Vysouvací digestoř z pracovní desky, jste spokojeni?

Budeme mít varnou desku v poloostrůvku. Moc se nám nelíbí ty digestoře zavěšené v prostoru, takže manžel objevil digestoř, která vyjíždí z pracovní desky, ale neznáme nikoho, kdo ji má. Já se bojím údržby - bude zaprskaná od snažení?! Máte ji někdo? Jste spokojení?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Zajděte si do nějakého showroomu, kde vám jí předvedou. Zákony fyziky jsou neúprosné, účinnost je podstatně nižší než u klasické digestoře nad varnou deskou. Na jedné jsme se byli podívat.
Odpovědět
@vladimirsvorba Přesně tak, nemluvě o cenách...
Odpovědět
@vladimirsvorba díky, to jsem chtěla, někoho, kdo ji viděl naživo. Na netu je i spousta videí, jak to krásně funguje, ale... @skunkos ona právě ta cena digestoře nad ostrůvek taky není zrovna ideální. Z pořizování levných věci už jsme vyléčeni. U těchto věcí, co mají sloužit dlouho se vyplatí si připlatit.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je ostrůvková klasika (na značce nezáleží), chce to digestoř s co největším výkonem, aby mohla jet na nejnižší stupěň, nedělala hluk a odtáhla všechny výpary :-) https://digestore.heureka.cz/siemens-... Je to rozhodně levnější a účinější než designové digestoře :-)
Odpovědět
@vladimirsvorba Ještě navážu, že u digestoře je daleko nejpodstatnější taky samotná odtahová trubka. Naprosto ideální je, když je trubka vedena kolmo vzhůru rovnou skrz střechu ven z baráku. Každý ohyb vám snižuje efektivitu odtahu a ZVYŠUJE hlučnost, takže v tom případě by vám kvalitní tichá digestoř stejně byla asi k ničemu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kafr Taky budeme mít varnou desku na poloostrůvku a závěsná se mi moc nelíbí.... proto uvažuju hodně o vestavné digestoři z desky. Navíc díky rekuperaci můžeme mít pouze recirkulační digestoř a sehnat nějakou hezkou, kvalitní a tichou recirkulační je hodně oříšek a navíc jsou velmi drahé :-( Tak až nějakou seženete, dejte vědět jakou jste vybrala ;-)
Odpovědět
@lucka_dc test těchto vysouvacích digestoří nabízí také aktuální dTest (01-2019). Menší shrnutí testu.... "Letos jsme se rozhodli vyzkoušet pár svislých digestoří zabudovaných v pracovní desce, které se při vaření vysunou. Vypadá to zajímavě, testované modely však bohužel dopadly ve zkoušce odsávání katastrofálně. Přes nesrovnatelně vyšší cenu nefungovaly lépe než ty nejlevnější podvěsné modely. Ostatně dokazuje to nejlépe hodnocený výsuvný odsavač AEG DDE5980G, který dopadl pouze uspokojivě (34 990 Kč)." Souhlasím s tím, že je nutné brát tyto testy s rezervou, ale i tak to může být nějaký ukazatel. Nicméně, když jsem viděl ty výsledky a ceny digestoří, tak je to podle mého vyhazování peněz. Když jsem řešil spotřebiče do kuchyně, tak digestoř byl největší oříšek. Nakonec jsem vybral Franke FPL 657 I XS 645 H V2 a jsme spokojení.
Odpovědět
Budeme mít taky ostrůvek a nakonec digestoř nebudeme vůbec pořizovat. V bytě ji máme, za 9 let jsem ji zapnula asi jednou, otvírám si okno když něco smažím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme na tom stejně jako @jajinka121 , hledali jsme dlouho digestoř, až nám sám kuchyňář řekl, že pokud ji stejně nepoužívám, tak je to hodně drahé světlo za 20 tis. Máme udělanou přípravu, vývod ven, tak kdykoliv ji můžeme namontovat, zatím nebude žádná ;-) Vysouvací jsme nechtěli, zvažovali jsme Boru, ale já jsem měla jinou představu o indukci a klasickou ostrůvkovou jsem vybrala, ale jak říkám, svítit můžeme i levněji :-D
Odpovědět
@lucka_dc Takze, když budeme mít rekuperaci, tak nemůžeme mít digestoř s odtahem ven? To jsem nevěděla :-| Proč to nejde, nevíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@jenye protože digestoř má mnohem vyšší odtah než rekuperace dokáže přivést vzduchu, takže trochu s nadsázkou by jste se mohli udusit :-D to je hodně nadneseno.... Nicméně to platí u pasivních - těsných - domů.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenye my budeme mít rekuperaci, ale recirkulační digestoř nechceme, půjdeme nejspíš normálně do odtahu
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jenye https://www.luftuj.cz/clanky/rekupera...
Odpovědět
@lucka_dc @ptjj Děkuji, už jsem si o tom něco přečetla...zase něco, co budu muset časem vyřešit :-|
Odpovědět
Osobně beru indukcni desku s digestori AEG s DE za cca 35 tisíc, což je cena o trošku větší, než kdybych kupoval indukci a digestot zvlášť, nicméně proti českým cenám je to jinde. Do teďka digestor nemáme a problémy neshledavam. Stropní se nám nelíbí ani vzhledem
Odpovědět
@voky115 Odkaz? :)
Odpovědět
@davex https://www.aeg.co.uk/kitchen/cooking... Kde koupit v DE viz google :-)
Odpovědět
Díky všem. Zatím jsme ve fázi plánování a zjišťování možností... Nejspíš se tedy priklonime k variantě, že světlo za 20.000 - 30.000,- nepotřebujeme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si, že výsuvné by měly být zcela nepoužitelné. Je potřeba myslet v nějakém širším kontextu. A zajímat se především o energetické údaje tak jak zmiňovali již ostatní. Výhodou je, že digestoře mají energetický štítek, takže se poměrně rychle a snadno zorientujete v problematice. Pokud hledáte více informací, mohu doporučit: https://www.arecenze.cz/digestore/
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@voky115 Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak jste spokojeni s varnou deskou spolu s digestoří, jak jste zmiňoval v příspěvku? A ještě bych na Vás měla dotaz, jak velký otvor jste tedy potřeboval na tuto varnou desku? Děkuji moc Lenka
Odpovědět
@lucka_dc dobrý den, také budeme mít napojenou digestoř na rekuperaci a vybrali jsme komínovou Faber. To je jediný výrobce, kterého jsme našli, že umí vyřešit napojení digestoře na rekuperaci a Loxxone. Jen tip, pokud jste ve stejné situaci.
Odpovědět
@luckavra Také jsem chtěla vybrat od Faber, aby to bylo kompatibilní s rekuperací, ale ty, co se mi líbí (zapuštěné ve stropě), tak ty s úpravou pro rekuperaci nedělají :-| Takže dost přemýšlím o indukci s digestoří, ale jen recirkulační.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra to je zajímavý tip, ještě jsem digestoř vůbec řešit nezačala..respektive jsem myslela že koupíme klasickou recirkulační ze stropu ale podívám se na ty faber :-) Díky
Odpovědět
@jenye máme rekuperaci a recirkulační stropní digestoř od Faberu 🙂 a žádný problém... https://www.digestore-faber.cz/katalo...
Odpovědět
@radim83 A co srovnani s Bora digestori?
Odpovědět
@bayt jaké srovnání máte na mysli?
Odpovědět
@fajfik Ano, s recirkulační problém není. Já jsem chtěla ale s odtahem ven. Faber dělá nějakou speciální úpravu takových digestoří, ale nedělá to právě u těch zabudovaných ve stropu, jen u těch komínových. Pořád si říkám, že s odtahem ven by byla lepší, těm recirkulačním popravdě moc nevěřím. Ale asi to tak stejně dopadne. Komínovou nechci a než dělat sádrokartonový podhled nad kuchyní, tak už by se možná vyplatila i ta digestoř v indukci.
Odpovědět
@radim83 No jestli to má stejný "výkon" jako klasická digestoř zavěšená nad plotnou?
Odpovědět
@bayt Toť otázka...Ale popravdě asi ani ty zapuštěné ve stropě nebudou mít stejný výkon jako komínové... A když komínovou nechci, tak to budu muset asi risknout... Spoléhám na to, že ty tuky to nějak odfiltruje a o ten zbytek se to podělí s rekuperací. Hold toto je zatím ještě nedořešené. Věřím, že za pár let se zase na trhu objeví nějaké řešení, které už bude vychytané i s rekuperací...teď mám ale pocit, že si s tím zatím nikdo neví moc rady.
Odpovědět
@jenye A to nejde mít samostatný vývod jen pro tu digestoř svým vlastním "komínem" ven?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?