Sušička prádla - lituje někdo koupě? Příliš hlučná v kuchyni?

Profilova fotka
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda někdo lituje toho, že koupil samostatnou sušičku prádla. Neptám se na pračku se sušičkou 2v1. Ze všech stran slyším a čtu jen chválu. Je příliš hlučná na to, aby byla umístěna u kuchyňském koutu u obýváku?? Nemám na ni nikde jinde místo.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mne také chvála, prádlo voní, je nadýchané, ale u obýváku? Hluk vydává přiměřený, ale jde z ní skrz filtr teplo, vůně a při čištění filtrů troška prachu.
Odpovědět
Ahoj, uz bych si bez ni nedokazala zivot predstavit. Je to soucast domacnosti, jako mycka. Prekvapilo me, kdyz jsme ji poprve zapli, ze je malo hlucna. Cekala jsem horsi hluk nez pracka a je to o hodne lepsi. Mam ji teda v koupelne. A do kuchyne bych ji dala v krajnim pripade, ale rozhodne je lepsi ji mit kdekoli, nez ji nemit vubec. ;-)
Odpovědět
Já bych teda do obytné místnosti naši sušičku nedala. Je z ní vlhko. Jsem ráda, že ji mám, ale v technické místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, je hlučná na to, aby byla v obýváku. Máme pračku i sušičku v chodbě a do obýváku nemáme dvěře. A já plánuju praní a sušení tak, abysme nebyli doma, protože to opravdu hodně obtěžuje. je hlučnější než pračka. A to mám dvě malé děti, takže peru každý den. Už se těšíme, až se přestěhujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlucnost vyrazne cyssi nez pracka - rachot fakt velky. Mame pracku lg ktera je slyset pouze napousteni vody a trochu pri odstredeni. Susicka whirlpool dela opravdu hrozny kraval
Odpovědět
je hlučnější ale mám jí v technické na druhé straně domu. Bez ní si to už nedovedu představit, je to vynikající pomocník do domácnosti
Odpovědět
Profilova fotka
Mám sušičku Bosh, hlučná teda není, ale dost se nám scvrkává prádlo a manžel je hodně vysoký, tkaže nám kupuju větší číslo, ale mu nemůžu, spoustu věcí vyřadil, že jsou mu krátké:-( Nicméně je to tak ůžasný pomocník, používám při každém praní a manželovy věci buď vytřídím, ale obvykle se mi nechce a risknu to, že to vyřadíme pro synovce:-)
Odpovědět
@raada přesně, máme aeg a také zkracuje prádlo, manželova trika dávám na sušák..
Odpovědět
Profilova fotka
Moc díky za odpovedi. Vidim, ze zkusenosti jsou (jako u vseho) individualni. Nekde uz jsem cetla, ze pradlo se srazi, jinému se to vůbec nestava.... někdo konstatuje vlhkost při chodu susicky, jini pisi, ze jen teplo, ale vlhko ne. Zvazuji kondenzacni susicku s teplnym čerpadlem. S mistem mam problem. Vesla by se mi leda na balkon, kde by navzdory zaskleni nejspis brzy odesla a pak do kuchyne, ale to bych musela vazne hodne premyslet, kdy ji pustit kvůli hluku....
Odpovědět
Profilova fotka
Sušičku máme v pokoji,co nám slouží jako šatna...je z ní teplo,vlhko rozhodně ne...měřila jsem vlhkost v místnosti bez ní a pak,když jela a rozdíl byl něco přes 2% na místnost,za mě tedy zanedbatelné...hlučná je,to rozhodně ano,ale kdybych jí neměla kam jinam dát,tak si jí postavím klidně do obýváku,vůbec bych s tím něměla problém..suším cca 1 denně a to se dá nastavit,jak člověk chce...stála by mi za to...
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomněla jsem se v dotazu ještě přeptat, jaké otáčky odstřeďování nastavujete na pračce, než dáte prádlo do sušičky. Moje stávající pračka má max 1000 otáček. Stačí to?
Odpovědět
@janka12 stačí, já někdy dám 1000, někdy 1200.
Odpovědět
Článek se načítá
@janka12 Já dávám i 1400. Ono to stačí, ale bude déle trvat sušení.
Odpovědět
@janka12 Susička je super pomocník, nedám na ní dopustit. Je pravda, že to je hlučnější elektrospotřebič, ale u naší se dá nastavit start, tak jí prostě pustíš, až Ti to nebude vadit. Jinak mám taky pračku na max.1000 otáček a v pohodě, prostě déle suší.
Odpovědět
Ja mam susicku mesic, a popravde az tak nadsena z ni nejsem... Vsude jsem cetla samou chvalu.. Hlucna je, ale to mi nevadi, par veci se mi srazilo, ale ne nijak vyrazne, zato mi prijde, ze se pradlo dost vysisovalo a nici se barvy... Mate nekdo stejny problem? Tolik nezehlim, ale zase ze by to bylo takovy terno, to mi neprijde, veci do prace zehlim stejne.. Odstrani to prach, to je tedy vzdycky sila😕 Perfektni je na velky veci, povleceni a prosteradla, ktery jinak dlouho schnou... Asi bych do ni sla i kdybych ji musela mit v kuchyni...
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek Takze bys ji poridila i do kuchyne, prestoze nejsi upne nadsena?? Ja jsem také zvykla zehlit a nepředpokládám, ze bych se bez zehleni uplne obesla. Věci do práce si bez zehleni neumim představit. Ja bych si od susicky slibovala především to, ze nebudu v obyvaku neustale zakopávat o susak s pradlem. Mame s manzelem jednu velkou perinu, takze povleceni na ni je poradny kus latky. Na to by susicka taky byla uleva.
Odpovědět
@scvrcek s těma barvama mě na to navedl manžel, že mu přijde, že má světlejší džíny. A jinak, já žehlím jen o trochu méně než předtím, mám ráda věci vyžehlené ;) Já bych ještě podotkla, že velkým bonusem je výrazný pokles vlhkosti v domě @janka12
Odpovědět
@janka12 tak hlučnější než třeba myčka je, mám Bosch s tepelným čerpadlem, vlhko z ní nejde vůbec žádné, trochu jsem s tím počítala a překvapilo mě, že z toho fakt nic nejde. Do obýváku bych si ji nedala spíš z estetického hlediska, i když pořád říkám, že i kdyby nebylo kam, tak bych ji tam šoupla :-D Prádlo se mi moc nesráží, nedávám tam teda svetry, ty usuším a pak je jen profouknu teplým vzduchem, aby se nadýchaly. Mám jen pár kousků, které tam nedávám, protože tak nějak očekávám, že by se mohly srazit. Jednou jsem tam dala přítelovi džíny a říkal, že to je znát, já si je tam hážu, protože mám docela elastické, takže stačí pár hodin na sobě a zase se povolí. Nejvíc to oceňuji na větší kusy prádla, povlečení, prostěradla, a pak třeba na ponožky, je to úžasný lapač prachů a chlupů
Odpovědět
@janka12 asi jo, presne proto, co pises.. Ulevi to s tim susakem a na ty velky veci je to parada, povleceni mi vzdycky zablokovalo susak na x dni a nemohla jsem prat nic dalsiho.. Taky veci pro malyho, zimni bundu a tak, vecer vyperu a rano v ni jde do skolky.. Zklamalo me, ze se nici barvy, nektere obleceni je po mesici suseni vic seprane nez za roky predtim... To jsem se nikde nedocetla... Pradlo je ale mnohem mekci a zbavi ho to chlupu.. Nicmene vsude jsem cetla jen same superlativy, ze by se lidi radeji vzdali mycky, nez susicky, tak to ja tedy rozhodne ne... Ale pokud vam neni extra lito penez, a muzete je do susicky dat, je to dobry pomocnik a sla bych do ni...
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek ty jo, tak to jsem si vůbec nevšimla. Mám sušičku Bosch a oblečení je stále stejné - velikostně i barevně.
Odpovědět
sušičku máme rok a půl a nepostřehl jsem, že by se něco srazilo nebo bledlo. Žena je z ní pořád nadšená.
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek po roce jsem si též všimla,že nám sušička vyžírá barvy...od té doby barevné už dávám jen na syntetiku,ne na bavlnu,kde je vyšší teplota a v pohodě...ale třeba černé dávám jen na rychlej program,na nízké stupně,tam to jinak bylo znát nejvíce... Občas něco srazím,ale to zase jen tím,že jsem líná prádlo přebrat...a pokud vše ihned po dojetí porovnám,tak žehlit nemusím...když to tam nechám válet a vyndala bych až po čase,tak bych se užehlila...a i přes tohle zrovna já patřím mezi ty lidi,co by se raději vzdali myčky,než sušičky... ;-)
Odpovědět
@janka12 Mame susicku, teplota v mistnosti je vyssi, hlucnost taky, ale nelituji, je to velky pomocnik. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám pár měsíců LG a měla jsem ji mít už dávno. Nic se mi nesrazilo ani nezničilo, nežehlím a i kdyby mi měla stát v obýváku, tak bych se jí nevzdala ;-)
Odpovědět
@gigi2 @schnek ja mam teda o vyzehlenem pradle asi jine predstavy, skladam hned po dojeti a strjne treba veci do prace proste zehlim, a to, co nezehlim, tak mi neprijde o nic mene zmackane, nez kdyz se to dobre povesi a hned slozi... Ale to je fuk, jak rikam, az na par kousku, ktere mi hodne vybledly, tak je to dobry pomocnik... Nicmene vzhledem k tomu, kolik se u nas vari a pece, bych se rozhodne vzdala radeji susicky, nez mycky!
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek já neočekávám,že ze sušičky vyndám prádlo na úrovni vyžehleného,to snad nikdo...to vždy bude někde jinde... u nás je hodně nádobí z přípravy jídla pro rodinu,ale právě proto,že jsem byla vždy zvyklá si během přípravy jídla vše průběžně odmývat a uklízet na místo,tak těch pár kousků,co zbyde na stole po jídle bych přežila i bez myčky klidně... je fajn,když člověk má možnost mít doma oboje :-)
Odpovědět
Sušička stojí peníze, ale šetří čas :-) !!
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek no tak úplně jako vyžehlené to není, ale není to sežvýkané a určitě je to lepší než jen pečlivě pověšené. Ono když se ti dítě 5x za den polije a převleče nebo při vybírání trika vyhodí ze skříně celý komínek, tak by člověk brečel nad promarněnou prací. Ano, blůzičky a plátěný věci nejsou moc k nošení, chce je to ještě přežehlit, ale i tak se většina dá po pečlivém složení nosit, příp. je momentálně prostě nenosím, když nemám čas a chuť žehlit
Odpovědět
Profilova fotka
jo a taky psí chlupy - všechny jsou z prádla pryč. A taky zbytky prášku a úplně jsem přestala používat aviváž - jednak ušetřím a hlavně šetřím pokožku nás všech a přírodu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám sušičku Gorenje. Určitě je hlučnější než pračka, mám ji na chodbě a snažím se sušit, když nejsme doma, jinak musím zavřít dveře a pak se to dá. V domě bude naštěstí v tech. místnosti. Jinak jsem ale spokojená, peru tak 5 praček týdně a to žehlení mi bralo spoustu času. Ze začátku jsem měla některé kusy scvrklé, sušila jsem na bavlnu do skříně. Od té doby, co suším na mix do skříňě je po problému. Sice musím program zapnout 2x, protože je o polovinu kratší než na bavlnu, ale nevadí mi to.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?