Plastové vs. nerezové dno myčky

Profilova fotka
Máte, prosím, někdo zkušenost, jaký je v praxi rozdíl mezi plastovým nebo nerezovým dnem myčky? Vybrala jsem si myčku Siemens, která splňuje moje požadavky, ale zjistila jsem, že má plastové dno. Vadí to něčemu?
Odpovědět
@prcekverunka Tohle maj ty nejlevnější modely. Celonerezový provedení je asi technologicky složitější a tím pádem dražší na výrobu. U tohohle nerezo/plastovýho bazmeku bych se možná bál, že to v tom spoji začne jednou týct.
Odpovědět
@prcekverunka mám myčku Bosch s obyčejným dnem, nepoznáte rozdíl. Siemens je o třídu výš, jak Bosch. Nebojte se.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavni rozdíl je v životnosti
Odpovědět
Spotrebice Siemens = Bosch (Bosch nedavno kupil podiel Siemensu, takze je to vlastne vsetko Bosch) - momentalne je to jedna firma, oboje sa robi v rovnakej fabrike. Vnutro je rovnake, meni sa len dizain.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek presne tak jak pise @pzad bosch a siemens je jedna firma tzv. BSH - Bosch Siemens Hausgeräte, je jedno jestli si koupis bosch nebo siemens jde o design :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pzad jo a jedna firma uz je to hodne dlouho min. 10let :-)
Odpovědět
@verunky Vím, ale i tak mají rozdíl v cenové hladině a podle mně je Siemens i vyšší třída. Co se týče životnosti, nečekám, že myčka vydrží déle jak 8-10 let, já se svou současnou myčkou Bosch s plastovým dnem učinila zkušenost, že radši nejnižší třídu dobré značky než vyšší třídu průměrné značky nebo horší značky, já v plastovém dně nevidím rozdíl, tuhle myčku mám už 3 roky, myju denně 1-2x, jsem na mateřské, a nevidím opotřebení. Lidi, co chodí do práce a myčku nespouštějí denně, nemůžou vůbec vidět rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha? Já o kvalitě Siemens nepochybuji, tuto firmu velice dobře znám. Jde mi spíš o to, jestli to platové dno není nějaký problém. Ačkoli, měli jsme myčku, které bylo 18 let, když přestala fungovat. Byla v bytě, který jsme koupili, tak jsme ji tu nechali dosloužit. A ta myčka měla sice dno nerezové, ale pod tím oddělávacím nerezovým sítem je ta vana stejně plastová. Takže vzhledem k tomu, že tudy odtékala voda pryč z myčky, byl ten plast v kontaktu s tou horkou vodou a mycími prostředky stejně. Ale radši se ptám, jestli o tom někdo něco víte. Ta konkrétní myčka se teď prodává kolem 10 tis., což mi nepřipadá úplně jako jedna z těch nejlevnějších, chtěla jsem nějaký střed, ani úplně nejlevnější, ani moc drahou. Právě mi Siemens připadá v pohodě a funkce má taky slušné. I recenze dobré, jen bylo několikrát zmíněno to plastové dno. Ale nikdo k tomu nepsal, že by to bylo nějak špatně. Jen že tam prostě je :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?