Velikost varné desky, je 60 cm dostačujicí?

Profilova fotka
Ahoj, kdo už máte zkušenosti, je varná deska šířky 60 cm dostatečná? Nebo raději větší? A kolik? Díky za postřehy 8-)
Odpovědět
@annakar tak 60cm je standard,pak je 80cm...teda aspoň u indukční desky, nevím jak u jiných..já měla 60cm, teď budu mit 80cm, tak jsem zvědavá. Jinak u 60cm mi vadilo, když jsem měla víc nádobí na plotně, tak mě občas přesahovali-hlavně pánve a pak jsem měla i problém s ovládáním desky, protože to bylo teplé, jak bylo blízko to nádobí, ale fakt spíš u větších pánví, hrnců.
Odpovědět
60 cm je standard, delaji ale i 70, 80 nebo 90 cm...ja touzim po 70 v bile, ale bohuzel, ta se zatim nevyrabi :-( Nebo nenasla jsem nic... Vadi mi totiz to same, co @ivaa32 - velke hrnce se mi vedle sebe nebo napric nevejdou (a ani velky a maly,grrrr... rozmer plotynky je dole jiny, nez je nahore sirka kastrolu). Jinak bacha na umisteni ovladani - protoze nektere 70 maji ovladani na boku a tim padem jsou plotynky blize k sobe a je to v podstate jako 60 cm...
Odpovědět
Profilova fotka
Mam 60 cm a ted do domu jsme dali 80cm a je to parada. Takze pokud mas misto, jdi urcite do vetsi 😉
Odpovědět
Profilova fotka
máme desku cca 78 cm - elektrolux a je to super 60 cm uzkou bych nedával
Odpovědět
Profilova fotka
To máš asi jako se vším - pro spoustu lidí je naprosto dostatečná (přeci jen je to nejběžnější rozměr), pro někoho ne. Taky záleží, jak moc vaříš a jakým stylem - někdo si vystačí s jedním nebo dvěma rendlíky a někomu holt ani ty 4 plotýnky nestačí. Jak jsi vařila doposud? Já jsem se třeba na klasickou 60-ku vešla, ale občas mi přeci jen trochu místa chybělo. Do nové kuchyně jsem měla širší desku jako jedno z velkých přání, ale taky jsem koukala na uspořádání jednotlivých ploch. Šířka 70 oproti 60 může pomoct, ale taky nemusí, pokud budou nešikovně poskládané plotýnky nebo jejich ovládání. My nakonec máme desku 90cm s 5 zónami - pro mě naprostá paráda, pro manžela zbytečně široká, ale vařím většinou já :-) Pokud ti to prostor v kuchyni dovolí, šla bych do širší, pokud šetříš každý cm, tak se na 60-ku taky vejdeš.
Odpovědět
Profilova fotka
No spíš šetřím. Linka už i tak bude dost velká a nechce se mě ji moc rozšiřovat. Ukrojila bych si navíc z odkládací plochy mezi vyvýšenou troubou a varnou deskou. Mám tam 35 cm a i to už je dost na hraně.
Odpovědět
Mám 90 a jsem nadšená, 60 by pro mě byla malá
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?