Lhůty pro zahájení společného řízení

Ahoj, 28.11. jsem podal podklady pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení. 30.11. SÚ přerušil řízení a chtěl doložit nějaké podklady. Ty jsem 20.2. doložil. Chtěl bych se zeptat, zda je SÚ povinen do nějaké doby zahájit přerušené řízení a podat výzvu na námitky sousedů nebo to může na SÚ ležet "až navěky"? Jde na toto použít §6 správního řádu? (Správní orgán vyřizuje věci bez zbytečných průtahů. Nečiní-li správní orgán úkony v zákonem stanovené lhůtě nebo ve lhůtě přiměřené, není-li zákonná lhůta stanovena, použije se ke zjednání nápravy ustanovení o ochraně před nečinností.) Počítají se do zahájené doby řízení i ty dva dny mezi 28. a 30.11.? Máme tak trochu problematického úředníka, tak zjišťuju. Děkuji
Odpovědět
1
2
Pokud jste dolozil vse, st. urad rizeni zahaji a vyzve ucastniky rizeni knihy podani namitek (cca 15 dni do.doby, kdy to prevezme posledni ucastnik rizeni). Nebo vypise termin konani ustniho jednani, tam se nechava 10 dni rezerva na to, kdyby nekdo postu neprebiral plus 15 dni, aby meli ucastnici moznost si vzit na ten den volno. Pokud namitky nebudou, st. urad vyda rozhodnuti. Za dalsich 15 dni od prevzeti poslednim ucastnikem nabyva rozhodnuti pravni moci, pokud se nikdo neodvola.
Odpovědět
@puhelin muzu se jen zeptat, kdyz urednik uz posle dopis ze zahajil rizeni, tak uz ma PD zkontrolovanou? Nebo to pošle a pak teprve se do projektu podívá? Dost s urednici bojujeme, uz rok a pul nas vyhazuje a pokazde si vymysli neco jineho, do ted nam jeste rizeni ani nezahajila. Ted naposled uz rekla ze tedy mame vse a ze nam rizeni do dvou tydnu zahaji. Proto me zajima, jestli kdyz zacne posilat dopisy sousedum ze rizeni je zahajeno, tak uz mame vyhrano a PD uz je podle jejich predstav? Snad chapete, diky..
Odpovědět
@beranozuzana Dostane dokumentaci na stul a pokud mu neco chybi, vyzve k doplneni zadosti a přeruší zadost. Pak po doplneni rizeni zahaji. Kdyz to bude vse v poradku, rizeni zahaji a vyzve ucastniky k podání namitek. Vyhrano mate, pokud to nikdo nemude zdrzovat namitkami, popr. odvolanim.
Odpovědět
@puhelin jojo doložil, ale díky tomu, že přerušil řízení v rozporu se zákonem, nám řízení už o dost prodloužil, kraj už mu dal přes prsty, tak by člověk řekl, že se bude už trošku snažit a pohne, ale to evidentně nehrozí, 17 dní už to tam má a stále zahájení řízení nezaslal, proto zjišťuju, jestli se můžu ohánět tím, že by to měl dle správního řádu vyřídit bez zbytečných průtahů atd.
Odpovědět
@1karel1 Jestli to mate opravdu vse dodane a nic nechybi, mel by to zahajit. Ale pokud prokáže, ze na to nemaji kapacitne cas, muze mu kraj vyjimku udelit.
Odpovědět
@puhelin Ano, nic nechybí. Měl by to zahájit, asi dřív, než za 17 dní, že :(? Vzhledem k tomu, že nás zdržoval v minulosti neprávem, tak není snad pro výjimky prostor.
Odpovědět
@1karel1 Zajdete za nim, jestli mu neco nechybi... Vy jednate sami, nebo jste zastupovani někým?
Odpovědět
@puhelin Jo, mám v plánu mu napsat, když za ním půjdu, tak za prvé bude řvát a povyšovat se a za druhé, kdyby náhodou něco sdělil, tak to nemám písemně a tedy potvrzené. Jen jsem chtěl vědět, jestli bych nepsal moc brzy, jestli náhodou to není standard, takhle dlouho čekat. Ne, sami za sebe.
Odpovědět
@1karel1 Fakt mevim, jaky duvod za tim muze byt. Budete posilat mail nebo date dotaz ptes podatelnu? Zase bych ho ale moc neprovokovala, bude vam urcite jeste kolaudovat, tak at si nesmlsne...
Odpovědět
@puhelin To je mi jasný :), nechci předjímat, ale i důvod zdržení je mi jasný ... šlo mi o tu standardní dobu mezi podáním žádosti a zahájením řízení. Mailem s kopií na šéfa. Nechci ho provokovat, jen chci, aby dělal to, co má. Navíc toto je úředník, který nejedná v mezích zákona, je arograntní, neochotný, křičí, odmítá podávat informace, neodepisuje na maily, nezná zákony, ale odkazuje se na ně atd. Tak děkuji za reakce :)
Odpovědět
@1karel1 Jestli se mezi podani zadosti a zahajenim dostane preruseni, tak to fakt zalezi ma tom, kdy vyhodnoti, ze je doplneno podle vyzvy k doplneni. Ne kazdy urednik komunikuje mailem, na to pozor. Nic mu to nenarizuje. Leda podat dotaz pres podatelnu, aby se tim dotazem musel zabyvat a odpovedet vam.
Odpovědět
@puhelin Vzhledem k tomu, že se jednalo o doplnění 2 slov a dodání jednoho papíru, tak by kontrola měla zabrat několik málo minut, ale to je asi jedno, to spolu nevyřešíme :) Logicky pokud je u úředníka uveden telefonický a emailový kontakt, měl by reagovat, na oba dva, včetně pošty a podatelny. Jinak pokud se jedná o žádost o informace je úředník povinen reagovat mailem, úznavám správně má být mail směřován na podatelnu a ne přímo danému úředníkovi, vzhledem k tomu, že vím, který úředník, řeší naše řízení, ani mě nenapadlo směřovat mail jinam, navíc to nic nemění nic na tom, že je minimálně slušnost odepsat, neposkytnu Vám informace nebo směřujte email na podatelnu.
Odpovědět
Článek se načítá
@1karel1 Slusnost to sice je, ale u te podatelny je jistota, ze tomu dotazu je prideleno jednací cislo, dotaz je zaevidovan a neztrati se. Takze se na neho vztahuji i lhuty k vyrizeni. U mailu to zarucit nelze.
Odpovědět
@puhelin Žádat na podatelně lze i mailem, takže je stejná pravděpodobnost ztráty mailu jako u toho úředníka. Tady platí pravidlo kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá výmluvy. Vždy je to jen o člověku ;)
Odpovědět
@1karel1 Jako je to urcite na vas. Neni tam nahodou podminka, ze musi mit mailem podana zadost bud elektronicky podpis, nebo podle spravniho radu ji lze akceptovat jen pokud bude do 5 dnu doplnena o podpis originalni?
Odpovědět
@puhelin Podle metodiky nemusí: http://www.podnikatel.cz/clanky/posil...
Odpovědět
@1karel1 Takze byste dal zadost o poskytnuti informace? Jinak by to byl ten druho bod - podani bez el. podpisu.
Odpovědět
@1karel1 Poskytnuti informace je zakon 106/1999, kde na to maji 30 dni. To se taky zdrzite...
Odpovědět
@puhelin Teď mluvím o mailu, kt. už jsem úředníkovi psal, tam šlo o informace, to je ten poslední bod. Druhý bod se týká podání. Mail byl psán 18.1., takže 30 dní bylo dodrženo téměř dvakrát, a stále bez odpovědi. Co se týče případného budoucího mailu, opět by se mělo jednat o informace. Chci vědět, kdy zahájí řízení, to si myslím, že není ani podnět, ani podání, ani žádost. Otázka je, jestli odpověď ke konkrétnímu případu, může poskytnout mailem. Ale to už tu špekulujeme.
Odpovědět
@1karel1 Zkus komunikovat datovou schránkou. Z toho už se úřady nevykroutí a docela to funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin jen doplňuji - žádost podle 106ky musí být vyřízená do 15 dnů, ale pokud se posílá e-mailem, musí to být na oficiální e-mailovou adresu úřadu, tj. na e-mail podatelny. Pokud se to tak neudělá, není to žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Je to v paragrafu 14, bod 3 zákona.
Odpovědět
@zmrz_lina Dekuju za opraveni. Prijde mi tp zbytecne slozite, uprednostnuju komunikaci pisemne pres podatelnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin stošestka je z procesního hlediska "voser" i pro vyřizující stranu :-)
Odpovědět
@zmrz_lina Ano to je, obzvlast pokud si tim zadatel leci komplexy.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud vám jde o lhůtu k vydání rozhodnutí, tak dle § 65 odst. 1 správního řádu po dobu přerušení řízení lhůty týkající se provádění úkonů v řízení neběží. Lhůta pro vydání rozhodnutí pak přestala běžet dnem, kdy správní orgán přerušil řízení a neskončí dříve než 15 dnů ode dne skončení přerušení řízení.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin no pár takových u nás bohužel máme :-D
Odpovědět
@ykram Trochu je to nejednoznacne, protoze tomto pripade nasleduje po usneseni o preruseni oznameni zahajeni rizeni (a tedy ne rozhodnuti) Nicmene pokud je vse dolozeno, neni duvod zahajeni rizeni zdrzovat.
Odpovědět
Ahoj, začátkem března jsem na SÚ doručil veškeré dokumenty, co potřebovali a vše se mnou paní prošla prý ok. Teď 30.3 mi přišel dopis, že bylo založeno řízení a obesláni všichni sousedi, město apod a mají 15 dní na vyjádření. Jestli to tedy chápu dobře, pokud se do 15 dnů nikdo neozve, už budeme čekat jen na vydání stavebního povolení?
Odpovědět
@pavelll12 Mate spolecne uzemni a stavebni rizeni? Do 15 dnu od dne, kdy prevezme oznameni posledni z ucastniku (prip. plus 10 dni, pokud nekoho nezastihnou a vhodi mu dopis do schranky) podaji ucastnici pripadne namitky, pote se vyda rozhodnuti, ktere se opet zasle vsem ucastnikum a opet maji 15 dni na odvolani (zase kdyby nekdo dopis neprevzal, 10 dni to bude lezet na poste a poté vhodi do schranky). Tzn. 15 (+prip. 10) na namitky, pote zaslani rozhodnuti a znovu 15 (+prip. 10) na odvolani. Pote bude rozhodnuti pravomocne a dostanete stitek Stavba povolena.
Odpovědět
@pavelll12 Nevím, jak u vás, ale u nás běží doba pro převzetí (max. 10 dní doručení fikcí), potom běží 15 dní na námitky, potom běží 7 dní na nahlídnutí do podkladů pro vydání rozhodnutí, potom vydá rozhodnutí (to musí stihnout do 60 dní od zahájení řízení, což je zahájeno dnem podání žádosti, nejsme složitý případ, proto do 60 dní) a pak běží doba pro převzetí (max. 10 dní doručení fikcí), pak běží 15 dní na odvolání. Pak přijde štítek stavba povolena.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?