Ohlášení nebo stavební povolení při rekonstrukci RD?

Ahoj, obýváme horní patro rodinného domu kde máme v jedné části 2 místnosti a v druhé části půdu. Rozhodli jsme se jí zrekonstruovat na obytné místnosti. Budeme dělat novou střechu se střešními okny (ale vazba trámů se zachová) a pak pár příček jinak s ničím hýbat nebudeme. Podle projektové dokumentace se vejdeme do 150 m2. Myslíte si, že je potřeba stavební povolení nebo stačí jen ohlášení? Děkuji za případné odpovědi.
Odpovědět
Ahoj, my přistavujeme k domu 70m2 a celková výměra nového domu je skoro 150m2, předěláváme na starém střechu a máme ohlášku...určitě Vám na stavebním poradí, ale podle mě to bude na ohlášku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makyna48 ohlaseni stavby
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít též půdní vestavbu cca 125 m2 a je to na ohlášku
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na ploše domu, ta musí být do 150m2, teď po mě chtěl ale úřad i kvůli střešním oknům podpisy všech sousedů.... tak na to se připravte
Odpovědět
@makyna48 pokud celkově dům nebude mít i s přístavbou víc jak 150 m2 a byl postaven na ohlášku tak to bude zase na ohlášku, pokud nebudete mít podpisy (souhlasy) sousedů a všech dotčených (banky co mají zástavu, všech co mají na pozemku věcná břemena atd.), překlopí to SÚ z ohlášky do stavebního řízení - tudíž stavební povolení, jsou tam delší lhůty. Počítejte ale že si stavební úřad určí co vše bude chtít, u nás chtěl komplet vyjadřovačky a stanoviska stejně jako k ohlášce na stavbu RD, projekt autorizovaným projektantem, požární zprávu, vyjádření hasičů a správců sítí..... děláme přístavbu 17 m2 a RD jsme kolaudovali 2013. Ale každý SÚ postupuje jinak, nejlépe je se zeptat tam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?