Můžeme se až v průběhu stavby rozhodnout pro TČ?

Ahojte všeci, jelikož nám rwe zamítlo plynovodní řád a nejsme si momentálně jisti jestli chceme elektrokotel nebo TČ, a chceme co nejdřív dostat stavební povolení. Myslíte že je možné říct na stavebním úřadě,že budeme mít elektrokotel a vprůběhu stavby se rozhodnout pro TČ ? ti co jste žádali o elektrokotel - museli jste mít nějaké special vyjadřovačky ? Už máme všechny ostatní vyjádření, už uplynula lhůta vyjádření se sousedů, jen se to zadrhlo kvůli rwe. Děkuji za veškere info ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatulka89 já si myslím, že je to jedno...my jsme měli mít původně plynový kotel a nakonec jsme se v průběhu stavby rozhodli pro TČ. Akorát jsme na to museli dodatečně vyběhat ještě nějaké povolení + vyjadřovačky - to se ale řešilo už za pochodu, kdy jsme dávno měli rozestavěnej barák ;-)
Odpovědět
@catt82 děkuji :) no ja právě myslím že tedka bude nejjednodušší říct , že budeme mít elektrokotel pač vím že na TČ je víc vyjadřovaček, a vprůběhu se rozmyslet...! můžu ještě vyzvědět jaké vyjadřovačky je na TČ třeba ? děkuji :-)
Odpovědět
Urcite bych nahlasil TC misto elektrokotle, protoze podle toho se voli jistice od CEZ. Muzete mit dodatecne komplikace navysovat pripojeni. Vase pripojka se dimenzuje na pozadovany typ pripojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatulka89 Pokud jde o "vyjadřovačky", tak záleží, jaké TČ plánujete - např. u TČ země-voda je třeba navíc územní souhlas a k němu u nás chtěli hydrogeologický posudek. Jinak jako umístění jim stačilo označení křížkem na situačce.
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatulka89 to bude asi záležet jaký typ tepelného čerpadla vyberete - my máme země/voda a s těmi vyjadřovačkami ti moc nepomůžu, protože tohle zařizoval přítel... Vím 100%, že to bylo sloučené územní a stavební řízení a museli jsme mít kromě vyplněné žádosti - projekt, stanovisko životního prostředí (správce povodí) a vyjádření báňského úřadu + souhlas sousedů s umístěním stavby...víc si bohužel nepamatuji... :-|
Odpovědět
My máme v projektu TČ vzduch - voda, ale zřejmě budeme dávat elektrokotel.. projektant říkal, že to vůbec není problém, jen by nemusely stačit na elektrokotel jističe, ale to prý u nás nebude problém změnit, když bude třeba
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?