Parní trouba a k tomu ještě normální trouba, jak jste řešili?

Profilova fotka
Do nového bydlení uvažujeme o koupi parní trouby, ale s vařením (pečením) v ní nemám zatím moc zkušeností. Myslíte že je potřeba pořídit k tomu ještě i "normální" pečící troubu? na takové to klasické pečení... Jak jste to případně řešili vy? díky za tipy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
..ono závisí od jaké značky a jaké ta či ona má funkce. Klasická pečící trouba je na klasické pečení které všichni známe. Parní trouba je pro zdravou a estetickou přípravu jídel. Parní trouba zachovává jak barvu tak i chuť jídel, což znamená že když v ní připravím hrášek tak zůstane zelný. To není to nejdůležitější. Hlavně v jídle uchová jak vitamíny tak minerály. takže opravdu požitek z jídla. Lze připravit jak rýži tak lososa nebo zeleninu. Lze v ní zavařovat nebo ohřívat jako v mikrovlnce. je to pomalejší, ale za to kvalitnější. Takže ohřátá rýže nebo knedlík z páry nebo mirovlnky je nebe a dudy. Běžně jsou už na trhu k dostání kombinované trouby, což znamená že klasická trouba je i parní. Páru doporučuji všemi deseti ! Bomba :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím pokud se bavíme jen o parní troubě tak v té se péct nedá! Parní trouba je pouze na vaření v páře a tudíš je potřeba i klasická troub. Existují i tzv. kombinované trouby - to je trouba ve které se dá jak péct tak i vařit (nebo péct s přidáním páry) a když páru tak Miele ... jak už mají ve sloganu "vše ostatní je jen kompromis" a to je pravna. Když porovnám výrobu páry u parních trub, Siemens, AEG, Electrolux a další - vyrábí páru tak, že na rozpálenou "mističku", umístěnou v prostoru vaření, po kapkách pouští vodu - takže je to takový parní hrnec. U Miele je pára vytvářena mimo varný prostor přímo v zásobníku a následně je vháněna do prostoru s potravinami, kyslík je vytlačován párou, a tak potravina nezíská nahnědlé zabarvení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Obnovuji diskusi. Poradila by mi @verunky nebo někdo další, jaký je přesně rozdíl mezi parní troubou a troubou s parní funkcí? Troubu potřebuju na pečení všeho možného - cukroví, koláčů, chleba, kuřete, ryb... Od parní funkce / parní trouby jsem si slibovala, že bych mohla do trouby dávat i brokolici aj. zeleninu a že pečené maso by bylo šťavňatější. Kromě trouby potřebuji i mikrovlnku na prostý rychlý ohřev hrnku mléka nebo hotového jídla, příp. rozmražení věcí z mrazáku, počítala jsem pro tyhle účely se separátním spotřebičem. Jak co nejvhodněji v takovém případě vybavit kuchyň - vestavná mikrovlnka a vestavná trouba (parní, nebo pečicí s parní funkcí)? Nebo se na mikrovlnku vykašlat a suplovat ji troubou? Budu ráda za zkušenosti, dost tápu 😞
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka_k Hezký den, já mám tedy troubu s parní funkcí od Electroluxu a to stejné moje mamka a obě jsme spokojené. Mamka peče hodně koláčky, chléb, já zase spíš slané věci, maso, ryby... a v obou případech oproti původním troubám je to skok. Každopádně ale vím, že jsou i lepší trouby, ale to už je investice finančně zase jinde. Jinak mikrovlnku my osobně třeba nemáme a nechybí mi. 🙂
Odpovědět
@renatka_k - ja som citala hodne rad od Verunky tuto na MS a kupili sme si normalnu troubu s pyrolyzou - nie vsetko co varime urobim v pare..a potom parni trouba s mikrovlnami 🙂 a zatial je to hodne dobre 😄 ...my sme prave ccheli vyslovene aj nieco ako mikrovlnku a ta parni trouba je TOP
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?