§ 79/2 SZ, stavba zahradního domku bez jakéhokoliv povolení

Rozumím znění § špatně nebo můžu zahradní domek do 25 m2 zastavěné plochy v minimální vzdálenosti 2 m od hranic pozemku postavit bez jakéhokoliv řízení, souhlasů a podobně? Díky.
Odpovědět
Já tomu rozumím stejně, jakože do 25 m2 se nikde nehlásí, když jsou dodrženy odstupy od sousedů.
Odpovědět
@teron Tedy územní souhlas musí být u staveb, které nepodléhají ohlášce nebo povolení podle §103 jsou to stavby do 25 m2. Zde ale právě není uvedeno to splnění podmínky minimálně 2 metry od hranice pozemku. Tedy když je 2 a více metrů od hranice pozemku, tak není uvedena v § 103 a tedy nepodléhá ani souhlasu. Myslím :) Chci budovat zahradní domek 3,5 x 5,5 m, 2,5 m od hranice pozemku s tím, že desku bych udělal v době kdy budu dělat desku pro dům a domek postavil později. Tedy to na SÚ asi hlásit ani nebudu.
Odpovědět
Mám pocit, že je to nějak ještě dál definované, že to nesmí být hlubší než xy a vyšší než xy, ale to už si nepamatuju. Ale na běžný zahradní domek se ohláška ani stavební povolení nevztahují. Taky jednou chceme (podsklepený) zahradní domek s grilovištěm, tak už si to plánujeme (hodně) dopředu :).
Odpovědět
@r4d3k74 Jednoduše v §79, odst.2 je jasně napsáno, že stavba do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, atd., je umisťována v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků nejméně 2 m atd. nepotřebuje územní souhlas. Pokud nevyžaduje souhlas, nevyžaduje ani ohlášení stavby. Tady není co řešit. Pokud to není stavba pro chovatelství, tak si to postavte a je.
Odpovědět
@teron jj, je tam hlouba asi 3 metry a výška 5, jsem to trochu zjednodušil :)
Odpovědět
@teron max. výška 5 m, max. hloubka 3 m
Odpovědět
Děkuji :) .
Odpovědět
@1karel1 jasně, jen mě trochu zmátlo, že v § o územním souhlasu je napsáno, že ho potřebují stavby, které nepotřebují ohlášení nebo povolení podle § 103. A v § 103 jsou právě uvedeny stavby do 25 m2, ale není zde uvedena ta vzdálenost 2 a více m. To mě trochu popletlo. Tedy kdybych chtěl domek do 25 m blíže hranici pozemku, územko být musí, pokud 2 a více metru, nemusí být nic.
Odpovědět
@1karel1 Stavba pro chovatelství je i kotec pro psa, nebo nebo ten taky nepotřebuje územní souhlas?
Odpovědět
@r4d3k74 §96/2 a): územní souhlas stačí v případech v §103 §103/1 a): ohlášení nevyžadují záměry v §79/2 § 79/2: územní souhlas nevyžadují stavby do 25m2 Prostě je to takový jasný, přehledný a smysl dávající zákon :)
Odpovědět
@teron Územní souhlas dle SZ vyžaduje stavba pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše do 16 m2 a do 5 m výšky, podsklepené nejvýše do hloubky 3 m. Ale dost silně pochybuju, že Vám někdo bude tvrdit, že to že máte pejska s kotcem, je chovatelství. My sme tohle třeba museli dělat pro slepice.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@r4d3k74 Jste povinen si zajistit vyjadřovačky síťařů, aby se nestalo, že stavbu postavíte v ochranném pásmu sítí. Taky jste povinen zajistit, že dešťové vody zůstanou na vašem pozemku. A jste povinen tuto stavbu bez souhlasu nebo povolení postavit dle územního plánu a pouze na pozemku stavby pro bydlení nebo rodinnou rekreaci. Stavba by neměla sloužit k výrobě nebo skladování hořlavých látek nebo výbušnin, a nemělo by se jednat o stavbu jaderné zařízení nebo stavbu pro podnikatelskou činnost
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?