Česká pošta ztratila doporučený dopis na podpis souseda

Dobrý den, v dubnu posílal SÚ sousedům Oznámení o společném řízení. Jenže ČP ztratila jeden dopis nebo doručenku od jednoho ze sousedů. SÚ mi dal novou obálku, abych zkusila kontaktovat sama souseda, jenže ten, to nechce podepsat, že se mu to má poslat znovu doporučeně. Na SÚ mi řekli, že mu to poslat znovu nemůžou, že musí počkat na vyjádření ČP. Už jsem z toho protahování zoufalá.. měl někdo podobný trable? Děkuji za odpověďi.
Odpovědět
@petrapol90 Tak s tím opravdu nic neuděláte. Pokud se zásilka ztratí, musí SÚ podat na ČP reklamaci a počkat na její vyřízení. Obvykle to trvá 2 - 3 týdny. Pokud se při reklamačním řízení zjistí, že zásilka byla ztracena, ČP nahradí SÚ finanční ztrátu a teprve pak pošle SÚ zásilku znovu. SÚ ale jinou možnost nemá, protože teprve od řádného doručení se počítají správní lhůty.
Odpovědět
@petrapol90 no, a kdybys to sousedovi poslala postou ty? Jak zjisti, ze je to jina obalka?
Odpovědět
@kekita Protože to bude obálka nevypravená (neorazítkovaná) stavebním úřadem. A doručenka se nevrátí stavebnímu úřadu, takže to bude naprosto k ničemu, jen zbytečně utratí cca 60 Kč.
Odpovědět
@milanq no, ale kdyz ji stavebni urad dal novou obalku, aby ji podepsal, tak jaky je rozdil meti tim, jestli mu to donese, nebo mu to dojde postou?
Odpovědět
@kekita No protože by si podepsanou doručenku založili jako doklad té řádně odeslané zásilky a mohli by se tvářit, že se nic neztratilo.
Odpovědět
@milanq Nejde k tomu udelat zaznam do spisu? Dne... bylo ucastnikovi ... odeslano Oznameni... Protoze je stavebnik v casove tisni, a posta dosud nevyresila reklamaci, bylo Oznameni znovu odeslano dne...
Odpovědět
@puhelin To bohužel nejde, protože všechno jde přes elektronickou poštu. Takže by se to objevilo dvakrát, a to druhé doručení by mohlo být uznáno jako platné až tehdy, kdy bude dořešena reklamace toho prvního. A protože se od data doručení počítají lhůty, není tak možné porušit princip právní jistoty pro ostatní účastníky řízení. Já vím, že tyto správní postupy jsou někdy obtížně pochopitelné, ale jejich porušení je průšvih nejen pro úředníka, ale při odvolání nebo přezkumu na to doplatí i stavebník.
Odpovědět
@milanq Zalezi na tom, jestli urednik a stavebnik vedi o tom, ze nektery z ucastniku bude podavat namitky. Kdyz se to ceka, chapu, ze se postupuje opatrne. Mozna proto sli cestou rizeni...
Odpovědět
@milanq ale potom nechapu, proc ji davali druhy dopis na podpis?
Odpovědět
@kekita Nevim jak je to ted, ale pred 6 lety slo v programu, ktery stavebni urady pouzivaji a propojuje se s podatelnou pro vypraveni obalky, natvrdo nastavit, od kdy plyne lhuta. Ale asi je zrovna soused tim, ktery dela problemy, takze se urednice boji.
Odpovědět
Všem moc děkuji. Zítra pojedu na SÚ to nějak vyřešit. Nemáme tam nikoho, kdo by dělal problémy. Je to malá obec, kde se všichni známe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?