Pracka se sušičkou 2v1, jakou doporučujete?

Profilova fotka
jake mate zkusenosti? na co si dat pozor? jaka se vam osvedcila? ja nikdy kombinaci nechtela, ale bohuzel neni misto a susicka se zacina profilovat jako nutnost. potrebovala bych rychle prani, vlnu, setrne prani, odlozeny start, detsky zamek Dekuji!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj - neni misto nad prackou? nebo neni misto ani nikde jinde ... susicka nepotrebuje odpad jen zasuvku. - kolik do ni chces investovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky nad prackou mame kotel, jedina moznost je na chodbe, ale nechce se mi mit zdroj hluku uprostred bytu :( a uz ted mi tam zavazi susak, ktereho se chci prave zbavit cenovy limit mame tak 20tis, ale zalezi, co za to dostanu, proste rozumny pomer cena/vykon
Odpovědět
Profilova fotka
@pe_ma2 Aha no tak to ti Miele nabizet nebudu :D
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky no miele by se mi libilo, ale tj cenou fakt mimo... manzel basel nejakou Bosch, co se mu libi, tak asi pujdeme do ni
Odpovědět
@pe_ma2 Asi bych šla tedy do Boschky, asi nebude prádlo tak dokonalé, ale těžko ho můžete sušit uvnitř v bytě že jo, pokud nemáte balkón nebo sušárnu.
Odpovědět
My ve starym byte meli susicku taky na chodbe..bez prirozenyho vetrani...nedela vlhkost ale jen teplo..byla schovana za hlinikovou roletkou..kombinaci sem taky nechtela a to misto proste nasla...byt 45m2:)
Odpovědět
Nedoporučuji kombinaci. Měli jsme Hotpoint za cca 15 tisíc (5 let zpátky), a sušička u té kombinace byla strašná. Sušení trvalo dlouho (min. 3 hodiny), bylo nekvalitní (oblečení zůstalo místy viditelně mokré a přitom zbytek trička byl přesušený a zmačkaný). V době pořízení se mi líbila kapacita, která měla být do 9 kg, což jsme určitě nepřekračovali. No a po 3 letech odešla topná spirála (výměna 1000,-) a za měsíc na to praskl plastový buben - všude doma 2 cm vody a pračka neopravitelná. Známí měli kombinaci Bosh a taky nám kombinaci rozmlouvali.
Odpovědět
@pe_ma2 taky to resime a snazim se manzelce rozmluvit, ze kombinace neni dobry napad. Ono ackoliv to vypada jako podobny spotrebic (kulata dira ve velke krabici), pracka a susicka jsou uplne jine stroje a spojovat to v jednom zarizeni proste nedava smysl.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt dokonale pradlo necekam, potrebuju ho suche bez susaku v byte, o ktery zakopavam @misadan chapu, ale manzel je proti, aby tam byla @edcbubu tak do teto znacky bych nesla, vzdycky se asi najde problek u vsech vyrobcu a bude zalezet, co od toho clovek ceka @mirekb tohle rikam manzelovi taky 🤦‍♀️ a to je pomerne technicky typ! 🤦‍♀️
Odpovědět
Mám 22 let starou BOSCHku, je na 5 kilo, ale usuší najednou jen 2,5. Takže ji využívám jen příležitostně, nicméně i po těch letech (bez jakékoli opravy) funguje spolehlivě.
Odpovědět
@pe_ma2 kombinaci opravdu nedoporucuji.Mam doma 1+1 a na dovolene jsem mela moznost vyzkouset 2v1 a nikdy. Doma vyperu treba 4 pracky, vysusim 2 a zbytek dam na susak. Na dovolene jsem jednu pracku prala a susila temer cele odpoledne. Pri detech nikdy a dekovala jsem za moje 1+1. Problem je totiz u susicky. Ta pise orientacni cas, ale ja nepozzivam u pracky max. otacky, nici se tim pradlo i potisky, a tak mi treba pracka misto hodiny susi i 2,5 hodiny. Plus treba 2 hodiny prani a mas pomaly cele poledne. Jinak je dobra znacka Bosch, ale nahradni dily drahe. Mohu doporucit znacku Beko, prijde mi, ze pomer kvalita a cena je ok a ne moc draha. Ve vysledku je to pomaly i jedno, protoze kdyz mas zaruku 10 let na motor, muzes si byt jista, ze ti odejde elektronika. Tak to je. Dele, nez 5 let ti to malokdy vydrzi nebo se neco pokazi a musis opravovat. A oprava te stoji jako polovina pristroje.
Odpovědět
kombinaci nedoporučuji
Odpovědět
Článek se načítá
@pe_ma2 také máme pračku a sušičku samostatně, oboje od Electroluxu a oboje funguje velmi dobře. Všude se dá dočíst, že kombinace 2v1 je spiš nouzovka, jinak pokud to jde, je lepší volit samostatné přístroje. Dávat nějakých 20tisíc za nouzovku, no nevím. To bych opravdu zintezivnil přemýšlení nad možností jak a kam dát samostatnou sušičku. Pračku už předpokládám máte. Za samostatnou sušičku nemusíte dávat hned 20tis. Já jí kupoval před pěti lety asi za 16tis a pět let funguje bez problémů. Je třeba brát výsledky Dtestu občas s rezervou, ale těmito spotřebiči se zabýval v čísle 1/2018. První tři místa obsadily následující modely: 1. Miele WTH 130 WPM 2. Bosch WVG 30441 3. AEG L8WBC61SC Protože je to již téměř 2 roky starý test, tak je možné, že ty modely již v nabídce nebudou, ale třeba vám to nějak pomůže. Já se tenkrát řídil uživatelskými recenzemi na Heurece.
Odpovědět
@pe_ma2 resili jsme v byte po prichodu prvniho ditete :) pracka na 4kg, na kterou nesla dat susicka a do koupelny na stojaka se nevesla. Poridili jsme kondenzacni susicku na 9kg, 2v1 jsme zamitli, prislo nam to kontraproduktivni. Tak jsme nasli susicce misto v predsini :-N nebyla hlucna, tepla jen trochu v zadni casti a vse ok. Jen jsme proste premistili botnicek. Sestrenice mela chvili susicku po porizeni i v loznici nez ji premistili k pracce 😁 a nepousteli ji proste na noc. Poridili jsme Siemens, mame ji 6 let avsak pravda, neporidili jsme nejlevnejsi ci levnou. Nyni slouzi dal v dome. Kombinaci urcite ne. @linee Mame Bosch pracku pres 10 let (zminovanou 4kg) a ani jednou oprava, stale drzi. A ze mi i kostice treba prolezla bubnem, rachot jako hrom a pracka 100% vykon stale. I kdyz nyni do domu jsme poridili pracku Siemens na 9kg, 4kg na prikryvky a pri malych detech uz byly spis pro me galeje a stale hromadky pradla aj. 😁 Puvodni Bosch na 4kg jsem si vsak ponechala. Ty same dobre zkusenosti s Bosch/Siemens jsou v rodine. Siemens susicka 6 let a take stale 100% vykon a bez oprav.
Odpovědět
Kombinaci nedoporučuji ! Lepší koupit zvlášť, máme od AEG i sušičku i pračku a jsme nadmíru spokojený, Oboje na 8kg prádla a už bych neměnila. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a v cem je problem, kdyz to je dohromady? ja casto ctu, ze se to nedoporucuje, ale porad sem se nedocetla duvod 🤷‍♀️ @linee aha... tak pokid je tohle jediny problem, tak tj pohoda... mam narocne miminko a casto dam rano pracku a o pulnoci vesim na susak, ptz se k tomu driv nedostanu, proto i nad susickou uvazuju... ted sice zvladnu vyprat 4 pracky za den, ale pak 3 dny cekam, nez to uschne... takze cekam usporu spis v tom suseni a ze tu nebudu zakovat o susaky s pradlem, ktere mam ted na chodbe v ceste, ptz driv sem je mela v lracovne, ze ktere je ted pokojicek... ja mam ted beco pracku, 4,5 roku a uz na ni rok nadavam, zacal mi protikat suflik, nefunguje prihradka na avivaz... @marketka_m a proc? @radim83 pracku mam, ale dosluhuje, proto je 2v1 prvni volba... mamka si koupila susicku za 13tis pred 2 lety a nadava na ni a vyuzivaki jen jako nouzovku, kdyz prsi a nebo neco rychle potrebuje, jenod toho horko na padnuti, randal v celym baraku... takze ja susicku fakt nechtela, zadnou, ted o ni premyslim, ale nepotrebuju mit obestaveny byt spotrebici @gepe a proc ne kombinaci? v cem je problem? ja proste mechci mit obestaveny byt spotrebici :/ @prochazkovaklarisa proc ne kombinaci?
Odpovědět
@pe_ma2 kdyz jsme uvazovali o 2v1 nebo susicce, tak nas od 2v1 prave odradila doba prani+suseni. Na standard program treba 4.5hod - 5hod. dohromady, to je zabijak casu i energii. Nemluve o tom, ze pokud se cokoliv poroucha, jsi bez pracky i susicku zaroven. Jeste jsem cetla, ze snad nikdy neni ususeni takove, aby se dalo dat veci do skrine, ale je potreba dosusit. Za 4.5 hodiny se mi vypere pradlo v pracce i na 4x a 2x ci 3x susicku. Kdyz to vezmu na cas. Resili jsme to prave ve stejne dobe s malinkym ditetem, zrejme jako vy. Avsak jak pises, ze si nechces domacnosti zamorit spotrebici, tak je asi i mozna zbytecne resit na diskusi proc ne 2v1, ale rovnou si to poridit.
Odpovědět
protože jak se ti porouchá tak jsi bez ničeho :) a tak vyměníš jenom jednu část :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gepe jo takhle...tak to mi asi nevadí, já stejně dám ráno prádlo a večer věším, málo kdy se k tomu dostanu během dne :D a hledám argumenty, všude se od 2v1 odrazuje a já hledám důvody...pokud by to byl nějaký jooo zádrhel, tak tu sušku prostě do chodby postavím, ale pořád bych to tu raději neměla...kdyby šla postavit na pračku, tak nic neřeším...spíš sem tu hledala zkušenosti, zatím mi tu odpovídají spíš ti, co mají každou zvlášt, to mi moc nepomůže, ale i tak děkuji, ptž j se sušičkou do kontaktu ještě nepřišla, tak netuším, na co si dát pozor, co se hodí atd :) @marketka_m jasně...to jo...odejde mi sušička a ani nevyperu, ale pračka taky může odejít kdykoli a nevyperu...tj asi poměrně jdeno
Odpovědět
a pak si zjistete zda vysusi to co vyperete.. často je tak, že vyperete 8 kg ale usušíte jenom 5 kg.... buben susicky a buben pracky je jiny... neni to dobre pro pradlo.... pokud nemáte místo... kupte 2 v 1 ... pokud to přežijete na chodbě.. tak nekupujte 2 v 1!!!
Odpovědět
@pe_ma2 ja mela s jednim malinkym ditetem dva susaky po byte a jeste na lodzii pradlo - lozni aj. vetsi kusy, latkove pliny aj. nepocitane, susaky i lodzie. Jen osobne a pak pri dalsim diteti si nedovedu predstavit mit 2v1. Dodnes oroduju manzela, kdyz zavelel ze se poridi neco i na suseni a rozhodli jsme se pro samostatnou susicku. Byt tedy musela byt v predsini jak jsem psala a vedle dveri do koupelny aspon 😆 Pracku na casovac, aby treba rano bylo vyprano, prehodit pak do susicky a tam to muze pockat ususene a ne vlhke v pracce ci nedosusene v prackosusicce. Taky v susicce na filtru, ktery cistim po kazdem suseni zustava dodnes nejednou vrstva "plsti" - jemnych chloupku, prachu aj., co je na pradle i po vyprani, poprve jsem byla az v soku. Neumim si predstavit jak prani a suseni v jedne krabici muze fungovat tak dobre jako samostatna pracka a susicka. :-N
Odpovědět
My měli 2v1 v šesti clenne rodině kdy tahle kombinace jela nonstop 15let až odešlo tepelné čerpadlo. Nikdy s ní jinak nebyl žádný problém. Přeci jen nad bylo hodně tak se vše nedalo prát a rovnou sušit, tak se to střídalo. Kamaradka má teď dva roky taktéž kombinaci 2v1 LG myslím a je nadšená, mají malý byt a místo nebylo. My měli místa dost tak máme pračku a sušičku zvlášť. Oboje AEG a je to pecka.
Odpovědět
Profilova fotka
já si kombinaci nevybrala už kvůli spotřebě vody a elektřiny, která byla o mnohem vyšší, ale chápu, že když není prostor tak se na toto úplně přihlížet nedá
Odpovědět
Profilova fotka
@marketka_m děkuju, ano, že suší mín, to vím, ale tolik prádla většinou neperu, když stíhám a nehromadí se mi to, takže to by mi nevadilo @gepe děkuju, právě, dokud bylo jedno dítě, bylo to v pohodě, 2 sušáky v pracovně v zimě se zapnutým odvlhčovačem, nebo otevřené okno, ted jsou děti dvě a je tam pokojíček a sušák se mi na chodbu vleze 1 a schne to fakt 2 dny, takže pěkně na nic :/ prát v noci tu nejde, je to hodně slyšet, časovač používám, ale peru ted v gelu, takže to je na časovač blbé, nevíc mi protíká přihrádka na aviváž, takže pak většinou znova máchám :/ a tím, že nadávám a tohle a na sušení, tak manžel navrhuje 2v1...já byla taky proti, ale už tam vidím spíš pozitiva... @mitoma moc děkuji za pozitivní zkušenost! @lenung na to kouknu, děkuji za konstruktivní důvod proč ne :)
Odpovědět
manžel pracuje v této branži... takže ví co dováží na ČR. více to rozvádětzde nemůžu. ale jednoznačně říká... 2 v 1 nikdy...jedině že fakt není místo.
Odpovědět
@marketka_m to je ale asi taky jedinej argument pro koupi tohoto zařízení a tento argument tu již x krát zazněl, nemá cenu to neustále opakovat.
Odpovědět
Profilova fotka
my do ní půjdeme, zrovna dneska jsem se bavila se 3 lidmi o sušičkách a shodou okolností mají 2v1 už několik let, různé značky a všichni spokojení...tak to "riskneme"
Odpovědět
@pe_ma2 Tak ať jste spokojená :)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketka_m dekuji!
Odpovědět
Dobrý den kupovala jsem 2v1 před čtrnácti dny, každý mě odrazoval ale za mě super za tři hodky vyprano ususeno úplně do sucha nechápu spotřebiče jdou dopředu za mě dopurucuju
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?