Jakou značku spotřebičů? Miele vs.AEG

Profilova fotka
Budeme vybavovat kuchyň do novostavby. Jakou značku spotřebičů? Rozhoduji se mezi Miele a AEG?
Odpovědět
@prochazkovanikol Samozřejmě, že Miele je super. Ale ty ceny.
Odpovědět
@prochazkovanikol Drahé spotřebiče se zpravidla nikdy nevrátí. Pokud si koupíte rozumnou pračku za 9 tisíc a řekněme že vydrží 8 let, tak pračka za 27 tisíc musí vydržet 25 let, aby tam byl nějaká návratnost. Obecně platí, že spotřebiče, které mají složitou konstrukci a hodně elektroniky v sobě (lednička, sušička) je lepší koupit spíše levnější. Miele mi přijde těma cena naprosto šílené, co do ekonomiky se to nevyplatí. Za takovej rozumnej střed považuju Electrolux.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj jestli se rozhodujes mezi AEG a Miele tak Miele :-) samozrejme zalezi jake spotrebice :-) kdyztak mi napis do IP vzdycky rikam když už nic ta myčku MIELE určite!!!!
Odpovědět
@skunkos ještě do toho ale vstupuje to, o kolik víc ta levná pračka za těch osm let zničí oblečení, jak moc otravuje hlukem a podobně. To už je na zvážení každého, jak moc se mu ta přidaná hodnota vyplatí nebo nevyplatí.
Odpovědět
Manzelka si MIELE vychvaluje, tak na tom asi neco bude.
Odpovědět
@prochazkovanikol Uz tady bylo hodne podobnych diskuzi - proc chcete kupovat vsechny spotrebice od jedne znacky? vzdyt to nedava moc smysl... kdyz to zjednodusim, tak pracku si taky nekupujete v setu s vysavacem... jedina vyhoda je, pokud vam nekdo nabidne supr cenu za koupi vseho od jednoho vyrobce. Ale pokud zvazujete Miele, tak asi nekoukate na kazdou tisicovku. Chapu jeste vyber jednoho vyrobce u vyrobku, ktere jsou videt (tzn chcete jednotny design - trouba + mikrovlna), ale na co k tomu ladit napr. indukci (bude temer vzdy proste cerny ctverec) a mycku (nejde videt...)? My to pri vyberu spotrebicu udelali tak, ze jsme si prosli vysledky testu spotrebicu (napr. DTesty) a na zaklade toho jsme vybirali a skoncili jsme na: trouba Mora, (k tomu jsme dostali vice mene v setu mikrovlnu, to jsme nevybirali, bylo nam to jedno), ale zbytek - mycka Bosch (Bosch vyhral snad vsechny testy mycek co jsem cetl), indukce Elektrolux...
Odpovědět
@mrmilanus tchýně má pračku Miele a říkala, že už žádnou jinou nechce. Prostě, že to za ty prachy stojí.
Odpovědět
@mirekb A dívali jste se, co se v těch D testech hodnotí? Já totiž vždy přemýšlím nad tím, proč se lidi tolik opírají o D Test. Jen pro zajímavost - u kočárků jednou srovnávali sportovní verzi a hluboký kočár, což je něco úplně jiného. Pračka např. dostává/ztrácí body za hlučnost, množství funkcí, variabilitu programů - což ani jdno nesouvisí s tím, jak pračka pere. Jinak myslím, že přepočítávat spotřebiče na vyplatí, nevyplatí, nemá smysl. Je to asi podobné jako s autem. Jasně, že pračka vypere levná i drahá, auto taky jede levné i drahé. Podstatné je jak dlouho a jak. Stejně jako máslo a margarín taky chleba namaže, že jo :)
Odpovědět
Jinak tedy my máme Miele téměř vše. To, co nemáme Miele, je to, co se ještě z první várky nerozbilo : ) Nám přijde Miele super, hlavně tedy mně : )
Odpovědět
@cir no dival jsem se, co hodnoti. A treba u trouby hodnotili prekvapive to, jak pece, mimo jine samozrejme :) Ono uprimne, obcas nejake parametry hodnoti jen pro to, aby neco hodnotili - jasne, neco psat musi... ale jinak mi ty testy tam prijdou celkem vhodne. Zaklad je vybirat veci bez zbytecnych ku*vitek - to je moje pravidlo u vyberu temer cehokoliv :)
Odpovědět
@cir ty kočárky v dtestu mě tenkrát naprdli a já s drestem po 2 letech nadobro skončila. Teutinia se tam úplně propadla, za to lecjakej shit tam chvalili. Přitom já s kočárem teutonia jezdila 3 roky v kuse a vypadal a choval se stále jako nový. O tom jak je spotřebič dobrý nejvíc ví opravari. My mame pracku a myčku aeg. Cena miele je někde jinde. Pokud by mi to nevadilo, miele bych si pořídila
Odpovědět
@mirekb Souhlasím. Tak to je fajn, že jsi to zkoukl, to je pak ideální podklad. Podle mě to většina lidí možná neví, že tam jsou položky, které se hodnotí. Ale třeba vědí.. : ) No a kurvítka, to je jasná věc :) Já bych nejradši pračku na kličku, co si s tim budu u filmu každej večer točit :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@luckavra Jo, to je pravda, opraváři by asi mohli říct. Je to jako u každé jiné položky... dražší většinou nabízí něco navíc, u všeho každý volí, za co mu stojí připlatit si. Všimla jsem si, že u často lidé proti Miele něco jako bojují, ale jsou to ti, co tu značku v užívání nikdy neměli. To je potom nesmyslné a nic neříkající.
Odpovědět
Určitě Miele, máme od nich myčku, troubu, mikrovlnku i pračku a sušičku a je to top, nejsou to už sice nejmladší kousky, ale musím říct, že se investice vyplatila!
Odpovědět
Mám síemens a bosch a je to top! Pere, suší, myje, hřeje :-) :-D
Odpovědět
@koufy Prosím o informaci, jak vám peče trouba. Peče rovnoměrně? Není potřeba hlídat a otáčet plech? Není zepředu upečeno a vzadu bílo, popř naopak? : ) Ráda bych si ji koupila.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pracku urcite Miele uz z toho duvodu, ze maji svoji schontrommel, je to patent, ktery ma jen Miele, takze pradlo neznici, zadne prolezle draty od podprsenky do pracky apod. Na ostatni znacky si taky nemuzu stezovat, napr. mycku Bosch uz mam 30 let. No prece ji nebudu vyhazovat, kdyz furt dobre meje?
Odpovědět
@cotonela naše pracka aeg sice jedinečný patent nemá, ale 9 let pere, prádlo nenici. Žádné prolezle dráty jsem nikdy neměla, zmolky také ne. Určitě, kdybych měla peněz nazbyt, bych si koupila ferrari v pračkách a to tedy miele, ale aeg je lepší průměr a opravdu slouží perfektně.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra Kazdemu to sve! ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?