Co před začátkem stavby?

Profilova fotka
Dobrý den, chceme začít s manželem na jaře stavět na zahradě u rodičů,ale je tam stále ještě stodola, co musime zbořit a ani to nemáme ve vlastnictví. Pozemek je ze 75 procent táty a ze 25 jeho sestry. S tím by neměl byt problém- apropo,co je lepší? Aby nám pozemek darovali nebo prodali? Co všechno k tomu bude potřeba? Nejdříve máme sehnat odhadce? Nebo až po odkoupení/darování a zboření stodoly? Pak na katastrální úřad? Kolik stojí odhad? Děkuji za zodpovězení a názory- jsem a pak budu chvíli nová :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím, že nejlepší je darovat pozemek. Odhadce být nemusí. Pak katastrální úřad. Dále bych si zašla na stavební úřad ve vašem městě nebo obci. Tam Vám řeknou, jestli je možné zbourat stodolu a postavit nový dům, popřípadě, pokud bude nutné vyřídit něco dalšího. Ale podle mě s tím nebude problém. Potom bych si zjistila zasíťování pozemku (voda, kanalizace, elektrika, plyn). No a pak je nejlepší začít s projektem stavby, nakreslil, rozvrhnout, kde co bude. Pokud bude studna, rozhodně s ní začít co nejdříve. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky myslím, že darování je lepší. Jen bych na stavebním úřadě zjistila, jestli tam vůbec stavět lze.
Odpovědět
Určitě nejdříve doporučuji zastavit se na stavebním úřade (respektive na územním plánování) a poptat se zda lze stavět, co lze stavět, zda se lze napojit na kanalizaci, vodovod atd....pak bych teprve řešila převod pozemku atd :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?