Kdy vyjmout pozemek ze ZPF?

Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, kdy se vyjímá pozemek ze ZPF? Musí to být před stavebním povolením nebo až na základě, kdy dostanu stavební povolení? Děkuji
Odpovědět
Určitě před
Odpovědět
Vyjmutí je před povolením - musí se doložit stavebnímu úřadu v rámci žádosti o povolení. Platí se ale později po výzvě ze strany odboru životního prostředí (může to být i víc jak rok).
Odpovědět
Aby člověk dostal vyjádření z magistrátu, musí se podat souběžně s žádostí o koordinované stanovisko. Částka se prý platí až po vydání stavebního povolení, až oznámím odboru živ. prostředí datum zahájení stavby, tak mi příjde faktura tuším s měsíční splatností.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Nemáte prosím přílohy které jsou zapotřebí k vynětí ze ZPF? moc díky za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Také by se mi hodily nějaké inforamace k vynětí ze ZPF. Zpracovával jste si to někdo sám? Děkuji :-)
Odpovědět
A kolik se platí? Je náka cena za m2 nebo jak?
Odpovědět
Ano, platí se za m2 zastavěné plochy i za zpevněné plochy, jako jsou příjezdy, chodníky i terasy. Zpracovat si to můžete sami, dělal jsem to taky sám, čísla nejdete v katastru. Musíte to dát spolu s ostatníma věcma k žádosti o souhrnné stanovisko na odbor ŽP. Hledejte tu chvilku ve fóru, je to tu popsané i formuláře najdete.
Odpovědět
castka se da spocitat tady - https://vypocetzpf.cz/vypocet-odneti-... zadate kod pudy dle katastru a pozadovane m2 a mate cenu :) Nejprve se psalo o vyjadreni na ziv. prostredi (nevim presne co v tom bylo, delala to pro nas firma), prilozilo se pak jejich vyjadreni ke stavebni ohlasce. Potom, kdyz jsme dostali stavebni "povoleni", dostali jsme i dopis z zivotniho prostredi, ze zkoumaji nasi zadost, do mesice prislo oznameni s cislem uctu, kam zaplatit za vyneti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?