Kam umístit pračku a sušičku v domě

Měla bych dotaz. RD bude klasický dvoupatrový - dole koupelna, technická místnost, sklad, pracovna, obývací pokoj + kk. V patře bude ložnice, pokoje, komora a koupelna. Můj dotaz zní kam byste doporučili umístit pračku a sušičku, když se dá vybrat? Nahoru do komory, resp. místnost na prani a skladování anebo dolů do technické místnosti se shozem prádla z horní koupelny? Děkuji za názory a doporučení
Odpovědět
@duck09 Myslím si, že větší smysl dává nahoře. Většina prádla se vyrobí v ložnicích a koupelně u ložnic, ne? Záleží, kolik prádla sušíte venku, my třeba v podstatě nic. Těch pár kousků, co nesmí do sušičky, to už rovnou rozvěsím na nějaký malý sušák u pračky...
Odpovědět
Taky bych v případě patrového domu volila patro. Pokud v přízemí, tak pravděpodobně budete prádlo nejdříve nosit dolů a pak zas poskládané/vyžehlené nahoru do skříní. Ale taky bych i v potaz hluk z pračky/sušičky a Vaše zvyklosti, v jakou denní dobu perete, jestli to nebude rušit třeba spící děti apod.
Odpovědět
Máme prádelnu v patře a nelituji, žádné stěhování špinavého a následně vypraného prádla dolu a nahoru. Dole máme taky kohouty pro jistotu, ale pereme a sušíme nahoře a za ten nápad to takhle udělat už jsem se mnohokrát pochválila 🙂
Odpovědět
Pračku a sušičku máme na sobě, ve výklenku, v koupelně v patře. Od dubna do října nosíme koše ven na sušák, od listopadu do března, nebo i v ostatní měsíce - pokud prší, používáme sušičku. @bayt Vy nesušíte venku, ani když je k tomu vhodné počasí?
Odpovědět
@duck09 pri vasem reseni rozlozeni mistnosti asi nahoru, pokud se vam tam vejde i treba susak. Avsak udelat i pripravu v nejake te mistnosti v prizemi, aby jste si je kdyztak mohli prehodit dolu, kor kdyz mate shoz. Stejne pravdepodobne budete pro pradlo chodit dolu a vybirat nejake pradlo ve shozu, nebo v kosi na spinave pradlo v prizemni koupelne. Mame 2 koupelny a v obou kose na pradlo. Misto shozu mame pripravu na vytah :-D Alespon tipuju ten sber pradla dle toho, jak davaji spinave pradlo nase deti :) mj. ne vse lze dat do susicky, zehlit pripadne budete taky v patre? Kdyz je v lete krasne, tak davam nejednou pradlo na susak ven na slunicko.
Odpovědět
@viados ne, nikdy venku, krome lnenych veci
Odpovědět
@gepe mate pripravu na osobni vytah, nebo nakladni?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pračku v přízemí v technické místnosti a z horní koupelny máme shoz to TM. Za mě je to ideální rozložení. Pračku klidně můžeme pustit přes noc a nikoho neruší. Navíc kluci se častěji vysvlékají dole než nahoře. Respektive jim nedovolujeme chodit v oblečení které je od písku, bláta, jehličí nebo čehokoliv dalšího co nasbírají na zahradě nebo v lese za domem do patra. A takového oblečení je většina. Navíc po vyprání a vytažení ze sušičky nebo sušáku se stejně musí většina oblečení vyžehlit a poskládat a to se líp dělá v obyváku u televize než třetba v ložnici.
Odpovědět
@bayt podle me na oboje (resp.by slouzil pro oboje), je mozne do suterenu a pak pripadne protahnout nahoru do patra si myslim. Ale to bych se musela podivat do dokumentace. (a to se mi moc nechce v tom hledat a vrtat :-N) Ostatne mame prizemi udelane jako samostatnou jednotku, na stari, tak asi ani vytah nebudeme potrebovat, ale kdo vi. V ramci pripravy je i elektrika, ma vlastni jistic. Jako ostatne jine elektro atd. pripravy pro budouci veci (jacuzzi, aj.)
Odpovědět
Profilova fotka
Mam podobne usporadani domu a pracku i susicku mam dole v TM hned u vchodu. Duvody: - v letni sezone susim venku - mam casto spinave deti i manzela zvenku, nenosim zablacene veci pres dum - susicka casto jede vecer, kdyz nejake obleceni specha na rano, rusilo by to spici deti - pro pripad urazu nebo stari mame vse dulezite dole, kdybysme nemohli do schodu
Odpovědět
@gepe OT, ale jak velkou tu šachtu máte? A využíváte ji zatím i na něco jiného, např. jako komoru? Taky o tom uvažuju!
Odpovědět
@bayt pisu sz.
Odpovědět
Článek se načítá
Holky moc všem děkuji za tipy. Přesně jak píšete, oboje má své klady. Kvůli hluku je lepší dále od ložnic, i když děti mám už větší. Taky si říkám, že mraky špinavých věcí se natahá zvenku a je lepší to rovnou strčit do pračky. Na druhou stranu večer se budeme svlékat asi ve vrchní koupelně. Shoz prádla zatím v plánu není, to bylo uvažováno jako nápad pokud by se dávaly dolů do technické místnosti. A taky to žehlení je lepší dole 🙂 A taky je fajn když se to dá vyhodit ven. Btw - posledni dobou mě sušička likviduje prádlo, i obyčejné bavlněné. Trička jsou širší než delší (a to mám hubené vysoké děti 🙂 nějaký tip? Mam Beko. Asi uděláme vývody dole i nahoře, prádelní koše budou ve spodní i vrchní koupelně a potom si hodím korunou 🙂.
Odpovědět
@antoinet Super tip. Po dvou zlomeninách nohy vím, jaký je najednou problém se pohybovat i v rámci bytu ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?