Co už můžu vyřizovat, ještě bez projektu?

Ahoj, právě jsme nechali dělat projekt, ale byl nám řečeno, že to bude trvat cca 2 měsíce. Můžu začít vyřizovat už něco bez projektu a co k tomu budu potřebovat..? Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím stačí situace nebo-li osazení RD na pozemek, zatím můžeš požádat sousedy o stanovisko a zaslat správců sítí atd., ale někde chtějí i projekt....kam spadá povolení jako město?
Odpovědět
Profilova fotka
my měli zasíťováno, tak jsme udělalo vodoměrnou šachtu a nechaly připojit vodu, a nechali si připojit hodiny na elektriku, a oplotili, ale to už údajně je ohlášku.
Odpovědět
Geologický průzkum a radon už máte?
Odpovědět
Ať vám projektant udělá aspoň osazení na pozemek a malý projekt, kde budou aspoň půdorysy a pohledy zvenčí. To by mělo stačit k vyjádření ze strany správců sítí, mhd, popř. policie, radon, hydrogeologický průzkum, sousedé, jak už bylo zmíněno výše. Většina jde vyřídit bez problémů on-line přes net do několika dnů. ;-)
Odpovědět
Pokud máte v projektu čov a moc spěcháte na povolení a město to bude akceptovat, jde vyřídit projekt na jímku a čov vyřídit jako změnu později - je to na dlouhé lokte (aspoň u nás tedy bylo). Ale musíte ji mít samozřejmě předběžně schválenou povodím .... a VAKem, nejlépe písemně, abyste měli něco v ruce. ;-)
Odpovědět
Ahoj, zatím nemáme vyřízeno nic..jedná se o pozemek v obci, stavební úřad je přímo v obci, pozemek je zatím vedený jako orná půda, elektrika je na hranici, voda a kanalizace vede přímo přes pozemek.
Odpovědět
@innka12 Pozjišťujte si, jak dlouho bude trvat vynětí pozemku z půdního fondu, v některých obcích se dělá pouze 1-2x ročně, takže pozor na to! Dřív vám nedovolí na něm stavět a žádat o stavební povolení. Kanalizace je jaká? Splašková nebo dešťová? V závislosti na tom budete mít žumpu, čov nebo budete přímo napojeni...
Odpovědět
Mohlo by se ti ještě hodit ;-) http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ur... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/ur... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/st...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?