Terase, která není v projektu - jak řešit kvůli kolaudaci?

Dobrý den máme těsně před kolaudací a máme na černo postavenou terasu která není zakreslená v projektu. Terasa přiléha k RD. Mezi terasou a RD je 10cm polystyren terasa ma 7x4m a zaroven přilehlá k sousedově zídce cca 20cm odstup je to nic ale jinak to neslo. Da se nejak dodatečně dokreslt do projektu a by se to dalo přidat ke kolaudaci?
Odpovědět
A kdyby jste zažádali o změnu projektu? A přidali tam tu terasu.My také žádali kvůli jiné dispozice obýváku a tuším i střechy,změna trvala na úřadě zavést cca 2 týdny.
Odpovědět
To by nebyl problém pokud by terasa byla více než 2 m od sousedního pozemku. Pokud přiléhá k sousedovic zídce tak to je na výjimku (ať je spojena s domem nebo ne), kterou musíte vyřídit, poplatek 5000,-Kč k tomu zakreslení do projektu a hlavně požární posudek. Pokud je terasa zastřešena (nebo bude) zasahuje Váš požární prostor na sousední pozemek a tím znehodnotíte sousedovi kus zahrady. Většinou na to musí být smlouva na věcné břemeno, soused musí souhlasit a stavební úřad to nemusí dovolit). Terasa je větší než 25 m2 tudíž se Vám za prvé započítá do zastavěné plochy domu (vyhoví % zastavěnosti pozemku?, každá obec to má jinak, vyhoví zasakování dešťových vod?). Určitě bych to raději řešila zvlášť, protože Vám to pravděpodobně může velmi zkomplikovat a natáhnout kolaudaci. Představuji si tedy terasu na nějakých základech nebo patkách. Pokud jen položíte dlažbu a máte dům v úrovni terénu a nebude tam žádné zastřešení zkusila bych to ukecat jen na terénní úpravu kolem domu, ale to asi není Váš případ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?