Projektor do obýváku - Benq nebo Epson?

Máte nebo uvažujete o projektoru (místo televize nebo k televizi)? Jaký projektor máte a jak jste spokojeni? Vybrali byste Benq, Epson či jiný projektor? A co si myslíte o značce Epson: http://www.projektory-lampy.cz/o-epson/ (náš favorit)? Přijde mi, že doba projektorů pomalu přichází - nebo se mi to jen zdá?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Benq máme doma a jsem s ním spokojený. Místo televize to ale podle mě moc dobrá volba není, ale záleží jak moc a jakým stylem se na tv díváte. Životnost lampy je kolem 4000 hodin a nova není úplně levná. Navíc ji nedělá dobře vypínání a zapínání (například na krátký večerníček). Používáme projektor jako letní kino na zahradě a k tomuto účelu je to naprosto super.
Odpovědět
Souhlasím s jakudou. Na běžný TV provoz bych do toho nešel. Mám doma obojí a projektor jen na filmy, hraju na něm i některé hry a v době olympiád mi na něm běží sport. Tak 2x do roka na něm prezentuji, při obchodním jednání doma... Hm, letní kino jsem ještě nezkoušel, dobrá myšlenka.
Odpovědět
..."Přijde mi, že doba projektorů pomalu přichází - nebo se mi to jen zdá? :-)" to se vám jen zdá! Známí mají projektor, ale používají ho jen na domácí letní kino se svými přáteli. Jinak jedou standardně na televizi. Kamrádka, která rekonstuuje dům, projektor plánuje a tu místnost kde bude, tomu naprosto přizpůsobili. Osobně bych do toho taky nešel, i když jsem už dřív nad tím také přemýšlel.
Odpovědět
Mame na letni kino, k tomu soundbar a je to naprosto super. Na zimu to z terasy uklidime, pres leto poustime filmy, manzel kouka na fotbal, finale hokeje atd... Lepsi je Epson LED, to je dnes spicka (rikal manzel- IT)
Odpovědět
OPTOMA HD141X.V cenové relaci do 20 tisíc asi nejlepší volba.BENQ ani EPSON nebrat a LED už vůbec ne.Sice má lampa životnost třeba 20 tisíc hodin,ale koukat se na to opravdu nedá.Vypínání na krátké filmy nevadí,životnost lampy je kolem 5 tisíc hodin a nová není drahá,stojí kolem 2 tisíc korun.
Odpovědět
OPTOMA HD141X vypadá fakt dobře, viz jeden z top projektorů 2015: http://www.projektory-lampy.cz/top-pr... @maitland - máš vlastní zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@tirano Naopak, doba projektorů spíše končí. Byla to to doba malých televizí, kdy projektory nabízely mnohem větší úhlopříčku. Dnes, kdy jsou televize za pár korun při 50” úhlopříčce a minimálně rozlišením 1920 × 1080 pixelů, nebo spíše už 4K je kvalita zobrazení lepší právě na televizi. Jako náhrada televize to určitě není (hluk, vyšší spotřeba, potřeba dokonalých podmínek pro dokonalé promítání, které třeba za slunečného dne bez zastínění není úplně pěkné, atd.). Takže spíše na nějaké celovečerní filmy, 3D filmy, pěkně za tmy případně sportovní utkání. Sám mám už relativně starý projektor Panasonic, který by se hodil vyměnit, ale na těch pár filmů a mistrovství světa to ještě stačí. Ze základních projektorů sehnatelných u nás bych také volil značku Optoma, třeba i ten model HD141X. Ale záleží, co chcete. Jsou ve zkratce dva typy zobrazení, DLP a LCD, každý má své pro a proti. Chce se to spíše někde podívat na obraz a říct si, jestli je to to, co hledáte. Další věc je pak přehrávač, kabeláž, plátno (s elektrickým pohonem, nebo bez) není to tak jednoduché.
Odpovědět
Projektor v obýváku máme, ale určitě ne místo televize, spíš jsme ho pořídili místo kina, do kterého jsme dřív hodně chodili. Dokud jsme neměli dítě, koukali jsme na něm tak obden na filmy, často k nám chodili na filmy i kamarádi, občas jsme na něm promítali rodičům fotky apod. a bylo to fajn. Co máme dítě, pustili jsme si film na projektoru jen párkrát a mnohem víc u nás po večerech jede televize. Přece jen je to rychlejší a tišší, a stejně si spíš pustíme pár dílu seriálu než celý film, u kterého bychom tak akorát usnuli. Projektor máme nějaký obyčejný Acer, plátno za 1500 z Aukra a oboje sloužilo pro naše potřeby výborně.
Odpovědět
To je úplně na nic... Nelíbí se mi to..
Odpovědět
Naše zkušenosti - máme projektor Benq w1070 - obraz super s domácím kinem super zážitek. Používáno místo televize - výdrž lampy při každodenním používání je tak rok a půl - výměna lampy : na ebay se dá sehnat originál samotná lampa za 600,- a výměna zabere 5 minut. Jinak nyní už uvažujeme spíše o televizi a projektor používat pouze na filmy a sport.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Manžel pořídil projektor za cca 800,- z Ali.... na občasné promítání filmů po večerech bohatě stačí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?