Budu potřebovat žádost o souhlas k odnětí půdy ze ZPF?

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli budu potrebovat podat zadost o souhlas k odneti pudy ze ZPF, kdyz v katastru je pozemek uveden jako orna puda pod ochranou zemedelskeho pudniho fondu, ale v uzemnim planu mesta je pozemek uveden jako stavebni a nachazi se v jiz zastavene oblasti?
Odpovědět
Profilova fotka
Důležité je, jestli je podle ÚP ještě v zastavěném území, pak by se na to mohla vztahovat výjimka proluky. Ale nejjednodušší je dojít na odbor životního prostředí ;-)
Odpovědět
na zivotnim prostredi me rekli, ze vyjmuti bude potreba, ale prave jenom na rychlo koukli do katastru, tak se chci jeste ujistit. Podle uzemniho planu mesta je pozemek uveden jako stavebni.
Odpovědět
@total Vyjmutí musíš udělat, jde jen o to zda za něj budeš muset platit nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
@total To, že je stavební, není podstatný. Důležitý je, kde přesně je v souvislosti s územním plánem
Odpovědět
@slabici podle uzemniho planu mesta je pozemek v tzv. oblasti BI (=bydleni individualni). V uzemnim planu je primo napsano, ze pozemek je v oblasti, ktera je urcena pro stavbu rodinnych domu. Krome toho z obou stran vedle pozemku jiz stoji RD. Mohla by se tedy na pozemek vztahovat vyjimka proluky?
Odpovědět
Profilova fotka
@total To my máme taky.. určené k zastavění, ale důležitá je mapa územního plánu, v ní je hranice zastavěného území. A my jsme mimo (jako všechny nezastavěné pozemky v době, kdy se plán dělal) a tudíž musíme platit za vyjmutí. Myslím, že to tak má většina obcí
Odpovědět
@slabici: na mape uzemniho planu je ta oblast stejna jako u okolnich pozemku, kde jiz domy stoji. Takze v uzemnim planu i v mape uzemniho planu se s vystavbou pocita
Odpovědět
Profilova fotka
@total Asi to neumím vysvětlit.. v územním plánu je označená hranice zastavitelného území. Jste v ní nebo mimo ní?
Odpovědět
@slabici: ano, jsme uvnitr zastavitelneho uzemi podle uzemniho planu
Odpovědět
Profilova fotka
@total V tom případě se to vyjme, ale platit se nic nebude. I tak bych si to šla ověřit na OŽP
Odpovědět
@slabici @total není to pravda ... to, zda je pozemek v územní (regulačním) plánu v oblasti určené pro zastavění neříká nic o tom , zda je potřeba platit či nikoliv. Platit bohužel budete, pokud nejste v nějaké pármetrové proluce .
Odpovědět
diky moc, pujdu to jeste znovu overit na zivotni prostredi
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Z mých zkušeností je rozdíl mezi zastavěným a zastavitelným územím. V zastavěném se hraje na to, že v podstatě vše je proluka a nic se neplatí. V zastavitelném se naopak platí vždy, pokud se jedná o ornou půdu. My platili 20 tisíc za plochu 200 metrů. To ale bylo ještě dobrý, např. v CHKO se za stejnou plochu platí i 200 tis. :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?