Jakým způsobem ohlásit záměr výstavby archeologům?

Ahoj, hlásili jste někdo, jak jste postupovali? Stačí oznámení formou emailu? Učinili jsme tak (už je to dýl) a zatím se nám nikdo neozval - tak nevím, zda je to takto dostačující a nebo musíme čekat na nějakou reakci.
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss Jsem jim to oznamovala mailem na adresu člověka, který psal to stanovisko k ohlášce. Taky dobu nikdo nereagoval, ozvali se až když už jsme měli hotovou desku a chtěli se přijet podívat na vybagrované základové pásy :-) Takže jsem mu vysvětlila, že to už má smůlu a dohodli jsme se na poslání fotek, z nichž byly patrné jednotlivé vrstvy zeminy. Na základě toho mi pak dodadali Závěrečnou zprávu, kterou po nás chtěli na SÚ doložit ke kolaudaci, resp. oznámení o užívání stavby.
Odpovědět
@eivliss To stejne jako @ykram. Oznamili jsme to e-mailem v dostatecnem predstihu, cimz jsme si splnili povinnost. Ozvali se az jsme meli hotovou hrubou stavbu. Vzali si nejakou zeminu ze zakladu, ktera byla vedle (foto nechteli) a pak nam zaslali zaverecnou zpravu pro kolaudaci.
Odpovědět
Takže má povinnost je splněna zasláním emailu? Nemusím (a popravdě ani nechci, protože spěcháme) uhánet někoho telefonem a čekat na "svolení" ke kopnutí?
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss Záleží, co máte v jejich stanovisku, které jste přikládali k ohlášce/povolení - my tam měli, že jim oznámíme s dvoutýdenním předstihem zahájení stavby. Povinnost jsme tedy splnili samotným oznámením.
Odpovědět
Máme tam: "Proto je povinností investora oznámit již v době záměru stavební činnost Archeologickému ústavu AV ČR a umožnit jemu nebo jiné oprávněné organizaci provedení záchranného archeologického výzkumu." Takže máme nejspíš splněno ( i když jen formou emailu - ale upozorňovala jsem v něm, že začínáme v červnu).
Odpovědět
Jo a posílala jsem před 14 dny a když všechno půjde hladce, kopnem příští víkend.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?