Dědické řízení - souhlas se stavbou

Jak jste řešili souhlas sousedů s výstavbou RD, když jeden majitel sousedního pozemku zemřel a v současné době probíhá dědické řízení, jehož skončení je v nedohlednu? Pokud majitele obešlu, nevyjádří se, neboť zemřel. Mám si zjistit u soudu či notáře dědice a obeslat je, nebo jak se to řeší? Nemůže se přeci čekat na souhlas až do skončení dědického řízení...
Odpovědět
Musite pockat nez se stanovi okruh dedicu.
Odpovědět
@petyk88 No, nevím přesně jestli to jde, ale myslím, pokud je to takhle na nejistě dlouhou dobu, že by bylo lepší překlopit to z ohlášky na stavební povolení a souhlasy obejít vyvěšením na úřední desce.
Odpovědět
@puhelin Ten už pravděpodobně stanovený je. Sdělí mi je na žádost soud nebo notář, nebo musí o okruh dědiců požádat stavební úřad? A pak tedy obesílám dědice a čekám na jejich vyjádření?
Odpovědět
A má nemovitost stanoveného správce? Ten by vám mohl dát souhlas.
Odpovědět
@petyk88 Ja se s tim zatim setkala jen v souvislosti s tim, ze jsme meli souhlasy sousedu (pro uzemni souhlas) a po podani zadosti jeden ze sousedu zemrel. Pak to preklopili do uzemniho rizeni a od notare si ten okruh dedicu vyzadal primo stavebni urad.
Odpovědět
Musíte počkat než bude zapsán dědic jako nový majitel .Notar vám nic říct správně nesmí.
Odpovědět
@casmaria je to zbořeniště, na pozemku nic nestojí, tam asi žádný správce nebude..
Odpovědět
@mitoma takže pokud se dědické řízení potáhne 5 let, tak ja si na svém vlastním pozemku nebudu moct nic postavit, protože k tomu nemam souhlas majitele pozemků vedlejšího? Tak to uz je ten náš stát trochu padlý na hlavu ne? :-D
Odpovědět
@petyk88 o to nejde co tam stojí nebo nestojí, i kdyby to byla jen zelená tráva tak to může mít správce... je tím většinou určený některý z dědiců, když se vleče dědické řízení...
Odpovědět
@petyk88 Tak to snad bude lepší ve vašem případě podat rovnou žádost o stavební povolení a nesnažit se o ohlášku. 5 let na to opravdu čekat nebudete :-D
Odpovědět
@petyk88 máme úplně stejnou situaci. Dostali jsme od sousedky souhlas se stavbou a pak umřela, její podpis neplatí, protože jsme zažádali až po její smrti. Okruh dědiců není, jelikož se pozůstalí hádají. Takže jsme museli jít cestou stavebního řízení, trvá celkem 3 měsíce (30 dní stavební úřad, 14 dní vývěska, 14 dní napsání povolení, 14 dní vývěska, 14 dní na vydání rozhodnutí) a je to.
Odpovědět
@luckavra předkládali jste ke stavebnímu povolení nějaké další doklady či dokumenty nad rámec ohlášky?
Odpovědět
Článek se načítá
@petyk88 úplně se přiznávám, že to hlavně vyřizuje manžel a nejsem si jista. Zcela určitě jsme nemuseli mít hasiče (stejně jako u ohlášky), museli jsme mít souhlasy hygieny, životního prostředí, vyřazení z půdního fondu, stavebního úřadu nadřazenému našeho města. Nevím, zda by toho bylo u ohlášky méně.
Odpovědět
@petyk88 My jsme tak měli 2 mrtvé....a naštěstí rozumný stav. úřad. Dali oznámení "všem nožným dědicům" na úřední desku. Ale vím, že mnohde se čeká na vyřízení dědického řízení.....což může být mnoholetá záležitost. Co se týká toho, kdo vám okruh dědiců řekne.....v podstatě nikdo. Právník vám toto sdělit nesmí. Stav. úřad snad má nějakou žádost kterou pošle a seznam dědiců dostane (ale teřeba ten náš tohle nechtěl udělat)......je to mazec, každý si to dělá jak chce.
Odpovědět
@petyk88 Co se týká ohlášky/povolení....papírování je úplně stejné, jen nemusíte mít ty podpisy a obesílá/vyvěšuje stav. úřad a má o něco delší lhůtu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@martanbatlik Že ti to není trapné, taková reklama. Asi to nebude moc dobrá advokátní kancelář, když má toto zapotřebí.
Odpovědět
@milanq bohužel tyto trapárny tu jsou, v poslední době, na denním pořádku. Už ani tak nepřispívají, ti co potřebují poradit, ale trapáci s reklamou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?