Vysavač do RD o 150 m2 na zejména vinylové podlahy

ahoj všichni, už vybíráme vysavač :) chtěla bych Vás požádat o pomoc při výběru vhodného vysavače. všechny spotřebiče jsem si vybrala sama a teď fakt nevím.... vysavač bude do RD o podlahové ploše 150 m2, ve kterém jsou zejména vinylové podlahy (85%) a dlažba (15%). běžně se bude vysávat plocha cca 130 m2. nezáleží mi, jestli bude vysavač sáčkový, bezsáčkový nebo vodní - prosím, napište případné přednosti nebo vlastní zkušenosti... osobně bych se asi přikláněla spíše buď ke klasickému sáčkovému (s větším objemem sáčku), nebo k vodnímu (abych rovnou mohla setřít). cena vysavače by měla být do 4.000,- Kč. pokud bude sáčkový, tak aby nebyl problém s dokupováním sáčků. ještě jsem chtěla, aby měl účinnost vysávání tvrdých podlah A a zpětné emise taky A (nejlépe i celou účinnost A, ale to pak padá sací výkon, takže asi na tomhle úplně netrvám). není to však podmínkou - jen, aby to nebylo třeba F nebo G (to už je moc). těším se na Vaše tipy, Lenka
Odpovědět
1
2
Vůbec tomu nerozumím, ale máme několik let Zelmer a spokojenost.Vysáváme jenom tvrdé podlahy, takže používáme jen hlavici na tvrdé podlahy.Sáčky se seženou úplně v pohodě, ale teď mě napadlo, abyste koukala i na délku napájecí šňůry a a délku té hadice.Abyste pořád neběhala od zásivek a nepřehazovala...Jako sací výkon bych asi tak úplně nehrotila...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Mohu se zeptat jaký vysavač jste nakonec koupila? Taky vybírám, máme jen vinyl a nevím si rady. Teď jsme měli půjčený vysavač a hrůza, kolečka poškrábala podlahu a vůbec to nesálo :-(
Odpovědět
@nase.lenicka My máme stejnou podlahovou plochu, a přesně vinyl, dlažbu a občas koberce s vysokým i nízkým chlupem. I-roombu jsme vyhodili (byla asi nevidomá a na drogách, podle stylu jízdy a kvalitě sběru), používám centrál. Je dobré, že prach se ukládá do nádobky v technické místnosti a nevíří se, podlahu není čím poškrábat, ale na druhou stranu se vám všude motá dlouhatááááánská hadice. Dobré je, že si uděláte pod kuchyňskou linkou štěrbinku, kterou když otevřete, tak posbírá smítka. Chci si to nechat předělat, aby se z toho vytáhla krátká hadice na posbírání okolo linky, takhle musíte použít košťátko a smést to ke štěrbině. Koupila bych si nějaký tichý klasický sáčkový vysavač - brácha má úplně super (nevím značku), ale byla jsem z něj nadšená (a stál jen 3 tis.). Spíše se mrkněte na heureku na recenze. Vodnímu vysavači moc nedůvěřuji (je těžký a vím, že jsem ho měla jednou půjčený a s radostí jsem ho vrátila).
Odpovědět
@korodujicividle centrál bych brala taky, ale bohužel na něj nemáme připraven dům tudíž předělání by stálo mnoho peněz. Takže proto sháníme vysavač
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka tak to u nás jezdí každý den roomba a klasicky vysavač už vůbec nepouzivam...za me nejlepší řešení...
Odpovědět
@nase.lenicka já jsem si včera koupila tento http://www.okay.cz/electrolux-zspcclass/ dnes budu vysávat tak jsem zvědavá.
Odpovědět
@maagda Tak to pak dejte vědět, jak se luxuje a jestli nedělá rýhy na vinylu.. jaké podlahy máte? A kupujete ho na doporučení, nebo proč jste vybrali zrovna tento?
Odpovědět
@jaasminka jj dám. V patře máme vinyl a plovoucí podlahu, v přízemí dlažba a koberec. Dívala jsem se na energetický štítek a pak i slečna prodavačka říkala že si ho lidi kupují.
Odpovědět
@maagda Já zvažuji nad tímto... http://www.levneelektro.cz/p1084358-u..., ale má větší emise prachu než ten váš. Ale cena se mi zdá dobrá a záruka 3 roky. My máme pouze vinyl a dlažbu, proto nad ním uvažuji, jinak bych šla jedině do vodního s turbokartáčem.
Odpovědět
@jaasminka já jsem hleděla i na prach, jsem astmatik takže tak :-)
Odpovědět
@maagda Já právě z toho mám obavu, ale zase říkám že pokud to půjde, tak zametu a vytřu a vysávat budu tak 1krát týdně. Jenže dneska si člověk nevybere, výrobci se předháněj, nabídka tisíce filtrů, ale to jsou jen marketingové tahy a pak opravdové ukazatele jen těžko poznáte.
Odpovědět
Profilova fotka
V bytě jsme měli vinylovou podlahu a vysavač Philips FC9174/01 Performer Animal care a je super. Nikdy nic nepoškrábal. Akorát kvůli nařízení EU o úsporách energií již není v prodeji (byl silný - což já považuji za výhodu).
Odpovědět
Článek se načítá
@jaasminka takze zatezkavaci zkouska zamnou a musim rict ze je uzasny :-D
Odpovědět
U nás taky zametá/vysává i-roomba. Za mě dobrý pomocník.
Odpovědět
Centrální vysavač nikdy. Jediná výhoda je že jak tu bylo psáno, že se to ukládá do technické místnosti, garáže apod kde je vysavač a prach fouká ven. Nedostatky co má je ta dlouhá neforemná hadice a strašně malý výkon (občas musíme vysát znovu normálním vysavačem). Nevím zda je to jen u rodičů (od fi Husky) nebo u všech. Proto používáme Rowenta Silence (už nevím typ) a zatím spokojenost. Uvažujeme v případě financí koupit robotický do nového domu
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro tak my mame centrál a jsem teda max.spokojená. saci vykon vyborny - podstatne větší nez klasicky vysavač. A dlouhá hadice me teda zatim vubec nevadí.
Odpovědět
@maagda Tak to je dobře, že jste spokojená. A jsou na něm kolečka gumová? A jak se vám vysypával ten nepořádek, je to jednoduché vyndat tu nádobu atd?
Odpovědět
@jaasminka to jsem nezkoumala ale jsou malicka :-) neporadek budu vyhazocat az zitra budu si doklizet cely domek :-) tak pak dam vedet. Ale saje jak hrom :-D
Odpovědět
@jaasminka ahoj, koupili jsme nakonec tenhle: http://vysavace.heureka.cz/electrolux... akorát koukám, že ho zrovna zdražili (my ho koupili za 2.200,- Kč) - vysavač to je tichý, lehký... má silný tah - stačí vysávat na minimální výkon. sáčky lze dokoupit neoriginální, takže za mě super... navíc ta nízká váha - fakt super! jediná nevýhoda - že to nemá nějaký uchycení hadice při parkování - ale vysavač máme pod schody a nakonec to nevadí ;) podlaha poškrábaná není. součástí byla i speciální hubice na tvrdé podlahy, což nám přímo výrobce doporučil používat na vinyl a v pohodě. za mě nakonec super - byl levný a zároveň kvalitní. hodně štěstí při výběru ;)
Odpovědět
@nase.lenicka no vypadá dobře, ale já bych raději nesáčkový, já nevím, ale mě ty sáčky odrazují tím, že se to musí dokupovat, i když se dají dokoupit neoriginální, tak já bych raději bez sáčků :-) Ale pořád nevím který, ještě nejsem vyloženě rozhodnutá pro žádný. Ale moc děkuji za odpověď
Odpovědět
@maagda Můžu se zeptat, jaká je spokojenost s vysavačem po dalších týdnech? :-) Zda opravdu zatím nic nepoškrábal? Pořád mam obavu, aby mi nepoškrábal vynilovou podlahu :-( A jak je "obtížné" vynášet nečistoty?
Odpovědět
@jaasminka Ahoj omlouvám se že jsem se neozvala dřív ale vykouřilo se mi to z hlavy jek je toho tolik moc. Pořád jsem spokojená. Nic nepoškrábal a pořád krásně saje. Musím i povolovat vzduch na hadici jakou to má sílu a to nemám ani na plno vysavač :-D vážně jsem strašně moc spokojená. I čistění je v pohodě :-) doporučuji :-)
Odpovědět
@maagda Děkuji :-) Já o něm četla v recenzích, že vyskakuje teleskopická trubice, a že je to skoro pořád. Taky s tím máte problémy? A můžu se zeptat, kde jste ho kupovala a za kolik?
Odpovědět
@jaasminka jo občas. Stalo se mi to asi 2x a to luxuji skoro denně takže žádná hrůza. Kupovali jsme to v Okey ve Starém Městě.
Odpovědět
@jaasminka občas tam mají akci na malé spotřebiče bez DPH tak jsme ho měli za ty 3222,- koupili jsme tam i lednici bez DPH místo 30 za 21 :-) poslední dobou ty akce mají pořád na něco.
Odpovědět
@maagda Tak o víkendu mají mít zase v okay malé spotřebiče bez dph, tak jsem zvědavá jestli tam dají i ten Váš lux :-D
Odpovědět
@jaasminka určitě :-)
Odpovědět
@maagda Tak zítra chci jít pro ten vysavač, ale ještě teď když na něj koukám...on nemá žádný hepa filtr? :-(
Odpovědět
@jaasminka jaký hepa filt? Tam je hodně filtru ale nevím jak se jmenují.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Zkuste vodní vysavač s rosničkou. Má měkčená kolečka, je lehký, a má nástavce na současné vytírání, vysávání a zametání. Nemusíte pak utírat prach. Protože má samočistící separátor, tak nepotřebujete žádné sáčky ani filtry. Životnost kolem 20 let, jen cena je trochu vyšší. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?