Obec si určuje absurdní podmínky pro souhlas s umístěním RD, jak postupovat?

Profilova fotka
Ahoj, máme následující problém. Chtěli jsme stavět na ohlášku (dům do 150m), sehnali jsme souhlas všech sousedů a když jsme situačku zaslali na obec, nedostalo se nám po téměř dvou měsících čekání a několika urgencích souhlasu:( Obec si určila absurdní "pravida hry" , a to, že dá kladné stanovisko k územnímu řízení až po té co bude před naším pozemkem na NAŠE náklady dokončena: kanalizace, chodník, plyn, veřejné osvětlení, veřejný chodník a natažen kabel O2 v celé nové lokalitě (druhá strana ulice - 7 stavebních pozemků), s tím, že se na tom nebudou finančně podílet Stavíme naproti staré zástavby, takže příjezdová komunikace je, elektřinu máme také vyřešenu, stejně tak vodu, veřejné osvětlení i rozhlas máme naproti, akorát ty zadní pozemky ho již nemají tak blízko. Přijde mi to naprosto absurdní a proti stavebnímu zákonu (kdy stačí příjezdová komunikace, voda a elektřina, příp. napojení na kanalizaci pokud je toto technicky možné, což u nás není), ale prostě nemáme souhlas obce jako souseda. Jak je to velký problém? Jak byste postupovali?? Řešil někdo podobného?? Měl někdo problém s obcí jako sousedem? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dejte to na stavební úřad, oni vám to překlopí do klasického stavebního řízení, kde se bude moci obec vyjádřit. Pokud uvedou takovéto podmínky, tak by to neměl SÚ brát jako relevantní. Co vám je do ostatních parcel.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina děkuji, jo, to plánujeme, neb nám nic jiného momentálně nezbývá. Spíš jsem se chtěla zeptat, zda se s tím někdo setkal, že si obec kladla nějaké absurdní podmínky. U souseda to chápu, že dokáže navymýšlet absurdity, ale že nás takto vydírá obec "pokud vy nepostavíte, my nepovolíme"?
Odpovědět
Profilova fotka
Žádný soused nemůže podmiňovat svůj souhlas tím, že mu na své náklady něco zbudujete a vaše obec by to měla vědět, přece nejsou dnešní. Asi jen zkoušejí. Nechte si poradit na svém SÚ, vysvětlete, že souhlas nezískáte, tak že byste to rádi povolili ve společném územním a stavebním řízení. Oni už vám dají správnou žádost. Tady nemá cenu radit, jakou žádost máte podávat, protože tady se výklad zákona může lišit. Co se týče zkušeností, tak tu mám spíše opačnou - obec jako silniční správní úřad klidně napíše, že pozemek je přístupný po veřejně přístupné komunikaci, přestože tam komunikace není. Snaží se lidem pomáhat až nad rámec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?