Vestavná myčka - vaše zkušenosti s hlučností

Profilova fotka
Krásný den všem, zrovna vybírám vestavnou myčku, mám dva favority a jediný vetší rozdíl mězi nimi je hlučnost, a s tím ruku v ruce i vyšší cena. Mám vybraný model Electrolux ESL7540RO (hlučnost 44 dB) nebo Electrolux ESL7845RA (hlučnost 39 dB). Bohužel si nedovedu představit, jak velký rozdíl v hlučnosti mezi nimi bude. Je jasné, že mi v kuchyňském studiu budou chtít prodat tu dražší. Budeme mít obývák spojený s kuchyní a nejradši bych byla, aby myčka slyšet vůbec nebyla (asi není reálné). Budu ráda, za každou zkušenost. :-)
Odpovědět
to je hoooooooooooooooooodně velký rozdíl, dB je logaritmická jednotka každopádně, myčku je nejlepší používat v noci zpožděným startem a jít spát, koukat na TV bych u toho nechtěla ani u 39dB, je to dost, naše má těch 39dB a navíc poslední dobou trochu něco drhne a vydává nehezký zvuk.
Odpovědět
Nevím jak to máte s vnímáním hluku ale určitě bude asi také záležet, na tom jak je myčka usazena a ze zbylých třech stran odhlučněna, my máme Siemens SN 878D01PE a když je zapnut noční program tak ani nevím(krom napouštění vody, že myje,Vlastně to neslyším ani nevnímám ani u normálního programu. Bude určitě záležet i na výrobci, který si může napsat do vlastností co chce.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 Děkuji za odpověď, pokusím se tedy najít nějakou s ještě menší hlučností, tyto vybrané mají systém ComfortLift, proto jsem si je vybrala, ale radši se bez toho obejdu a najdu si tišší. @spaly Já mám v drtivé většině případů puštěnou hudbu při práci v kuchyni, ovšem manžel je na hluk velmi citlivý. Nyní máme v domácnosti nevyhovující spotřebiče a jejich "hrůzostrašné" zvuky nás rozčilují, proto se toho v nové domácnosti chci vyvarovat a mým hlavním parametrem je hlavně hlučnost. Popis Vaší myčky se mi líbí, já jsem chtěla vše od jednoho výrobce a u Siemens jsem cenově mimo s vestavěnou kombinovanou troubou (pára/horkovzduch). :(
Odpovědět
Profilova fotka
a já zas třeba hlučnost ani moc u spotřebičů neřeším. děti jsou tak hlučné, že jakékoliv jiné monotonní zvuky jsou vlastně jako relaxační šumění moře :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea my zatím děti nemáme, takže s tím zkušenost nemám :D věřím, až nějakého prcka mít budeme, tak budu mít asi jiné starosti :D
Odpovědět
@dominika1989 Myslím, že nic tiššího, než 39dB nenajdeš :-)...ale jinak tě chápu, mám to s hlukem přesně stejně.
Odpovědět
@dominika1989 myčka bude plně vestavná, ne? tak to je jedno, jestli bude od jiného výrobce, to se s ničím tlouct, krok vašeho pocitu, nebude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Ano plně vestavná a ano, je to jen kvůli našemu pocitu. :) Každý máme asi nějakou úchylku, nakonec jsem vybrala Siemens.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro představu pár hodnot, jinak rozdíl 3dB znamená dvojnásobný/poloviční hlukový výkon. 20 dB Padající listí 30 dB Velmi tichý pokoj (např. ložnice) 40 dB Běžné hlukové pozadí 50 dB Normální bavení se mezi sebou 50 dB Mírný déšť 55 dB Televizor při běžné hlasitosti 60 dB Hlasité bavení se mezi sebou
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 39dB je velmi slusne, mam mycku od Miele a pisou hlucnost 44 dB a pri beznem provozu domacnosti ji clovek vubec nevnima
Odpovědět
My máme taky těch 44dB a spojený obývák s kuchyní a teda vůbec mi nepřijde, že by nás to nějak rušilo u TV (ani v noci, když spíme s otevřenýma dveřma v ložnici, tak mi vůbec nepřichází, že by byla myčka hlučná). Ale každý to může vnímat jinak samozřejmě ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@geodett Taky mam Miele a jelikož mame 2KK - spíme cca 1,5m od pustene myčky, nevím o ní (ma psanejch 44dB) U ostatním vyrobcum nevěřím že to měří tak jako miele - vi ze na mereni hluku je treba rozmezi 1m, miele to meří uplně u dveri ostatní berou krajni možnost :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Při koupi nové myčky bych se díval, jestli se dá vypnout upozornění (pípání) po skončení mycího programu. Při normálním mytí je naše myčka dost tichá a často musím stát až u ní abych zjistil, že jede. Nicméně po dokončení mycího programu třikrát dost hlasitě zapípá a pak opakovaně jednou za čas pípne aby se připomněla. To kluky bohužel budí, takže na noc ji nezapínáme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?