Kdo za mě vyřídí stavební povolení a další papíry?

Poradíte mi prosím. Naskytla se příležitost získat pozemek rozdělením velkého pozemku rodičů. Samotnou stavbu bychom realizovali za pomoci řemeslníků od nás z vesnice. Jak ale postupovat u aktivit před samotnou stavbou - povolení, rozdělení pozemku, měření radonu,.. Lze někoho zaplatit, kdo ví, co a jak? Na kolik by to vyšlo, případně máte nějaká doporučení, či konkrétní tipy? Díky za radu
Odpovědět
Potrebujete projekt, tzn. oslovit projektanta. Ten vam to vse muze zaridit, ale za tu samotnou praci okolo si necha take zaplatit. Dnes uz moc projektantu urady obehavat nechce, tak jestli vy sami cas, ani schopnost nemate, zeptejte na toto projektanta predem.
Odpovědět
Rozdělení pozemku musíte řešit s geodetem. Ten to může i vyřídit na katastru.
Odpovědět
Pro stavbu domu - pro stavební povolení budete potřebovat projekt od projektanta. Ten taky bude vědět co a jak. Řekne Vám co bude potřeba obeslat, popř. oběhnout a v jakém pořadí. Některé úřady budete moci obeslat sami, s něčím Vám pomůže projektant. Taky to tak máme. Vyřizujeme cca 1,5 roku - projektant je s námi celou dobu v kontaktu a průběžně vše s ním konzultujeme a radí nám . Tento týden už jdeme na stavební úřad žádat o stavební povolení.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam vyrizoval stavebni povoleni projektant a byla to velka vyhoda, navazal s institucemi kontakt uz v prvotni fazi a prubezne konzultoval, jake ma mit dum parametry a kdyz meli nejake pripominky k dokumentaci (konkretne vodari chteli neco predelat), vedel, co presne chteji, my bysme tomu nerozumeli. Cena byla v radu tisicu a rozhodne se to vyplatilo, padlo by na to dost dovolene.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?