trh? Tak to jsi mě pobavila, asi proto ji používají miliony lidí a postupně zcela vytlačuje elektriku a přecházejí na ni i někteří z plynu (skalní zastánci samozřejmě u plynu zůstanou). A pro @zuzalinkak, vařím vývary, omáčky, minutky a dokonce i v tom papiňáku a vše naprosto bez problémů. Jediná věc, kterou po těch letech pozoruji, je, že mi ta nejpoužívanější plotýnka trošku slábne. Nevím, jak je to možné, u elektriky mě to nepřekvapovalo, ale u indukce jsem to nečekala. Ale i tak nic hrozného, to, co jsem třeba dřív vařila na stupni 4, teď dám na 5, takže nic dramatického (u každé plotýnky mám 10 stupňů).
Odpovědět
@moncia A můžeš mi prosím poslat přesný typ, který máš? Jestli se teda ještě vůbec vyrábí. :) Mrkla bych na stupnici a nějaké parametry ať se inspiruju. :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?