Z okna udělat balkonové dveře - je potřeba posudek či stavební povolení?

Profilova fotka
Prosím o radu. Chtěli bychom místo okna, v obývacím pokoji, balkon. Výška by zůstala stejná, tím pádem i překlad by se neměnil. Bylo by tedy potřeba rozbourat okno k podlaze a zasadit balkonové dveře. Moje otázka zní, zda-li je potřeba k takovému zásahu projekt, posudek statika a stavební povolení? Vím, že při zásahu do nosné zdi je toto vše potřeba, ale i v případě, že už tam otvor je a my ho budeme chtít jen prohloubit? Předem děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@redrosse Dělali jsme to samé a nikdo po nás nic nechtěl, je ale pravda, že když zjistili, že to máme směrem do zahrady kam nikdo nevidí a né z pohledu od silnice, tak je jim to jedno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lulii Taky bychom měli pohled do zahrady... A kam jste zamířila nejdřív se informovat? Na stavební úřad?
Odpovědět
Profilova fotka
@redrosse Jj, na stavební ;-) Nevím ale, jak jsou u vás benevolentní, možná bych na to radši ani neupozorňovala :-D Ale fakt si myslím, že v tomhle případě by jim ani o nic nešlo - díra už tam je, nemění se její umístění, nijak se nezvětšuje do šířky (což je podstatnější změna - kvůli překladu....), takže by to asi ani nebylo třeba;-)
Odpovědět
ide o to ako bude trčať na svete tvoja inovacia
Odpovědět
Urcite je potreba stavebni povoleni, menis vzhled budovy. Krom jineho urcite bych si nechal od statika spocitat kotveni a zaveseni balkonu, tohle neni prdel a udelat to bez jakehokoluv propoctu si koleduje i peknej pruser...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?