Jak dlouho do kolaudace?

Zdravím, získali jsme čerstvě stavební povolení, ale nikde jsem se ani nedočetl do kdy a co je potřeba ke kolaudaci. Je to dané nějak časově všude stejně? Třeba od povolení na 2 roky nebo jak to je? Děkuji za poznatky :) nejsem ji právě jistej kde to najdu jestli nemám jít na stavební úřad.
Odpovědět
Teď jsem to znovu četl. Je to na 2 roky ale je tady napsáno že platnost společného souhlasu ( Stavební povolení ) nelze prodloužit.. jako fakt? Co když to za 2 roky nestihnu?
Odpovědět
@zdenna Když to nestihnete, tak si musíte postavit jiný dům ve stanovené lhůtě. Nyní vážně, zajdete si na stavební úřad se stavebním deníkem a necháte si stavební povolení prodloužit. Také jsme to tak praktikovali.
Odpovědět
ehm asi blbá otázka ... ale když stavím svépomocí tak si musím také víst stavební deník? :-)
Odpovědět
Určitě, při kolaudaci ho zřejmě budou chtít vidět. Může přijít i kontrola ze stavebního úřadu, stavební deník musí být dostupný na stavbě.
Odpovědět
A jak se píše a co se do něj píše? Já s tímhle nevím co mám vůbec dělat :-/
Odpovědět
@zdenna v papírně mají přímo "stavební deník", je tam vše předepsané...každopádně u nás ho nikdy nikdo viděl nechtěl...dopisovala jsem ho až před kolaudací, kdyby náhodou...
Odpovědět
A píše se stavební deník i když den na stavbě nejste nebo se tam nic neděje?
Odpovědět
Založím si ho taky jen pro historii
Odpovědět
@zdenna u nás stačily úplně jednoduché zápisy... hlavně u hrubé stavby psát stupně celsia a počasí, a pak jen heslovitě... když se nic nedělo, tak jsem nic nepsala, někdy jsem psala i rozmězí prostě např. 1.10.-10.10. vyzdění obvodového zdiva, k tomu jaké ty dny bylo rozmezí teplot ... ale u nás na tom náš SÚ nijak zvlášť nebazíroval, poptejte se u vás...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?