Kam se odvolat proti vyjádření městského architekta?

Ahoj, mám takový dotaz - vyřizujeme stavební povolení a už fakt máme těch problémů plné zuby ]-( Nikdo nám není schopný nic říct, každý papír je problém, když něco vyřídíme,tak se dozvíme,že k tomu potřebujeme ještě další vyjádření a razítko ]-( Teď naposled nám volali z úřadu,že jim městský architekt vrátil náš projekt a jednou z připomínek byli "otvory ve fasádě". Tak jsme mu volali a dozvěděli jsme se,že to jsou okna a že jsou podle něj neestetická! Víc nám zatím neřekl,že si to nevybavuje,že je na dovolené a máme mu to do příštího týdne poslat do mailu. Máme obyčejný obdelníkový,přízemní domeček - co místnost,to okno, z ložnice a kuchyně francouzské dveře na zahradu, prostě všechno úplně obyčejné, stavíme uprostřed vesnice,kde kolem jsou takové ty klasické domky - většina stavěná v 80.letech,takže žádná historie nebo naopak moderna. Takže bych chtěla vědět,jestli vůbec máme možnost proti jeho názoru se nějak bránit, koho žádat o vyjádření - bez jeho souhlasu nemůžeme žádat radu města o vyjádření ke stavbě. Odmítáme nechat překreslit projekt, protože nám se to líbí takto a opravdu neshledáváme jediný důvod,proč by to mělo vadit. Navíc v katastru města již jeden stejný domek stojí - inspirovali jsme se projektem našeho známého,ten stavěl 3roky zpátky a žádný problém s okny neměl?! Naše domněnka je,že se nám tak trochu z města mstí - moji rodiče se s nimi soudili o část pozemku (i když prohráli), můj strejda zase odhalil nesrovnalosti v jedné veřejné zakázce, kvůli které je starosta i vyšetřován, ale samozřejmě to nemůžeme vědět jistě - on je tenhle stavební i městský úřad vyhlášen široko daleko tím,že pravá ruka neví co dělá levá a nikdo tam ničemu moc nerozumí.
Odpovědět
Profilova fotka
Nadřízeným orgánem městského úřadu je příslušný krajský úřad. Zkuste to tam. Pokud je problém jen v tom konkrétním úředníkovi, zkuste ještě stížnost k tajemníkovi toho vašeho městského úřadu, pokud to nechcete vézt přímo až na kraj.
Odpovědět
@valibuka já měl s jedním úřadem podobný problém a nejlépe na takovéto "úředníky" platí media...zkus kontaktovat televizi - mi se osvědčily černé ovce - a ono se to pohne...a dokonce to netrvá ani moc dlouho...z TV přijedou poměrně rychle - mají rádi nějaké kauzy, kde se mohou ukázat jak pomáhají obyčejnému člověku proti úřadům..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?