Jaký typ vestavné myčky do kuchyně Ikea Metod?

Profilova fotka
Prosím o radu, jaký typ vestavné myčky máte v případě kuchyně metod Ikea, nejlépe s vrchním šuplíčkem na příbory (ne košíček). Bojím se, že bude problém s dvířky, máme plné, kdy bude myčka úplně schovaná, nebude vidět žádný panel s displejem. Nebo stačí koupit z Ikee panty na myčku? Děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj u každé myčky kterou vyberes je rozměr dvířek a zastávbový otvor podle toho bych vybírala .... jaký rozměr maji dvířka co mas?
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Mame vybranou beko din 28330, ale bojim se, ze nepujde namontovat i kdyz koupime ty jejich panty. Rozmery viz obrazek, nevim zda padne i sokl, ikea ma sokly skrinek 8 cm, mycka beko 10 cm
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo tak to nevim - v ikee se nevyznam :-/
Odpovědět
Profilova fotka
A nemají v ikea nějaké doporučené značky, se kterými by byli kompatibilní? V ukázkové kuchyni není žádná myčka, mají to tam prázdné? Nikdy jsem to nezkoumal, tak se omlouvám za případně blbý dotaz :-).
Odpovědět
V případě kuchyně z IKEA bych určitě volil cestu spotřebičů z IKEA. Moc nerozumím tomu, proč je chcete kupovat jinde, když IKEA nabízí v každém rozměru nějaký (jsou přímo vystaveny u sptřebičů - Zličín). Myčka má stejně ovládání ve dvířkách nahoře, takže je celá zakrytá a je to celé hezky kompaktní. Kupovat myčku jinde má svá úskalí, jednak to nemusí sedět a jednak může nastat problém v případě reklamace. A vyndavat vestavnou myčku není zrovna žádný med (kdysi mi to jednou stačilo).
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně jsem taky myslel, že koupím myčku Bosch a poradím se v IKEA ohledně toho jestli tam půjde. Ale nakonec jsem se rozhodl pro jejich myčku. Je to Electrolux, má vnitřní osvětlení, displej času mytí se zobrazuje na podlaze, má šuplík na příbory, sama se otvírá a myje nádobí. Ano, pokud to porovnám s předchozí Boschkou tak ta byla pocitově masivnější a stabilnější. Ale tahle tam padne jako ulitá a je na ní 5let záruka.
Odpovědět
Budu mit taky kuchyni Metod a myčku beru od nich, s ostatními jsou problémy s usazenim. Ostatní spotřebiče jsou bez problemu a budu brat jiné značky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 A to mate tu Hygienisk? Nad ni jedinou jsem uvazovala, nebot chci vrchni suplik na pribory, jen beko ji nabizi za 11tis.(ale bez displeje na zem) a ikea za 16t, ale asi hold pujdeme do ni a nebudeme to riskovat, ze to nepadne
Odpovědět
Profilova fotka
@wries Ostatni spotrebice mam take uz objednane jine, s tim by problem byt nemel jak jsem vycetla. Jedina ta mycka mi vrtala hlavou. I kdyz jsou na to pry nejake vychytavky a s trochou improvizace to jde i s jinou znackou, ale asi tu mycku budeme muset vzit u nich
Odpovědět
Profilova fotka
@orchidejs Ano máme Hygienisk
Odpovědět
IKEA má jednu zásadní výhodu a to je kompatibilita jejich výrobků. Před pár lety jsme pořizovali jednu z kuchyní komplet v IKEA. Teď jsme kuchyň rušili a budeme zanedlouho pořizovat novou opět IKEA. V mezidobí došlo ke změně systému. A spotřebiče IKEA jsou kompatibilní i do nových skříněk. Pokud bych si ale kupoval spotřebič jinde, tak bych si 3x ověřil, že například indukční deska jiného výrobce opravdu půjde do skříňky pro indukční desku. Ono ne každá deska je stejně hluboká a může nastat problém s odvětráním, například. A to, co mi řeknou na informacích nahoře ještě nemusí odpovídat skutečnosti při montáži. V okamžiku kdy mám vše komplet tak to není můj problém. Důvěřuj, ale ověřuj, radši 3x.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja naopak koupila Hygienisk do jine kuchyne, instalace bez problémů, ale celkově my myčka zatím nesedí- má vše, co jsem chtěla, je tichá, ale: košík na příbory se hůř vytahuje, í další 2 koše jsou takové kvydlavé , a hlavně je horní koš moc vysoko, resp. je nad ním ten příborovy, takže se tam nevejdou jen trošičku vyšší věci (např. často používané misky btw.taky ikea, vyšší hrnek).
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, chci se zeptat, zda jste nějak vyřešili ? Našel jsem toto řešení: https://www.youtube.com/watch?v=i-8Ax... posuvné panty BEHJALPLIG se už u nás ale neprodávaj, aspon jsem teda nenašel. Pak toto: http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch... teoreticky, když jsou dvíáka 717 mm a hloubka pod otevřením max 100 mm tak by se tam měli dvířka 800 mmotevřít.. nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@michalm2 Nakonec jsme vzali mycku z ikee, nechteli jsme to riskovat, ze to nepujde. Ikea sice prodava posuvne panty za tisicovku, jak mi rikala prodavacka, takze by to asi slo, ale nekdo psal, ze jsou nevzhledne, tak jsme koupili radeji jejich, jsou to pry elektroluxky a zaruka je 5 let
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@orchidejs Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se podařilo namontovat? Moc děkuji za opověď.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit rozdíly mezi jednotlivými myčkami Ikea? Chci koupit myčku na chalupu a zvažuji dva extrémy - myčku Rengora ( 8990Kč) a Hygienisk (15990Kč). U té dražší myčky je třetí patro na příbory a o jednu trysku navíc, je méně hlučná a má více programů. Jde mi o to, že programy navíc nevyužiji, projekce času na podlahu je pro mě též zbytečný luxus a rozdíl v hlučnosti není tak veliký, ale cena je skoro dvojnásobná. Vyplatí se připlatit si? Má někdo zkušenost z tou levnější myčkou? Jaká je kvalita mytí? Nebudu z ní tahat špinavé nádobí? Děkuji za odpověď
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?