Myčka nádobí pro 4 čl. rodinu - 45 cm x 60 cm

Profilova fotka
Ahoj, moc prosím o vaše zkušenosti - jste-li doma 4 a ve všední dny se stravujete v práci/školách/školkách. Je rozumnější myčka šíře 45cm nebo 60cm? Do 45cm se nevejdou nejspíš hrnce, ale ve všední dny bych nejspíš 60tku plnila několik dní a nádobí by bylo naschlé a v myčce zápach. Kolik sad talířů musíte mít, abyste naplnili myčku 60tku? Pozorovali jste snížení spotřeby vody po zakoupení myčky??
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je misto urcite bych volil 60. Rozdil ve spotrebe vody je mizivy a z vlastni zkusenosti vim ze 45 je tak akorat pro 2clennou domacnost. Ad mnozstvi nadobi - my mame 2 sady, t.j. 12 taliru od kazde velikosti. S batoletem a miminem ji poustime denne. Da se nechat i nadobi a zapinat ob den. Jen se nesmi mycka zavirat, ale nechat pootevrena. Kdyz vetra tak nesmrdi...
Odpovědět
Profilova fotka
@janka12 My jsme s manzelem zatim jen dva, mame mycku 60cm a nejaky zapach z poloprazdne mycky nehrozi, behem tydne tam stejne skladame jen sklenicky od vody, hrnek od caje/kafe, talirky od peciva, takze nic co by mohlo zacit zapachat za ty 2-3 dny nez mycku naplnime... vyhodou ji i moznost myti jen horniho kose, kdyz nejsou zadne velke talire, tak to vsechno naskladame nahoru a zapneme.. a kdyz se nahodou pres tyden neco i uvari nebo upece, tak je toho nadobi stejne hned tolik, ze se muze rovnou zapnout.. pro rodinu bych tu mensi urcite nekupovala, pres vikend by ti vsechny vetsi veci po vareni zustavali na myti v ruce a setreni vody a prace by bylo skoro nulove.. nemam porovnani kolik vody se usetri, ale v tech 9-11l bych ja osobne neumyla to mnozstvi nadobi ani nahodou
Odpovědět
@janka12 urcite 60-ku. Srovnani spotreby nedokazu rict, mame ji téměř od zacatku, ale pokud spotřeba na miti sedi, tak s takovou bych neumyla ani dva hrnce. Na sady bych to nepocitala, poustime (zatím dva) co dva dny. Das tam talire ze snidane a vecere, nejake hrnce z vareni a uz je skoro plno. Jsem rada, ze jsme do 45-ky nesli. A to ještě nemame mrnata. Mame jinak Bosch, jsem maximalne spokojena se zásuvkou na pribory. Uz bych nemenila. V praci mame Gorenje s kosikem, který zabira vice mista a pribory jsou tam nejak moc nasackovane. Nejvíce ale jsem rada za to, ze netravim cas pulhodinovym mytim nadobi z víkendového oběda, ale hodim téměř vse do mycky a mohu delat něco dalšího.
Odpovědět
Pokud je místo, určitě bych volila 60cm . My máme 45cm (Bosch), protože místo na větší nebylo a než žádnou, tak aspoň nějakou. Jak se vaří, naplníme ji snadno. Jsme 4, dvě malé děti, jsem s nimi doma, někdy pouštím každý den, jindy třeba obden, ale taky dost myju v ruce nějaké věci, co se do myčky nehodí. Anebo co se právě nevejde. Co se týče úspory, absolutně netuším, spíš si myslím, že to vyjde dráž než jeden dřez vody na ruční mytí a pár kapek Jaru, ale zase mi to ušetří práci.Takže tak. Bez ní bych být už nechtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
@olusenka @jumpmans diky moc za zkušenosti! @martaveg o moznosti myti jen horniho kose slysim prvne. doted jsem se o mycky vubec nezajimala. To vazne existuje?? a je to bezne u ruznych znacek mycek? nebo se musí vybrat konkretni znacka a typ? @linee Bosh se zásuvkou na pribory se mi také moc zamlouva, tak jsem rada, ze ctu, ze to nekomu vyhovuje. prijde mi sikovne, ze kosik nezabira dole místo.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky čtyři, jíme ve škole a v práci, večeře nevaříme, takže jak tu někdo psal, do myčky dáváme většinou hrnky od čaje, talíře od pečiva a to nesmrdí. Pokud něco vaříme, myčka se naplní a umyje se hned, jinak přes týden tak ob dva maximálně tři dny. Máme šedesátku, menší bych pro rodinu nechtěla. Sad nádobí máme jednu a půl (osm talířů plus šest malých navíc právě na večeře a snídaně), ale je to málo určitě bych užila dvě sady a možná malé lžičky a hrnky i navíc. Máme taky BOSCH s šuplíkem na příbory, dřív jsme měli košík, ale zabírá dost místa, takže jsem teď chtěla se šuplíkem a je to určitě lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@janka12 My mame jednu z nejlevnějších bosch, moc funkci nemá ale polovicni myti ano, takze bych rekla ze dnes uz to ma většina mycek, je to super funkce.. a kosik na pribory mame a je to des, fakt si nadavam, ze jsem nevybrala s vrchnim suplikem, je to mnohem lepsi (znam to od tatky z jeho mycky)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám doma 45ku, jsme 2+dítě. Pouštím denně, někdy obden, ale někdy i 2x denně, záleží na tom, jak často vařím a jím a je pravda, že to teď na MD dělám často. Já jsem spokojená, ale je fakt, že ta 60ka by se u nás taky neztratila. Kdybych měla prostor, tak jdu do ní, byť dokážeme fungovat i s tou menší...
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg tak o funkci polovičního myti se budu zajímat. to vazne nemusi byt k zahozeni. suplik na pribory mi prijde moc sikovny.
Odpovědět
@janka12 vyber si opravdu s méně funkcema, polovinu pak stejne nevyužíváš. Ja mam na polovicni myti a zrychlene myti (na polovinu casu). Suplik na pribory je opravdu skvela věc, protože většinou davam do mycky vetsi věci jako velke talire a hrnce a to ti hned zabere spodni suplik a pak uz bych nemela kam davat pribory.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Presne jak pises. Vim, ze u vseho si zvyknu používat 1-2 funkce a ostatní nikdy nepouziji. Tak hromada funkci me nelaka. Muzu se zeptat na konkretni typ Boshky (s priborovou zásuvkou), kterou mas?
Odpovědět
40 je málo. Jsme tři a 60 je akorát.
Odpovědět
Článek se načítá
@janka12 Bosch SMV 48M10 EU pomaly tretim rokem. Ma i specialni funkci na myti pekacu (s nandavaci sprchou), ale vyuzila jsem to pouze jednou. Myju na funkci ECO nebo ECO zrychleny (2:55 nebo 1:27), občas na rychle myti 0:29. Vice funci jsem zatím nevyužila. Na maximalni program (hrnce) myju jenom kdyz cistim mycku. Hrnce mi umyje také na tom ecu. Dlouho jsem používala tablety z Lidlu a ted jsem objevila kapsle od jaru a i kdyz jsou drazsi, je to dobra investice, je v tom markantni rozdil v myti i ve vysledku. Za mne uz jenom ty tablety od jaru. Neujal se u nas ani Somat a ani nic dalšího, a to ani tekuta forma.
Odpovědět
@janka12 ted jsem cetla, ze existuji i funkce pouze na myti horniho supliku, muze byt taky sikovne, ale většinou cekam az se naplni cela mycka (do 2 dnu) a spustim a nebo využiju ten program na pul hodiny s mensi spotřebou. Ale nevim, jaky rozdil ve spotrebe by to bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
@janka12 Jsme 2 + batole, máme 45 cm a zapinam ji max jednou denne, častěji obden. Mám dvě sady nádobí, jedna byla malo. Co mi ale plni mycku, jsou hrnce - někdy staci jeden hrnec a je plno. V ruce nádobí nemyjí, raději si pockam, az se myčka domyje. Doporucuju vetší mycku, hlavně kvůli hrncum, panvickam, pekacum, ty zaberou hodné místa.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@linee ahoj , prosim te shanim mycku bosh . poradis jaky mas typ ? potrebuji hlavne tichou .ted mam arisaton a strasne hlucna ! dekuji
Odpovědět
@beereska promin, uz to ted ctu pod tim, ze jsi psala typ .
Odpovědět
@beereska nevadi:) mam tuto a jsem porad spokojena. Je mozne, ze ted uz jsou novejsi typy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?