Ahoj,
právě vybírám pečící vestavnou troubu a vůbec se v tom nevyznám. 😞
Koukala jsem na Electrolux Steam Bake ale, myslím že tady, jsem četla, že trouby, které mají pouze funkci páry a nejsou úplně parní, tak jsou k ničemu.
Chtěla jsem Electrolux, protože v nynějším bytě máme právě troubu od této firmy a jsme spokojení, pravda kupovali jsme ji v roce 2011... přemýšlela jsem i nad Whirpool.
Jen teď nevím jestli jít do tohoto typu trouby a nebo koupit raději bez páry... Navíc máme omezený rozpočet a ráda bych se vešla do 15 tisíc za troubu.
@mate2683 pokud na ní máte, tak si ji kupte. Kdo ji má, určitě ji bude chválit. Máme elektrolux s "připařováním". Na pečení pečiva a chleba skvělé.
Jen upozorním, že min. 99% úspěchu je zvládnutá technologie a zkušenosti. Sebelepší trouba nikomu nic sama neupeče a z blbého těsta krásně nadýchaný koláč neudělá. Naše babi to je mistr za ty desítky let. Např. její svíčková je čirá nirvána a všechny buchty a pečivo má naprosto maximálně nadýchané a prostě geniální. Vždy ji stačila obyčejná elektrika, nebo dokonce plynová, kam dávala cihlu.
@honzik75
tak jasné, já peču do teď jen v horkovzdušné a taky žijeme a peču skoro obden (2 děti doma a manžel) 🙂
Jen se mi právě ta funkce líbí, tak asi spíš potřebuji utvrdit v tom, že ta funkce k něčemu v té troubě je a využiju ji 🙂
@mate2683 dlouhé roky pěču kváskový chleba a slané kynuté pečivo. Pára v troubě při pečení je tedy fajn. Ale pro skutečně parní troubu jsme využití neviděli. Rozdíl v ceně je vysoký. A jak píši, výsledek to samo o sobě nezaručí a zkušený to nepotřebuje.