Lednice bez funkce No frost

Je funkce no frost opravdu tak nutná? Asi je to super věc, jen když se mi líbí lednice tak jí nemá... co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Funkce No Frost ma tu výhodu že lednici nemusíš odmrazovat, je tam jiná technologie mrazeni, cirkuluje tam vzduch. V mrazničce bez no frost je mezi každým šuplíkem deska smrazicimi spirálami, u mrazničky s no frost toto není a při vyndání šuplíku vznikne jeden vejký, ničím dělený, mrazicí box (třeba na malý sud :-) )
Odpovědět
Mame staru (bez no frost) mrazicku (15 rokov) a medzi suplikom nie je nic. U dnesnich chladniciek som videl vyparnik v mranznicke len u najlacnejsich ladniciek (prevazne "whirpool"). No frost mraznicky znizuju vlhkost vzduchu v mraziacom priestore a tym znizuju mnozstvo namrazy. No frost mraznicky maju vacsinou mensi vnutorny objem ako rovnako velke mraznicky bez no frost. Ako casto sa odmrazuje mraznicka (raz za rok) ? Tiez vyberam ladnicku s mraznickou a u mna je na prvom nieste hlucnost, vnutorny objem, energeticka trieda a na konci je "no frost".
Odpovědět
@guuadalupe starou jsme měli bez nofrostu a fungovala úplně stejně :-)
Odpovědět
@verunky ledničku máme asi pět let starou bez funkce No frost a mrazící spirály máme také pouze nahoře. @guuadalupe až postavíme a budeme do baráku vybírat novou ledničku, tak nad touto funkcí budu uvažovat, ale jak psal pzad, při výběru budou hlavní roli hrát jiné vlastnosti. U mě v první řade asi značka.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám No Frost lednici 5 let a spokojenost,na druhou stranu to nebyla priorita v rozhodování...priorita byl vnitřní objem,energetická náročnost a moc spokojená jsem s tou nulovou zonou,fresh zonou,či jak se to jmenuje...a až donedávna jsem si myslela,že už dneska jsou samé No Frost...
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 ale mate je tam :-) u no frostu by nemeli byt vubec...take zalezi na vyrobci :-)
Odpovědět
@verunky @gigi2 @lucinkafr @pzad děkuju moc za názory
Odpovědět
Profilova fotka
No frost má i řadu nevýhod. 1. vyšší spotřeba, 2. nižší užitný objem mrazáku, 3. výrobce musí někde ubrat na nákladech, takže začínají u izolace z 20 na 12 hod apod.
Odpovědět
Profilova fotka
My ked sme kupovali tak No Frost bola priorita. Neviem teda ako casto a akym sposobom rozmrazuju chladnicku ini, ale pre mna to vzdy bola dost neprijemna praca tak raz do roka. Nastastie so starou chladnickou som to nerobila ja, ale priatel, a prave preto trval na No Frost. Takze ked sme kupovali novu do domu, tak sme kupili vstavanu Gorenje a zatial relativne spokojnost, mrazak nezamrza, akurat je trochu hlucnejsia. Objem je mensi lebo je vstavana, holt co uz... Celkovo sme zatial spokojni.
Odpovědět
@astrid_sk Mohla bych se prosim zeptat na presny model? Krom no frostu sleduji i tu hlucnost v parametrech lednic, ale nejak si neumim predstavit, od jake miry v db uz to clovek obecne hodnoti jako "trochu hlucnejsi", tak bych se na tu Vas mrkla na netu. Taky jsem mela predstavu, ze prave ta vestavena je prave trochu utlumena v te hlucnosti. U nasi stavajici model nedohledam, abych porovnala... Diky.
Odpovědět
V parametrech lednic nachazim "low frost". Je to totez jako "no frost"? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlus100 Mame Gorenje NRKI 4181 CW. My sme ju prvy mesiac nemali vo vestavbe, lebo este sme nemali skrine. Teraz ked je uz v skrini tak je to myslim s tou hlucnostou lepsie. Ona dost vrcala ked sme ju zapli na zaciatku, v navode bolo ze to je normalne. Ono to ani neni vrcanie, skor take glum-glum-blom-blom... :) Teraz by som povedala ze je vacsinu casu ticho, len raz za cas zacne byt hlucnejsia, to sa tam mozno spusti nejaky ten proces... Ked je inak v miestnosti ticho tak to holt clovek vtedy pocuje, ale mne to neprislo zas nejak extra rusive... Zato priatel, tomu to celkom vadilo, ale holt nic ine mu nezostava ked nechce rozmrazovat :) Mame kuchynu spojenu s obyvakom, v obyvaku zatial nikto spat neplanuje, tak s tym problem aspon zatial nebude :)
Odpovědět
Článek se načítá
@astrid_sk Super, dekuji. Ma pry 42 db, tak ted budu vedet, ze hlucnejsi uz nee...:-) My budem mit taky kk a obyvak dohromady, takze se na tu hlucnost u lednice a mycky dost divam...
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlus100 Mycku mame BOSCH SMS 58N98, ta ma vraj 44 dB. A este kym som to pohladala tak som si prave vravela ze tie okamihy ked ta chladnicka robi tie zvuky (ale to neni porad, len raz za cas), tak to je asi ako ked umyva mycka... a ono fakt :)
Odpovědět
Jeste bych rada obnovila tema. No frost ma pry vyssi spotrebu. Podle uvadenych parametru tomu tak skutecne je. Pritel ale tvrdi, ze uvadena energeticka narocnost u lednic bez no frost v konecnem dusledku stejne stoupne nad uvadeny udaj prave kvuli neustalemu premrazovani. Mne to ale prijde divne, ten uvadeny udaj snad meri v normalnim provozu, kdy ta lednice prave mrazi a chladi, ne? Tak to je k dilematu no frost nebo bez no frost... Jinak se rozhodujeme (pokud si trvame na no frost) mezi HotPoint - Ariston BCB 33 AA E anebo pak GORENJE NRKI 5181 LW. HontPoint ma vetsi vnitrni prostor a nizsi hlucnost, ale moc o te znacce nevime a nelze dohledat moc recenzi. Co myslite vy? Dekujiiiii :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlus100 my máme už 5.rokem no frost Ariston,má úžasnej vnitřní prostor,je hodně skladná,na dveře se toho vejde spousta...ale na můj vkus je hlučnější a vydává občas divné zvuky:-D,ale už jsem si na to zvykla a pro ten vnitřní prostor bych si jí pořídila opět:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@astrid_sk můžu se zeptat jestli ještě máte tu gorenje lednici a jak jste spokojení? Dočetla jsem se že má nofrost pouze mrazák a lednice je klasická s automatickým odmražováním.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g Ta nasa chladnicka je cela no-frost, ako mrazak, tak aj chladnicka. Sme s nou spokojni, no-frost skutocne funguje dobre, i ked je pravda, ze je trochu hlucnejsia nez klasicka chladnicka, ale zvykli sme si a nijak nas to nerusi. Je ale dost mala. Tak to je na kazdom, ze ci mu to vadi alebo nie...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám ráda pořádek, úklid je pro mě relax, ale na odmražování jsem se vždy psychicky připravovala měsíc. Dřív jsme měli starou lednici kterou jsem odmražovala co půl roku, proto pro mě no frost byla priorita, spolu se spotřebou energie :-) Jen by mě zajímalo, proč v té lednici vždycky po nějaké době tak strašlivě lupne,mám strach ať to není nějaký problém, nevíte někdo za je to normální?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme no frost a bez ní bych už nechtěla ani omylem. Nejde jen o odmražování, ale i to, že je to lepší systém na uchovávání potravin. V klasické lednici je na zadní stěně vlhko. Pokud si člověk nedá pozor, tak provlhnou obaly od sýrů atd. A když jsme dala do klasické lednici dort, tak do druhého dne ošklivě navlhl a už nám nechutnal. Nakonec jsme kvůli tomu nechali starou lednici, kterou jsme zapínali právě na dorty, chlebíčky atd. Nevím tedy jestli to nebyl problém jen naší původní lednice (whirpool), ale kamarádka si stěžuje na totéž a má myslím gorenje. No a s tou spotřebou jsem byla upozorněna, že to není úplně pravda, že no frost má o tolik vyšší. Ona u klasických lednicí je spotřeba udávána v situaci, kdy je zcela odmražená. Jak přibývá námraza, tak roste i spotřeba. Takže ve výsledku to prý velký rozdíl není. @barter nám nelupe, takže neporadím. Ale zase občas vydává takové mlaskavé zvuky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk aha, já právě z toho popisku na internetu pochopila že je nofrost jen na mrazák :-) ted stojí od cca 14tis, to by odpovídalo, je to fakt ona? http://lednice.heureka.cz/gorenje-nrk... a mrazák prosím tě dá se tam dát třeba krabice s pizzou nebo celé kuře nebo tak? Vejde se to? Některé lednice mají šuplíčky moc mělké. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g Ano je to ona... ale to su uz vyse dva roky, co sme ju kupovali, asi by som sa pozrela, ci neexistuje nejaky novsi model. Tuto uz maju len v niektorych e-shopoch, zrejme aj preto, ze je to uz starsi model. Pizza alebo cele kura by sa tam vliest mali, ale si nevybavujem, ze by sme tam niekedy pizzu alebo cele kura davali... kazdopadne som ti to zmerala, na hlbku maju sufliky 27 cm. Na vysku maju horne dva po 16 cm a ten spodny je vyssi, ma 24 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk tak jsme vybrali to samé ale novější model :-) snad budeme též spokojení. Pokukovala jsem i po bosh ale nakonec jsem zjistlila že by byla ještě o 12litrů menší chladnička, což už by asi bylo znát... super, jsi hodná a děkuji za změření :-) ono z obrázku to nevykoukáme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristyn.g Jasne, no neni zac, tak snad budete spokojni. Pokial je rodina mala, tak sa to da, ale ako je vic lidi a vic se vari, tak uz ta lednice mozna bude mala... no uvidim(t)e :)
Odpovědět
Musí se potraviny v chladničce nějak víc balit, aby neosychaly, když je tam sušší vzduch?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kristyn.g dobry den, muzu poprosit o info, jakou lednici jste nakonec vybrali a jak jste s ni spokojeny? dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@sweeddy electrolux 2853 COW a jsme spokojení, není s ní žádný problém, je pro nás akorát velká, má funkce jako nákup a dá se vypnout lednice samostatně od mrazáku
Odpovědět
@gigi2 Můžu se zeptat, jakou máte lednici?
Odpovědět
@kristyn.g dekuji! a hlucnost je nakonec taky ok? Premyslime v podstate nad tou samou lednici, jen s "nulovym" suplikem, oznaceni ENN2854COW.
Odpovědět
Profilova fotka
@sweeddy jo v podstatě v pohodě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?