Jaký je další postup po odevzdání podkladů pro ohlášku?

Ahoj, plánujeme stavbu RD do 150 m2, stačí nám tedy územní souhlas + ohláška, nevíte někdo, jaký je postup, jakmile vše potřebné dodám na stavební úřad...? Jak dlouho trvá, než nám povolí stavět, jestli to musí někde jdeště viset...díky :-)
Odpovědět
@eivliss ... způsobů je vícero ... můžou vám dát souhlas tzv. "mlčky", kdy toto uvedou do vašeho formuláře ohlášky vč. razítka a podpisu (a můžete začít) - už jsem to zažila ... nebo vám dají písemně územní souhlas a pak souhlas s provedením oznámené stavby nebo vám tyto dvě řízení sloučí a dají vám to jedním papírem ... mají na to 30 dnů od podání, ale závisí to samozřejmě na vytíženosti stavebního úřadu ... určitě zajděte osobně za konkrétním úředníkem, je to určitě lepší,než to jen prdnout na podatelnu ... viset to nemusí na žádné vývěsce ... tak ať brzo stavíte ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Souhlas mlčky byl novelou stavebního zákona zrušen, od letoška je třeba vše povolit písemně. A souhlasy (územní souhlas a souhlas s ohlášenou stavbou) nejsou řízení. :-) @eivliss Jak psala licijeje, dají vám buď samostatný územní souhlas a samostatný souhlas s ohlášenou stavbou, ale pravděpodobně si nebudou přidělávat práci a vydají takzvaný společný souhlas do 30 dnů. Pokud ale bude třeba něco doložit nebo opravit a nebude to možné do 30 dnů stihnout, převedou vám žádosti do řízení, což znamená, že prvně zahájí řízení, možná udělají jednání na místě stavby a poté vydají územní rozhodnutí a stavební povolení do 60 dnů. V takovém případě, pokud spěcháte, bych doporučovala vzít žádosti zpět a podat znovu, až budete mít vše komplet. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss není nic jednoduššího než zajít na váš úřad a zeptat se dotyčné osoby co ohlášku podepisuje ;-) a hned víš na čem seš ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?