Výsuvná vs. stropní digestoř na ostrůvek do kuchyně

Ahoj, máte někdo zkušenost s výsuvnou digestoří za indukční desku? Zda to funguje a zajistí odtah páry i ze předních plotýnek? Nebo spíše doporučujete stropní digestoř? Oba jsme vysoký, takže žádný ostruvkové digestoře nechceme, nechceme se praštit do hlavy při každém vaření + máme to otevřené do obýváku, tak aby nám to tam nepřekáželo ve výhledu. Ohledně stropního digestoře, máte s tím zkušenost? Dokáže odsát páry, když budu mít linku 95 cm a strop je ve výšce 2,5m? Nebo se musí udělat nějaký podhled? Předem moc děkuji za rady..
Odpovědět
Profilova fotka
My mame stropni. Pd ve vysce 92cm a strop asi 260cm. A mame faber 90cm a varna deska je taky 90cm siroka. Jsem spokojena moc, presne mame kuchynoobyvak a nechteli jsme nic do prostoru. Kdyz otevru okno, tak to mam fakt paradny tah a je mi zima na nohy. U te vysunovaci jsem se bala toho mechanismu vysouvani, proste, co se muze pokazit, tak se jednou pokazi. Muj nazor. Ale kdybych mela penize a existovalo to uz tehdy, tak si dam boru, to je teprv parada. ;-) http://exx.cz/cs/sortiment-znacky/bora/ At dobre rozhodnes!
Odpovědět
Moc děkuju za komentář, byla jsem plně rozhodnutá pro tu výsuvnou a pak jsem se dočetla, že páru moc neodsaje z prvních plotýnek, pouze z těch zadních, tedy blíž k digestoři. A že rozdíl, zda je puštěná a není pro přední plotýnky není znatelný. Tak jsem z toho byla dost zklamaná, nedá se sehnat pod 30 tisíc a při představě, že to nefunguje jak má, tak bych byla hodně nakřivo :-) Tak asi nakonec půjdu do té stropní, taky mám vyhlídnuté výrobky od Faber. Jj to jsem od Bory viděla na veletrhu, jen mi děsilo to čištění, kdyby mi uteklo něco z hrnce, že by ta odsávka páry byla plná např. vody, nebo jestli to mají vychytané s tím, že tam prostě nepřeteče... Každopádně moc děkuji za komentář :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vysmateslunicko Vím, že výsuvnou digestoř má @samasa, zkus se optat jí na zkušenost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vysmateslunicko ahoj já mám presne tu co jen na obrázku - vůbec nevím jak to funguje u klasické varní desky, protože já mám 4 plotynky vedle sebe 😉 A tam to funguje bezvadně 😉
Odpovědět
Ahoj, moc děkuji za komentáře, tahle varianta mě nenapadla. A jak máš dlouhou tu varnou desku? Proberu to ještě s přítelem. Ale zatím to tedy spíše vypadá na tu stropní. Ono je to finančně prašt jako uhod, jsou to hrozný randály, co za to chtějí :-D jenom potřebuju, aby to fungovalo, tak jak má :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vysmateslunicko až budu doma tak ti zmerim - ale je tak o 4-5 Cm delší jak ta digestor 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@samasa Dobrý den, naraza jsem na tuto diskuzi ohledně výsuvné varné desky, jelikož píšete, že ji máte doma, mohla bych se Vás zeptat, jak jste s touto digestoří spokojená? S manželem se právě rozhodujeme a tato se nám moc líbí, ale nikde nejsou skoro žádné zkušenosti, tak si nejsme moc jistí. A také jsem se dočetla, že máte podélnou varnou desku, napsala by jste mi jakou značku? A opravdu Vám tato digestoř odsaje většinu páry? Děkuji za jakékoliv info.
Odpovědět
Profilova fotka
@dahka Jo odsava uplne v pohode, má docela slušný výkon ... desku máme teka tr 941 hz. Máme ji rok a půl
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
@samasa Dobrý den, právě vybíráme také výsuvnou digestoř (plus indukci s plotýnkami v řadě). Jak jste s vaší digestoří spokojená? Výhody/nevýhody a prosím jakou máte značku? Odsává i na nižší stupně, nebo musíte pořád na nejvyšší? Děkuji za cenné zkušenosti 😉
Odpovědět
@valeri22 My jsme zvazovali vysuv, ale prijde mi to v dnesni dobe takove nepohodlne. Musi se to prece jen vyrezat do desky a je to dalsi dira, kterou neco muze zatect nebo se tam muze chytat bordel. A pokud to jednou odejde, je otazka, zda se najde totozny vyrobek do vyrobeneho otvoru. Navic to fakt odsava lip z blizsich ploten. Vyhoda je, ze to je zabrana proti strikani oleje, pokud nekdo rad smazi v silne vrstve oleje. My budeme mit desku s integrovanou digestori. Kupovat budem v Nemecku, tady nevi, co si za to rict (totozne stoji dvojnasobek). Funguje to dobre a cisti se to jeste lip (normalne das do mycky).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?