Černá stavba a rozšíření domu

jsme celkem v zoufalé situaci:( stavíme rd, momentálně již děláme uvnitř, vybírámě dlažbu, dveře apod...No o co jde - prostě jsme si rozšířili dum o 2metry než je v puvodní dok. Nove projekty jsme si samozřejmě udělali s tím, že je ještě nebudem dávat na uřad že když bude více změn, tak se vše zakreslí at se to nedělá desetkrát. Jenze ted pri vyrizovani cov urad ,,prisel,, na to že dum je větší. Ted se tedy jedná o černou stavbu...vubec nevíme co delat a co nás čeká. jsme zoufali a určitě jsme něco takového nechtěli, nechtěli jsme nic tutlat. Ted po nas chtěji celou novou dokumentaci, i s novými vyjhádřeními ohledně přípojek atd...prostě vše znovu!!!a to jsme jen posunuli obývak o metry a na nic to prostě nemá vliv!!!!!dali nám žádost na dodatečné povolení stavby. co ted???opravdu je nutné vyřizovat VSE znovu?? vzdyt jsme za to dali nemalé peníze, barák se nezměnil, vše je stejné, na přípojky to nemá vliv, jen prostě o 2 m širší. muze být nějáká pokuta? mužou nám zastavit stavbu? vubec se v tom neorientujem a neco takového jsme nechteli..... ještě jeden dotaz - vyřizujem souhlas k čov, máme výkres, koordinované stanovisko, a čovka už je na místě..užn jen chyběl souhlas uřadu. taky na to ,,přišli,, a prej se to předává na stav. řízení. to znamená co? moc děkuji za vaše postřehy.....
Odpovědět
Barák se nezměnil, nebo je o 2 metry širší? Myslím, že můžete být rádi, že vám dali možnost dodatečného povolení stavby.
Odpovědět
pokud byste se alespoň sběžně podívali do stavebního zákona, tak byste věděli, že změny můžete dělat jen pokud se nezmění původní půdorys stavby, pokud ste dům rozšířili o 2 metry stavíte úplně něco jiného, než k čemu máte povolení a je to tedy načerno, moc bych neřešil co dělat a jak se to snažit ošulit a udělal bez řečí to, co vám zadal úřad, než vám zadá, že to máte zbourat.. :-D
Odpovědět
Můžete být ve výsledku rádi, že vám dali možnost dodatečné žádosti o stavební povolení. Človíček, který stavěl načerno u nás v obci (postavil základovou desku, prvních několik řad cihel), teď brečí na stavebním úřadě, že mu přišel demoliční rozkaz. Měli byste úřadu dodat vše, co po vás žádá. Budete mít alespoň jistotu, že to budete moct vůbec dostavět. Mimochodem, změnou stavby v takovém rozsahu, jako jsou dva metry se mění opravdu hodně - například PENB může vyjít úplně jinak, odběr elektřiny, plynu, atd. může být jiný a samozřejmě hasičská zpráva bude úplně jiná.
Odpovědět
Bohuzel jste postupovali spatne....vsechny zasahy do statiky (coz je posunuti obvodove zdi) se vyrizuje na urade predtim nez se to provede (rizeni: zmenou stavby pred dokoncenim). Pokud je to posun nejake vnitrni nosne zdi, casto urad rekne, ze staci zapis do stavebniho deniku a vyresi se to pri kolaudacnim rizeni. Zvetseni domu je opravdu cerna stavba, prekvapuje me, ze kdyz vam to projektant zkreslil (mate dokumentaci novou hotovou), tak vas na to neupozornil. Doporucuji rychle poslechnout stavebni urad, vse doplnit a na urade se tvarit, ze vas to hodne mrzi a udelali jste to v nevedomosti. Pokud byste nejak vyrazne argumentovali ze to musite cele delat znovu, muzou se nastvat a poslou vam demolicni vymer.....ted na to maji pravo. Blbe je, ze vam dali moznost Dodatecne povoleni stavby - tzn. cely proces rizeni znovu, muzou vsichni znovu nahlizet do spisu vcetne sousedu. Nahodou moznost zmeny stavby pred dokoncenim vam nenabidli? Pokud ne, tak nevim jestli je strategicke se jich ptat. Za kazdou cenu musite byt pokorni.
Odpovědět
@martii1 Změna stavby před dokončením je, jak jste psala, možná jen před samotným zahájením té změny. Pokud se stavba změní do plochy, změnilo se i územko, což je velký problém.
Odpovědět
@puhelin Predpokladam, ze to bylo sloucene do jednoho rizeni....pokud ne, tak je problem jeste vetsi a muselo by se opravit jeste uzemni rizeni. Pak mate pravdu, ze to muze byt velky problem. Tazatelka nepise jaky prubeh mel proces povoleni - jestli delali problemy sousedi atd, tak snad to bude problem jen se stravenym casem.
Odpovědět
@martii1 Jestli mají ČOV, měli územní rozhodnutí na dům + ČOV. Poté §15, povolení ČOV a až pak na dům ohlášku/stavební povolení.
Odpovědět
@martii1 sousedi nedelali problemy
Odpovědět
A ta zmena stavby pred dokoncenim neni mozna?
Odpovědět
@lennaaa Tu jste měli vyřídit před tím, než jste tu změnu začali provádět. Teď už se o vás ví a možné je jen dodatečné povolení. Navíc... změna stavby před dokončením spočívá v tom stejném (stanoviska, dokumentace, vyjadřovačky), jen při něm nehrozí nařízení odstranění stavby.
Odpovědět
Nějak nechápu v čem je problém... Píšete že novou dokumentaci máte zpracovanou a většina vyjadřovaček je zdarma a některé i dokonce online. Takže nevím proč prostě neobešlete znova všechny dotčené orgány ať se vyjádří dle nového projektu.
Odpovědět
@requied tohle všechno dělal projektant, který se ,,raději,, neozývá....
Odpovědět
Článek se načítá
@lennaaa jak máte zpracovaný nový projekt? máte v něm i nové výpočty, nebo jen nakreslený nový půdorys?
Odpovědět
@requied celý nový projekt
Odpovědět
@lennaaa tak jestli ho máte komplet v ruce, tak už k ničemu projektanta nepotřebujete... prostě obeslat všechny orgány a pak to znova dát na SÚ. Maximálně zaplatíte poplatek za nové stavební povolení a to není nic hrozného.
Odpovědět
@lennaaa Jeste tu nezaznela odpoved...je to sloucene uzemni rozhodnuti a stavebni povoleni nebo samostatne? Zmena stavby by byla asi mozna pokud byste nenastvali urad....klidne i rozsireni domu muze jit na zmenu stavby pokud jsou dost daleko od hranic pozemku atd. Ale ocividne urad ma pocit ze je podvedli.....vezmete stavebni povoleni od vaseho projektanta(nove), obeslete vyjadrovacky co mel on....jen napiste ze se dum rozsiril a pak to cele podejte na urad. Pokud nikdo nedelal problemy (sousede) tak to projde dobre ...... jen opravdu radim, budte pokorni pred uradem a tvarte se ze to nebylo umyslne ......
Odpovědět
Jeste doplneni.....zmena stavby pred dokoncenim neznamena automaticky vsechny vyjadrovacky ale jen ty koho se to dotyka.....vzdy zalezi na domluve s uradem...v tomto pripade by nebyly potreba zadne vyjadrovacky (podle toho co pise @lennaa).....problem je ze se to nenahlasilo predtim nez se to udelalo
Odpovědět
Profilova fotka
Taky radím pokoru, slušnost apod. a ne hromadu vykřičníků při jednani. Úřadům se tak trochu nedivim.. jen jste si zvětšili dům (a doufejme, že při tom nepřekročili předepsané hranice od sousedů nebo ochranná pásma čehokoliv), jen jste usadili ČOV, aniž byste měli povolení. To je trochu moc na jeden úřad, vypadáte opravdu podezřele a budou vás nejspíš dost sledovat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?