Máme projekt na dům, kam s ním?

Profilova fotka
Máme projekt na dům, vekšré IS na pozemku, již v projektu. Kam běžet první? (voda, plyn, kanalizace, úřad..)?Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 Na stavební úřad, tam ti řeknou,co všechno bude potřeba, a pak taky obec, ta si může vymyslet taky kdejaký ptákoviny. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A už někdo viděl nějaký malý projekt? abyste pak nemuseli předělávat projekt!!! já si to ošetřila malým projektem a pak šla s velkým....ale třeba to budete mít bez komplikací!!
Odpovědět
Profilova fotka
Copak projekt, máme územní rozhodnutí,a vše jsme si ověřili..jako bungalow, pak máme omezení zastavěné plochy 30%, 3,5 od plotu, uliční čára 6m. Na obci jsme hodila řeč když jsem šla fotit mapy pozemku, ulice aj...)))) a co chceme úplně bez problémů...
Odpovědět
Profilova fotka
My právě také vyřizujeme stavební povolení, nejdříve jsem si došla na stavební úřad a tam mi řekli co vše budu potřebovat. Musela jsem mít vyjádření od E-onu to jsem pořídila elektronicky jak na plyn tak na elektřinu. Další jsem potřebovala ještě vyjádření od O2 to se dá taky elektronicky. Potom ještě na odboru dopravy musíš mít povolení k připojení parcely na komunikaci, k tomu je potřeba vyjádření dopravní policie a ty chtějí mít nakreslený rozhledový trojúhelníky což byl docela oříšek sehnat někoho kdo to kreslí. Dále ještě potřebuješ PENB (průkaz energetické náročnosti budovy) a změřený radon v podloží. To je asi tak vše, je toho dost, ale hodně toho jsem zvládla přes internet. Jo a ještě vyjádření k vodě, to buď dělá Čevak nebo obec podle toho kdo kanalizaci a potrubí spravuje, u čevaku to jde také elektronicky. Tak hodně zdaru při vyřizování ;-)
Odpovědět
@lajlinka78 Jj, souhlasim s militu. nam to vsechno nastesti trvalo "jen" mesic a pul. Porad jsme je hnali stylem - mame uz vsechno, chybi uz jen toto:) Jeste jsme museli mit archeology. @granda my jsme meli rovno velky projekt. Ale udelali jsme to tak, ze jsme zasli na SU a rekli jim, ze chceme bungalov, jak velky, jaky tvar a kde (manzel to zakreslil odhadem do mapy). Rekli, co musime dodrzet. Tak jsme usetrili na malem projektu:)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee za maly projekt jsem dala 500,-
Odpovědět
@militu K tomu vyjádření od o2 - co k tomu potřebuji a co jim tam musím zaslat, můžu si to vyjádření zkusit obstarat když ještě není dokončený projekt?Stavět chceme začít až na jaře 2013, ale to co jde chci mít vyřízené. Je na to nějaký formulář? Děkuji za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@smiley8 Ahoj, tady je odkaz http://www.o2.cz/osobni/199100-dokume... jinak potreba je jen situační plánek, kde bude stavba umístěna to se nakreslí přímo do žádosti. Příjde ti to elektronicky do emailu, měla jsem to do deseti minut hotové. Déle se pak čeká na elektriku a na plyn tam to posílají do schránky poštou. Ráda poradím, když ještě něco budeš potřebovat ;-) Jinak projekt k tomu zatím nepotřebuješ, jen aby jsi věděla kde stavba bude stát. Tak hodně zdaru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@smiley8 vyjádření od O2 se stáhne z internetu z jejich stránek, potvrzení přijde do mailu za pár minut, takže na to máte ještě čas, ale zkusit zadat to můžeš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@militu si byla rychlejší.... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj, sice stará diskuze, ale zkusím to :-) . Bylo tady zmíněno, že je potřeba ke stavebnímu povolení vyjádření dopravní policie. Prosím neporadili byste mi někdo jestli mají nějaké termíny na vyjádření? Vyžádali si nakreslit rozhledový trojúhelník...to jsme dodali a od té doby nic :( Už je to měsíc ... :( Díky!
Odpovědět
@felicita_v Zavolej přímo tomu dopravákovi. Oni dochází občas na dopravní odbory městských úřadů. Já mu zavolala, řekl mi, na kterém úřadě ve který den bude a zajela jsem tam za ním a hned mi na to dal razítko. Byl docela fajn. Původně říkal, ať dorazím do Kongresové (nebo kde sídlí) a když jsem řekla, že je to pro mě trošku problém, tam našel tenhle kompromis.
Odpovědět
Článek se načítá
@adelkav Díky za radu. Vůbec netuším jak se dostanu k informaci kdo to má na starosti, ale něco udělat už musíme. Protože tohle čekání je fakt ubíjející :(
Odpovědět
@felicita_v A co jste za Prahu? Zavolej si na stavební úřad ať tě nakontaktují na dopravní odbor a tam ti přímo řeknou, který "příslušník" jim tam dává ty souhlasy. My jsme to vyřizovali na Praze 9, tak pokud byste stavěli taky tam, můžu ti rovnou poslat kontakt na toho policistu.
Odpovědět
Díky, ale naštěstí se páni policajti po 36 dnech rozhoupali a vjezd schválili :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@adelkav to od těch dopraváků musí být v každém případě, my máme kolem pozemku obecní cestu-necestu je to jen uježděná polní cesta, zatím ještě nezpevněná, slíbili mi to před stavbou zpevnit, děkuji:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?