Výběr televize na stěnu

Moc prosím, zda by mi tady někdo neporadil při výběru televize. Chtěli bychom úhlopříčku kolem 130cm a aby v TV bylo vše integrované. Nechchi nějakou vedlejší "krabičku". TV bude na stěně a nechci, aby z ní cokoliv trčelo. Také samozřejmostí je dobrý obraz a zvuk. Jakou máte vy a jste s ní spokojení? Děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
No a signal budete chytat ze vzduchu, nebo máte kabelovku, satelit? Chcete aby uměla I nahrávat? Připojení na internet budete chtít kabelem nebo přes wifi?
Odpovědět
@jakuda Signál mohu obojím způsobem, ale upřednostňuji satelit. Nahrávání určitě ano. Připojení internetu asi přes wifi.
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula Mým favoritem jsou televize LG. Zkuste se podívat třeba na LG 55UJ6307.
Odpovědět
@jakuda děkuji
Odpovědět
LG je ok, máme zkušenost z rodiny se 3 kousky. Samsung ale taky. Tuhle máme my a spokojenost: Samsung UE50KU6092.
Odpovědět
Ahoj, tak jám mám televizi Sony, kterou jsem měl i před tím než nám ji odrovnalo přepětí vinou blesku. Potom jsme si objednali LG a jak přišla domů a pustili jsme ji byli jsme velmi zklamaní obraz byl takový mléčný, takže jsme ji okamžitě vrátili zpátky a šli opět do Sony a nedá se to srovnat. samozřejmě vše integrované v TV i satelit, ale stejně používám externí a kabely jsou vedeny v plastovém tunelu, který je udělán z normální vodící elektrikářské lišty pro kabely a zaomítnut a žádný kabel není vidět a je přes to napojeno i domácí kino . Doporučuji nechat si pustit v prodejně normální TV program a ne nějaké reklamní spoty, které jsou nahrány ve vyšší kvalitě a pak si člověk myslí, jak není ten obraz krásný, potom přijde zklamání v reálu, ikdyž už je vše vysíláno v HD
Odpovědět
Profilova fotka
@milan1965 A jak stará je to zkušenost? LG loni u svých modelů poměrně radikálně zvětšili maximální jas a vylepšili kontrast obrazu.
Odpovědět
Tak já myslím, že hlavním aspektem je zase Vaše finanční hranice a až podle toho, bych televizi vybíral :-)
Odpovědět
@jakuda Máme tu televizi tak rok a půl dél ne a jsme velice spokojeni.
Odpovědět
Máme Samsung už několikátou a stěžovat si nemůžu, i když je fakt, že nemám srovnání :) Co se týče signálu, tak jsme po přestěhování(kdy jsme měli kabelovku) šli do antény. Bylo to super právě kvůli tomu, že jsme neměli žádné krabičky. Internet dobrej, ale signál televize se hodně často sekal a pak dlouho zase načítal. Takže jsme šli nakonec do satelitu. Příjem super, akorát krabičku máme u každé televize a tím vyhledáváme programy. Taky mě to celkem štve, protože televize budou na stěně v každém pokoji a nevím, jak to vyřešit :( Integrovaný satelit v televizi..., co to prosím znamená...? :) :) :) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@fiaiv Televize mohou mít několik integrovaných tunerů. Základní je DVB-T(2), tedy pozemní vysílání. Dále to může být DVB-C(2), tedy kabelový tuner, nebo DVB-S(2), tedy satelitní tuner. Tuner je v podstatě to samé, jako váš externí set-top-box. Znamená to tedy, že k televizi připojíte jen satelit, vložíte dešifrovací kartu a přijímáte televizi :-) Případně existují set-top-boxy, které lze pomocí HDMI-CEC (Anynet+) ovládat jedním ovladačem od televize. Co se týče televizí, záleží šíleně na ceně, od které se odvíjí technologie. Dnes top je QLED, což dělá jen Samsung. Super je také OLED, ale tam to stále není tak vychytané, tu dělá více výrobců. Obyčejné televize s LED podsvícením, jsou u všech víceméně stejné. Jde jen o to, jaké softwarové věcičky tam přidají. LG po poslední aktualizaci má děsně pomalý systém. Velmi rychlý a pěkný obraz má Panasonic. Jinak já osobně jsem se Samsungem zatím neměl také žádný problém. Dobrou volbou je samozřejmě i Sony. @dracula Nezazněla tu důležitá informace, maximální cena.
Odpovědět
@koky999 Moc děkuji, zase jsem o něco chytřejší :) Nynější televize co máme DVB-S(2) nemají, ale budeme pořizovat nové, tak alespoň vím na co se zaměřit. Tu QLED od Samsungu máme v plánu, ale cena je celkem brutus, tak ještě budeme muset s tou krabičkou nějakou dobu vydržet... :) :) :)
Odpovědět
Článek se načítá
Cenu si představuji do 20000 Kč. Zase nejsme zase takovi velcí diváci. Ale třeba na hokej se manžel rád koukne a určitě by ho štvalo, kdyby za pukem byly černé šmouhy na Tv kvůli špatné kvalitě.
Odpovědět
@koky999 souhlasím s Vámi , ze po poslední aktualizaci je LG příšerně pomala. Mame dvě LG a jednu Samsung. Bohužel LG v obyvaku a manžel by ji nejraději vyhodil. opravdu hodne spatne. Doufám, ze s tim něco LG urychleně provede a bude zas vsechno v poradku .Za teto situace je Samsung pro mne jasná volba. Se Sony nemam osobní zkušenost .
Odpovědět
Děkuji za reakce. Pořád jsme tedy nic konkrétního nevybrali, ale asi budeme vybírat ze Samsungu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula Nezazněla velikost, ale např.: https://www.czc.cz/samsung-ue55mu6402... https://televize.heureka.cz/samsung-u... nebo https://www.czc.cz/samsung-ue55mu6272... https://televize.heureka.cz/samsung-u... Obě 55 palců, všechny tunery (terestriální, kabelový, satelitní), WiFi, druhá v pořadí je i mírně zahnutá. Chce to nicméně vyrazit do nějakého elektra a tam se na ně podívat (na obyčejném obraze, vysílání, nebo s vámi přineseným filmem na flashce).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Nejsem spokojená s výrobky Samsung a především z jejich záručním servisem. Zde je další důvod proč výrobky Samsung nedoporučuji: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/te...
Odpovědět
@bride Jenže zrovna co se týče televizí je Samsung špička a nevím o nikom, kdo by záruku musel využít. A to máme v rodině výhradně Samsung televize, v práci asi 50ks Samsung monitorů a nikdy žádný problém. S tím sběrem to je otázka času, ale elektro prodejny by neměly mít problém to odebrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula máme LG 60 “4K a jsem spokojený, sice je to model 2015 ale má vinikajici barvy a v porovnání od samsung který byl vystaveny vedle nej má mnohem lepší obraz a jasnější barvy, samozřejmě CI slot pro příjem signálu ze satelitu, HDMI ARC, Wi-Fi, Ethernet připojení. Teď jsem si zařídil iptv od sledování.tv a taky dobrý kvalita obrazu srovnatelná se skylinkem.
Odpovědět
@jarin1 No v tomto ohledu asi 90% lidí není schopno rozlišit, co je vlastně dobrý obraz a většinou ti do očí padne ten, který je nejbarevnější. Přitom k reálným barvám to má daleko.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobře vybavené za super cenu jsou i Tv značky Hisense,je to čína vyráběná v Plzni.
Odpovědět
Profilova fotka
@bride to platilo chvili, aktualne je smlouva obnovena a sberne dvory uz zase vyrobky samsung berou. REMA navic odveze z obci i bez smlouvy. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/...
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Jasný každý není znalec to ano. Já si na výběru dal záležet četl jsem recenze a nakonec jsem vybral. Za další záleží hodně na příjmu signálu. Mám Skylink a pokud jsou kanály v HD 720p či 1080p tak je to vpohodě ale pokud to je v SD tak si to sice nějak přepočítává ale není to ono. Proste kostičky jdou vidět, samozřejmě kanály UHD jsou fajn tam ten rozdíl oproti HD je vidět znatelný.
Odpovědět
@jarin1 Znám lidi, co mají LG, já měl taky LG a byl jsem spokojený. Ono je otázkou, v jaké cenové relaci se pohybuješ, ale vesměs si myslím, že LG jsou na tom taky hodně dobře.
Odpovědět
jen doplnění mimo hlavní téma: Samsung má v sobě již zabudovanou O2 televizi (resp. nějaký ten softík), já si na chatu koupil tuším Panasonic a dodnes lituji, Mohl jsem se přes WiFi v klidu dívat a ne se připojovat přes PC když zrovna jinak v televizi nic není. Takže ne vždy jsou barvy a nevím co ještě se tu řešilo tím hlavním.
Odpovědět
Já televizím nerozumím, nemáme jí, ale pomalu plánuji pořízení. Nevím, jestli ten link není proti nějakým místním pravidlům, ale dle mého je zajímavé počtení na tomto fóru.... https://forum.avmania.zive.cz/forum-1...
Odpovědět
LG jsme měli asi 5 let a to poslední rok jsme dost nadávali než jsme se jí zbavili. Šlo hlavně o to, že ke konci jsme koukali tak na 60% obrazu, zbytek jaksi mizel v černé mlze a pokud ve filmu byla noc neviděli jsme vůbec nic 😁 teď máme Sony a obraz se vůbec s LG nedá srovnávat (ale cena taky ne 😁)
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Kupoval jsem ji za 32000,- Březen 2017. Dneska za tyhle prachy koupíš už 75” od LG cca 27000,- elektronika jde strašně rychle dolu s cenou. Ale jsem fakt spokojený tak snad budu dlouho, protože 3 roky je ještě krátká doba na recenze.
Odpovědět
Profilova fotka
@oskar83 Hisense jsem viděl v té samé velikosti co mám LG což je 60” a obraz tedy nic moc, jako ptal jsem se prodavače na reklamace tak říkal ze sem tam nějaké jsou ale ze to není extrém. Ale sám Řekl ze at jdu do LG.
Odpovědět
@davex my máme Samsung televizi a po vypnutí se občas samovolně do 20s znovu zapne. Moc se na ni nedíváme a dělá to jen občas, tak jsem to zatím neřešila (máme ji chvíli), ale pokud to znovu udělá, tak budu reklamovat. Mimochodem s reklamací Samsung americkou lednicí (dost drahou) jsem si užila své 😞
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?