Jaká je platnost stavebního povolení?

Ahoj, vznikl nám takovej malej problém.. Máme stavbní povolení a letos nám končí termín kdy by měla být stavba dokončena. Jedná se o stavbu plotů + garážového stání. Bohužel s finančních důvodu se vše nestihl letos dodělat. Kdesi jsem četl že se nedá nějak prodloužit? Jak to řešit abych to povolení nedělal znovu a nepřišel o něj? Díky za rady
Odpovědět
@zdenna já myslím, že za nějaký poplatek to prodloužit jde nebo to alespoň u nás tak bylo. Jděte se informovat na stavební úřad. My měli termín dokončení skoro před dvěma lety a hotovo stále nemáme. Tenkrát jsem na SÚ vyslal manželku a závěr byl takový, že se něco, asi nějaká stovka, zaplatí a je to. To samé platí i u banky, kde jsme brali hypotéku (která už dávno došla :-))
Odpovědět
@radim83 Ted jsem si tam volal.. paní mi řekla že prodloužení nemám vůbec řešit že mi to zkolaudují i tak a pokud to nemám pro banku jako nějaký podklad tak jsou to vyhozené peníze .. ještě mi projektant řekl že na to je potřeba stavbní dozor cca ( 8 tis ) nebo kolik to bylo to už nevím a že na to se mám taky vykašlat protože to není pro bydlení tak to nepotřebuji a mohu to stavět svépomocí i když je to stání na 2 auta s přístřeškem a vyzděnou místností .. takže pohoda :-) .. a ještě mi ušetřila dost peněz :)
Odpovědět
Kdyby to bylo nutne mit oficialne prodlouzene, pak by to byla zmena stavby pred dokoncenim, spocivajici ve zmene terminu dokonceni.
Odpovědět
@zdenna Prodloužení stavebního povolení stojí 1000,-Kč. Záleží i na benevolenci SU, známý teď kolaudoval po šesti letech, žádné prodloužení, žádná pokuta. Kolaudovat lze i stávající stavbu bez plotu a parkovacího stání a domluvit roční termín na dokončení .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?