Pračka na 10kg, jakou vybrat?

Profilova fotka
Zdravím, tak jsem tu s dalším dotazem. Chtěla bych pomoci s výběrem pračky na 10-11kg prádla... je nas doma jako smetí, stará odchází a ráda bych pěkně prala i peřiny, záclony atd... mé požadavky jsou skromné 😁 odložený start, otáčky alespoň 1400, praktické programy na praní (to posoudí nejlépe právě majitelé těchto větších praček), šestý smysl (aby si hezky brala vody a prášku, co potřebuje), pokud možno parní praní... a víc mě nenapadá... Ještě otázka, k čemu je dobré sprchování prádla? 😁 Děkuji a budu ráda za vaše zkušenosti a tipy..
Odpovědět
@zuzka3112 Tady asi není co radit. Když se zadají požadavky na Heureka, tak vyjede 1 pračka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanro no spíš mě zajímá, kdo 10kilovou pračku doma má, jak je spokojený a jaký typ má..že mám nějaké požadavky neznamená, že nemůžu slevit ;) Dívala jsem se na heuréku a některé se mi tam líbily, ale zase po recenzích a doporučeních teda nic moc, takže to nebude lehké vybrat...když už se mi zamlouvá, tak má zase strašně dlouhé programy a prát prádlo 3a půl hodiny fakt nechci :-D:-D
Odpovědět
@zuzka3112 Aha a proč zrovna 10 kg pračku? Já mám AEG a přikrývky v ní peru normálně. Mám odložený start, otáčky 1200, u různých programů můžu volit délku praní a jeden program je 20 minutový. Prášek a aviváž vždy dám do nádobky, já dávám obojího méně než doporučují. Ale kupuji si jen německé.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanro protože je nás doma jako smetí a odchází nám sestikilova a už silim z každodenního praní... já nevím, u nás se vleze do bubnu jedna peřina a když se rozhodnu vyprat nám, je to na celý den... ono to i tak bude, než odejde stará, aspoň ji budu mít na montérky, to je také konec 😁😁
Odpovědět
Jasně, pokud je vás fakt hodně, tak není co řešit. Já mám už děti dospělé a když byly malé, tak jsem nikdy denně neprala. Teda kromě plen. Já nechápu, co dnešní maminy denně perou.
Odpovědět
@hanro Já mám doma tři děti, jedno z nich na látkových plenách, k tomu manžel a já a OPRAVDU peru denně. Když se k tomu připočte co týden prát povlaky, jednou měsíčně závěsy, často věci ze stavby atd., tak se hlásím taky k zájemcům o desetikilovou pračku. už i z toho důvodu, že do menší se velká peřina prostě nevleze. Ale chápu, že když člověk pere pro jednoho, dva nebo tři lidi (a k tomu pro dospělé, kteří se denně nezmažou jako čuňata ve školce/na zahradě/při obědě), tak to může připadat jako dost divná okolnost :-)
Odpovědět
Každý týden povlečení, měsíčně závěsy? Je to každého věc jak zatěžuje přírodu, ale jedno napíšu - jak to dělali naše mámy, že praly jen v sobotu? A tolik oblečení nikdo neměl jako je dnes zvykem.
Odpovědět
@hanro máme sušičku, takže ano, oblečení máme málo. Povlečení peru každý týden, protože máme malé děti a naprosto otevřeně říkám, že jsou čuňata. A jestli se vám zdá prát závěsy jednou měsíčně hodně, tak pak asi spolu rozumnou řeč nebudeme vést, protože každá máme asi z domu jiné návyky ohledně pořádku. Hezký den přeji :-)
Odpovědět
@cirrusa Jj, jak jsem psala, je to každého věc. Jen podotknu na rýpnutí ohledně pořádkového návyku... Nedovedu si představit, že by děti zamazaly povlečení, když v něm jen spí. Takže společnou řeč o pořádku fakt nenajdeme. PS.: závěsy nemám, takže neperu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nerada bych, aby se tu řešilo, jak kdo uklízí a kdy pere a jak často. Otázka zněla, kdo mi doporučí jakou pračku. Tot vse a @hanro, nemusíte se již vyjadřovat. Pochopila jsem.
Odpovědět
@zuzka3112 muzu doporucit nase AEG,ale je "jen" na 8kg.
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 děkuji, cokoli lepší, než naše 6kg, kde narvu peřinu a ještě se mi špatně rozpustí prášek, protože je tam natěsno...
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj já jsem před lety kupovala pračku na10kg, samozřejmě dneska už jsou zas jiný programya funkce, a musím říct,že jsem s tak velkou pračkou spokojená. sice ted jí mám kvůli stěhování ve skladu ale super je, hodím do ní francouzský přikrývka 240*220, pelíšky pro pejsky, takže pro mně suprový. sice do sušičky se mi to nevlezlo naráz, musela jsem na dvakrát, ale to nevadí. jinak to byla whirpool
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzka3112 kdyz jsem jeste delal u hasicu tak jsme meli na zasahove obleky 11 a 12kg whirlpool a i tu zatez tenkrat zvladaly dobre. Nicmene nemam zkusenosti jak je to s kvalitou whirlpoolu dnes. Doma ted mame 8kg lg, model ktery vyhral v dtestu, akorat s 1400 otackama a taky velka spokojenost. Jede uz dva roky cca 1 - 1,5 pracky denne.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer jj počítám s tím, že do sušičky nedám vše... ale mám prostory na sušení navíc 😀 děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans no právě...manžel navíc sice dobrovolný hasič, do toho hromada monterek, blůzy, vesty pracovní... děs běs 😀😀
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chces kvalitu, tak Miele s automatickym davkovanim praciho prostredku je na 8kg, ale pohodlne v ni vypereš deku o zaclony... 1600 otacek zrovna nedavno jsem v ni prala 5x povleceni na deku a polstař (o celkove hmotnosti 4,5kg - vic se tam toho ani neveslo) mohu doporucit WMG120WPS (37990,-) nebo WMH121WPS (41990,-) ale pokud chces opravdu prat skutečnych 10-11kg najednou tak pak profi pračka (cca od 80tis)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzka3112 http://www.miele-professional.cz/cz/p...
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky díky za tipy, no ještě si to nechám uležet... ceny jsou to astronomické😁😁
Odpovědět
@zuzka3112 dostala jsem tip od spokojených uživatelů na AEG, má na 8 nebo 10 kg a ceny cca 18.000
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?