Parní trouba - rada a tipy

Zdravim, prosim o rady a tipy ohledne parni trouby??
Odpovědět
Profilova fotka
Ohledne čeho chceš poradit. Jakou vybrat nebo jak a co v ni vařit :-)
Odpovědět
Ja vedel ze se ozves ty ;-) No v prve rade k cemu to vlastne je dobre
Odpovědět
Profilova fotka
@tombra Tak to si počteš :-D Ohřívání, zavařování, rozpouštění čokolády, želatýny, blanšírování, sterilizování, rozmrazování, kynutí těsta a vaření: masa, příloh - brambory, knedlíky na jaký si jen vzpomeneš , těstoviny, rýže, ..... Dělám v ní vývar, polivky, guláš :-) , creme brulee, paštiku,.... Jakou máš (pokud máš)?
Odpovědět
No prave ze jeste zadnou ;-) jen zjistuju k cemu by mi byla . Chtel bych za ni dat max 40
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky nahrazuje ti mikrovlnku? děkuji:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud nemáš ... určitě doporučuju Miele, protože všechno ostatní je drahej parní hrnec! - a to myslim vážně http://www.miele.cz/domacnost/vyhleda... - malá vhodná třeba do horní skříňky http://www.miele.cz/domacnost/vyhleda... - hluboká do věže nad kasickou troubu - obě tyto trouby mají externí vyvýječ páry - tzn. pára se nevyvýjí ve varném prostoru - pára je vháněna (jedním otvorem "mono steam" u DG6030, osmi otvory "multi steam" - rychlejší zahřátí ) do varného prostoru a následně je vytlačován kyslík, který jinde způsobuje změnu barvy potravin. Ostatní par.trouby to mají tak, že ve varném prostoru je "mistička/plotýnka" která se zahřívá a na kterou je pomalu pouštěna voda která se vypařuje a tí vzniká pára..... takže teď už víš proč parní hrnec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 ano úplně ... mám sice troubu s mikrovlnou, ale nepoužívám ji. Ohřev jídla v ní je sice delší, protože se nahřívá ale ohřev jako takový trvá cca 2min. Tekutinu je stejně nejrychlejší ohřát na indukci. Jedivá věc - popkorn - v ni neudeláte :-)
Odpovědět
To uz je asi na me moc slozite ;-) nejlepe asi jen klasickou troubu
Odpovědět
Profilova fotka
@tombra a co by si řekl na tohle... spaliček svíškové (řekněme na čtyři 2cm stejky) opepřit, obalit v potravinářské folii, vařit v páře při 60°C 5 hod, vyndat nakrajet na jednotlive stejky a na pánvi 1min z obou stran osmahnout (jen pro barvu)..... to si ještě "nežral" !!!
Odpovědět
Verunky delas mi chute :-*
Odpovědět
Profilova fotka
@tombra Dělám ti chutě na parní troubu Miele :-)
Odpovědět
@verunky no myslím, že s externím generátorem páry jsou všechny skutečně parní trouby, miska s vodou v prostoru trouby je pouze funkce : " vaření v páře" dokonce jsem našel parní mikrovlnnou troubu s generátorem páry : "Pára je vyráběna v nerezovém parním generátoru a přiváděna do vnitřního prostoru tryskami v boční stěně trouby. Díky skutečně výkonnému generátoru páry můžete potraviny připravovat v celém prostoru trouby a nemusíte se omezovat na použití plastových pařáků, jak je tomu u některých obdobných výrobků." jinak jako reklama na Miele gut :-) :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Omlouvám se za reklamu, ale já to prostě mám odzkoušené. Třeba v siemens parní troubě se prilohove brambory vaří 30min a v miele troubě ty samé brambory 17min....pro představu ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Ahoj, dám to do tohoto vlákna, třeba to někomu pomůže. Mame 8 let kombi parní troubu Siemens, dá se s ni kouzlit téměř jakýkoliv pokrm, ale letos začalo protékat těsnění nadobky na výrobu páry. Original náhradní díl - je to jen kus silikonu - stojí 600,- komu se nechce platit nehoráznou sumu, stačí ve specializovanem e-shopu koupit těsnící o-kroužek s vnitřním průměrem 10mm x 1,8mm tloušťka a je vyřešeno (takový kroužek stojí zpravidla 1 Kč) a ušetříte 599,- 🙂 hezký den všem!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?