ČEZ, vak, plyn a zpf - vyjadřují se k celé projektové dokumentaci?

Mohu se prosím optat, tyto instituce se vyjadřují k celé projektové dokumentaci, nebo tam stačí dojít se situacnim výkresem? Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Stačí situační výkres.
Odpovědět
@dreambox díky :-)
Odpovědět
Kde jste žádali čez k vyjádření k projektové dokumentaci? Email, nebo pošta? Popřípadě, jsem se dostal na tento odkaz, ale to spíše vypadá jen jako nápověda https://www.cez.cz/cezonline-napoveda... Díky
Odpovědět
@zaplik1 v cez online
Odpovědět
Profilova fotka
Chtela bych se zeptat, mozna je to blby dotaz, ale jaky vyjadreni ma prijit od cezu? zadali jsme po netu a prislo nam vyjadreni, ze v zajmovem uzemi se nenachazi komunikacni zarizeni v majetku spolecnosti cez." myslela jsem,ze se maji vyjadrit k tomu, jestli se tam muzeme napojit... ach jo, tohle jde nejak mimo me :( :-D
Odpovědět
@sussie01 to záleží na tom o co jste žádali, jestli k existenci sítí, tak o to se jedná v případě, že budete stavět, tak jestli stavbou jejich existenci neohrozíte, nebo nehodláte zasahovat do jejich ochrané zóny, to se dává k ohlášení stavby/stavebnímu povolení. Pokud chcete zjistit jestli vám tam udělají přípojku, tak si musíte podat žádost o připojení a tam vám to buď zamítnou nebo pošlou smlouvu s podmínkama..
Odpovědět
Profilova fotka
Jde nám zatím jen o ohlášení stavby, takže by asi mělo stačit to vyjádření.. a kdy se pak žádá o přípojku? ta je stejně na stavbu potřeba, takže asi musíme zažádat o obojí, rozumím tomu správně?
Odpovědět
@sussie01 o připojení/přípojku musíte žádat zvlášť, pokud nemáte rozvedené sítě na okraji pozemku, tak vyřízení a realizace může podle smlouvy trvat teď nevím kolik přesně ale nějak kolem 16 měsíců a ani to často nedodrží..
Odpovědět
Profilova fotka
Sítě kolem pozemku máme, přímo na okraji pozemku je rozvaděč, takže to by mělo být v pohodě. Je to menší satelit, sousedi postavili bez problemu. Jen se nejak neorientuju v tom, kdy teda zadat o pripojeni,
Odpovědět
Opravdu před kopnutim do země, když budu dělat pripojky musím požádat o vytyčení trasy a přesné určení uložení plynárenského zařízení? A teď když mě.prisla odpověď na ŽÁDOST O STANOVISKO DOTČENÉHO ORGÁNU tak to už stačí na stavební ohlasku?
Odpovědět
@zaplik1 Pokud kopete do xx m kolem plyn. zařízení (cca 2 m-ale to by mělo být uvedeno ve vyjádření), tak vytyčovat musíte. Na ohlášení stavby vám stačí toto stanovisko a do PD musí být zahrnuto, že podmínky ve stanovisku splňujete.
Odpovědět
Mě tedy ten ČEZ taky není moc jasnej. Máme pozemek, kde budníky jsou postaveny a přes net jsem si zažádal o vyjádření sítí, co kde vede. Tam problém nebyl. Jelikož brzo budeme stavět základovou desku, tak jsem zase vyplnil formulář o připojení k ČEZ síti (chybí nám hodiny) a přišly mi smlouvy o zaplacení jističů a smlouvy podepsané jsem poslal zpět na ČEZ. Takže ještě jim nějak musím zase poslat nákres usazení domu na pozemek?Ještě máme na u pozemku budník na plyn, ale ten nechceme. Takže jsem vyplnil online nějaký formulář ohledně plynu s tím, že chceme stavět a zakreslil parcelu a odeslal asi před třemi dny. Co se týče ZPF. To musím vyplnit sám nějaký formulář nebo si na to někoho najít, kdo to vyplní?
Odpovědět
Článek se načítá
@pavelll12 Ohledně ZPF se obraťte na odbor životního prostředí u vás na městském úřadě. Dají vám formulář a pomůžou vyplnit.
Odpovědět
Já myslel, že je potřeba aby mi někdo vyplnil nějaké složité podklady. Ten CEZ je taky nějak potřeba, když už mám podepsanou smlouvu o odběru?
Odpovědět
@pavelll12 Zeptejte se u vás na životním, řeknou, co k tomu potřebují. Určitě si vyžádají projektovou dokumentaci. Třeba s vámi vyplní i žádost.
Odpovědět
@pavelll12 Moc jsem nepochopil v jaké jste fázi, ale když teprve vyjímáte a řešíte ČEZ, tak pravděpodobně nemáte povolení. Takže vyjádření ČEZU k síti přes net nestačí, to je pouze ke tvorbě PD (píše se to v tom vyjádření), požádat o vyjádření můžete přes net, nejlépe přes ČEZ online, a vyjádření Vám přijde poštou. Jestli jste požádal už RWE, tak Vám do měsíce musí poslat vyjádření (stíhají to většinou dřív). K vynětí ze ZPF potřebujete "pedologický průzkum", pokec o půdě vč. výpočtu odvodů za odňatou půdu. Jinak k žádosti o územko a povolení na dům toho potřebujete daleko víc. Souhlas vlastníka kanalizace, vodovodu (jak k umístění domu a ostatních ploch, tak k připojení), CETIN, souhrnné stanovisko ŽPR, hygienu. Pokud jste někde vedle toku, tak souhlas správce toku. Pokud jdete na územní souhlas souhlas sousedů, pokud na povolení tak hasiče. Pokud žádáte i o sjezd tak silniční správní úřad. Pokud máte krb, kotel na dřevo atd. tak souhlas ochrany ovzduší. Popř. památkáře atd. atd.
Odpovědět
Už jsem to pořešil dnes s projektantem a zařídí mi hygienu a životní prostředí. Co se týče ČEZu, tam mi prý stačí to, že už jsme uzavřeli smlouvu s připojením 25A jističů a na plyn zatím čekám.
Odpovědět
@pavelll12 Potom případně měření hluku, pokud ho hygiena bude požadovat a jak už jsem psal potřebujete i CETIN, vodu, kanalizaci, atd. Od ČEZu kromě smlouvy, potřebujete i vyjádření k projektové dokumentaci.
Odpovědět
@1karel1 Proč ČEZ musí dát i vyjádření k projektové dokumentaci, když mi poslali smlouvu na odběr? Navíc je to místo, které už má betonový sloupek, kde je na tažena elektřina. Je chybí hodiny. CETIN mám, vodu a kanalizaci taky - tam čekám než mi pošlou z města smlouvu. Projektant mi jinak říkal, že pokud mám od ČEZu smlouvu o připojení, není už potřeba další jejich vyjádření, tak nevím. Případně pokud bych to chtěl mít, můžu to řešit přes nějaký ten online formulář?
Odpovědět
@pavelll12 Pokud máte na pozemku sítě ČEZu, musíte mít od nich i konkrétní podmínky k tomu, jak stavět v ochranném pásmu jejich sítí.
Odpovědět
@pavelll12 Musíte mít vyjádření všech vlastníků technické infrastruktury k projektové dokumentaci. Vlastník vodovodu, kanalizace, ČEZ, CETIN, RWE vám řekne, jestli můžete dům postavit tam, kde chcete, jestli nejste v jejich ochranném pásmu, popř. vymezí podmínky za jakých lze stavět. Bez tohohle prostě nepostavíte. Toto vyjádření musíte mít i pokud vy víte, že žádné tyto sítě nemáte na pozemku, musíte mít písemné vyjádření vlasníka sítě, že to tak opravdu je. Smluvu o připojení ČEZem, o napojení na vodu atd. potřebujete také, ale nestačí to. Přečtěte si případné paragrafy ve stavebním zákoně, bude vám to potom jasné.
Odpovědět
Na ČEZ jsem ještě večer psal a na plyn před týdnem. Tedy psal jsem na Gasnet, jestli to spravují oni
Odpovědět
Tak ČEZ - mám vyjádření o existencí sítí a čekám na vyjádření ke stavbě. Innogy - mám vyjádření o existenci sítí a zároveň vyjádření ke stavbě s tím, že musím nechat vytyčit plynové potrubí (to mám dohodnuto na pondělí) a okolo něj musím dodržet 1 m ochranné pásmo CETIN - mám vyjádření o existenci sítí, respektive spíše neexistenci. Takže teď jen musím počkat na vyjádření ČEZu. Na hygienu a životní prostředí také čekám. Vodovody a kanalizace hotovo, čekám jen na zaslání smlouvy.
Odpovědět
@pavelll12 Vodovody a kanalizace se taky musí vyjádřit k PD, pokud to ještě nemáte. Pokud zároveň nemáte sjzed z komunikace, potřebujete i výkres ke sjezdu a povolení silničního správního úřadu. Pokud jdete na územko, tak potřebujete hasiče, pokud nejdete tak souhlas všech sousedů, popř. všech těch, co mají na sousedních pozemcích věcné břemeno.
Odpovědět
Byl jsem na úřadě a jelikož to spravuje stejně malá obec, tak mi prý pošlou smlouvu na připojení k vodě i kanalizaci. Jelikož není silnice plně dostavěna, pouze zpevněna, mám papír od obce, že ji můžeme používat a datum, do kdy bude silnice zkolaudována. V pondělí se na SÚ zastavím a uvidím. Jinak sousedi žádné hasiče neřešili. To jsem zjišťoval. Povolení od jednoho souseda mám a na druhého se teprve chystám.
Odpovědět
@pavelll12 Hasiči nemaj nic společného se sousedama. Pokud povolujete dům na územní řízení a stavební povolení (laicky nad 150 m2) musíte mít povolení od hasičů. U těch sousedů, pokud sousedíte s obecní cestou, tak musíte mít souhlas i obce, prostě naprosto všech sousedů.
Odpovědět
Máme do 150 m2. V pondělí se na vše zeptám, co ještě po mě budou chtít. Jsme rohová parcela, tak sousedíme s obecní cestou
Odpovědět
@1karel1 Hasiči ne, ale požárně bezpečnostní řešení stavby případný přesah požárně nebezpečného prostoru na sousední parcely řeší. PBŘS je povinnou součástí projektové dokumentace. U staveb nad 150 m2 se k PBŘS hasiči vyjadřují. Doplnění: U těch staveb do 150 m2 je to zhodnocení, které dělají hasiči, přímo na požárním technikovi.
Odpovědět
@puhelin Však píšu, pokud mají nad 150 m2.
Odpovědět
@1karel1 Ano. Tak jako tak ale musí být požárně bezpečnostní řešení stavby. "Pokud jdete na územko, tak potřebujete hasiče, pokud nejdete tak souhlas všech sousedů, popř. všech těch, co mají na sousedních pozemcích věcné břemeno." Z toho tazatel nejspíš usoudil, že hasiči a sousedi patří k sobě.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?