Jakou digestoř - cirkulační nebo recirkulační?

Profilova fotka
cirkulační jestli to dobře chápu nemusí mít vývod ven,je tomu tak?
Odpovědět
Profilova fotka
s filtrem nedoporučuji, nutne časte vymeny filtru, jinak je prakticky nefunkční
Odpovědět
Máte v domě rekuperaci? Pokud ne, tak volte digestor s odtahem ven. Jestli ale rekuperaci máte, tak stačí jen v digestori zachytit tuky z vaření a o pach a vlhkost se postará vzduchotechnika
Odpovědět
Profilova fotka
@requied s tím nemohu souhlasit,... máme rekuperaci a recirkulace není dostatečná. Možná pro toho, kdo málo vaří, ale tam kde se vaří hodně, tak dle mého jedině vývod ven.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji,budeme tedy muset nějak domyslet odvod ven ;)
Odpovědět
@hhranolka jako že vzduchotechnika nestíhá odtáhnout pachy a vlhkost z domácí kuchyně? Tak to asi bude chyba v návrhu systému.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied vlhost ano, to problem neni, ale pachy rozhodne neodvetra tak jako digestor...
Odpovědět
Profilova fotka
Odsavač muže mít vývod ve - přímí odtah (čistí se pouze tukový filtr- v myčce) tato varianta zbavuje pachu a vlhkosti, nebo se da do odsavače uhlikovy filtr, ktery pohlcuje pachy - recirkulace ( musi se měnit uhlíkový filtr a čistit tukový filtr) tato varianta zbavuje pouce pachu, použivá se v domech kde neni odtah a kdyz ma dum rekuperaci)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Chtěla bych obnovit téma a poprosit o radu. Vzhledem k tomu, co jsem načetla ohledně vývodu digestoře na fasádu (odkapávání kondenzátu na omítku) mě napadlo, že bychom pořídili recirkulační digestoř a tím se zbavili nutnosti dělat vývod ven (do střechy nelze). Vaříme poměrně málo a digestoř používáme jen na svícení a jen ve vyjímečných situacích-vypoštění páry z tlakového hrnce, spálení jídla......v kuchyni máme také otvírací okno, takže můžeme větrat i tímto způsobem. Je recirkulační digestoř tak málo výkonná v porovnání s cirkulační? Děkuji všem za názor. @verunky @hhranolka
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak odsavac, at je jakykoliv lze vyvest ven nebo do nej dat uhlikovy filtr - z toho vypliva, ze záleží jak kvalitni a vykony odsavac je sam o sobe :-) (ted neberu ty designove co visí za lanka, ty jsou pouze recirkulacni) Takže zalezi jaky vyberes :-)
Odpovědět
@verunky Díky :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímalo by mne doporučení na recirkulační digestoř - zabudovaná zespodu do skříňky, velký výkon (kuchyň je součástí místnosti 60m2 s otevřeným krovem), tichá resp. přiměřená hlučnost, kvalitní konstrukce. Díky.
Odpovědět
@awakened Ty budeš bydle u nás :-D?...tak si taky počkám na odpověď. Hlavně TICHÁ :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bamak Tak tichost je relativní, je jasné, že při nejvyšším výkonu nebude tichá asi žádná digestoř. Na druhou stranu na nejnižší stupeň by naopak tichá být měla :-). Díval jsem se na: https://digestore.heureka.cz/franke-f... https://digestore.heureka.cz/faber-in... Ovšem netuším nic o kvalitě.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak za me .. je to na prd :( uz bych nedala... ale vařím hodně - každý den :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka Jiné řešení s rekuperací ale není.
Odpovědět
@hhranolka Díky za info....už je rozhodnuto, díra zapravena, bude recirkulace....já sice teď taky vařím denně, ale to se brzy změní, a i teď digestoř prakticky nepouštím. Tak snad nebudu litovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?